Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Šodien Eiropas čempionātā „Formula" vindsērfinga klasē startērja 98 sportisti no 18 valstīm

Jānis Jēkabsons, 16.08.2011. 20:51

Otrdien, 16.augustā, Liepājas pludmalē noslēgusies sacensību pirmā diena Eiropas čempionāta un Pasaules kausa izcīņas posmā „Formula" vindsērfinga klasē. Par sacensību vērienīgumu liecina pieteikušos dalībnieku skaits - 98 sportisti no 18 valstīm, tai skaitā 16 burātāji no Latvijas.
Šodien Eiropas čempionātā „Formula" vindsērfinga klasē startērja 98 sportisti no 18 valstīm

Pēc pirmās sacensību dienas trīs braucieniem vadībā savās kvalifikācijas grupās atrodas Dagans Arons no Izraēlas un Voiceks Brzozovskis no Polijas.

Pagaidām vislabāk no Latvijas veicies Mārim Birzulim, kurš pirmajā kvalifikācijas grupā ieņem 12.vietu 45 vīru konkurencē, viņam seko Ansis Dāle, kurš otrajā kvalifikācijas grupā ierindojas 13.vietā, 45 vīru konkurencē. Viņiem seko Ričards Omanbriedis ar 15.vietu.

No Latvijas sacensībās startē Ansis Dāle – pasaules (Mistral kalsē) un vairākkārtējs Latvijas čempions, 1992. un 1996. gada Olimpisko spēļu dalībnieks, Latvijas un Baltijas čempions Jānis Preiss, kā arī pieredzējušie burātāji Māris Birzulis, Māris Smiltnieks, Ričards Omanbriedis, Mārtiņš Grobiņš un Uldis Asars, kā arī vienīgā daiļā dzimuma pārstāve Marta Ozola un citi.

Čempionāta kopējais balvu fonds ir 20000 eiro, no kuriem uzvarētājs saņems 3600 eiro, bet pie naudas balvām tiks sešpadsmit labākie.

Trešdien - 17.augustā braucieni sāksies pulksten 11:00. Sīkāka informācija www.rietumkrasts.lv

Starptautiskā Vindsērfinga asociācija pirmo reizi Latvijai uzticējusi organizēt šāda mēroga sacensības, kuras organizē klubs „Rietumkrasts" ar Liepājas pilsētas domes un Latvijas Zēģelētāju savienības atbalstu.

Formulas klase ir viena no ātrākajām, dinamiskākajām un elegantākajām burāšanas disciplīnām, kur vajadzīgs īss un plats dēlis ar vienu spuru. Braukšana notiek glisēšanas režīmā, kas atgādina lidošanu ar vieglu pieskaršanos ūdenim, vēja ātrumam jābūt vismaz 5 metriem sekundē. Tajā piedalās profesionāli braucēji, kas pārstāv konkrētu ražotāju. Šobrīd labākais no Latvijas braucējiem šajā disciplīnā ir Jānis Preiss.

Pasākumu atbalsta: Liepājas pilsētas dome, Izglītības un zinātnes ministrija, kompānijas „Lufthansa", „Lauma Lingerie", "Port Manana", „AGI centrs", „Ramirent", viesnīca "Fontaine Royal", viesnīca "Līva", „Reklāmas Apgāds", "Jacob's Creek".

Informatīvie atbalstītāji: Rietumu Radio un žurnāls „Sports".

Sacensību un pasākumu kalendārs:

15. augusts, 10:00 - 18:00 - dalībnieku reģistrācija un inventāra apskate

16.augusts 19:00 - sacensību atklāšana Liepājas promenādē

16. – 20. augusts, 11:00 - 17:00 - sacensības (4 braucieni dienā.)

20.augusts 20:00 - apbalvošanas ceremonija Latvijas 1.Roka kafejnīcā

Foto (c) Ivo Blūms

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV