Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas Čempionāta motokrosā priekšpēdējais posms Stelpē

Iveta Kaminska, 17.08.2011. 09:58

Šajās brīvdienās, 20. un 21. augustā, motokross otro reizi šajā vasarā viesosies Vecumnieku novadā sporta un atpūtas parkā „Pīlādžu moto trase", kas atrodas Stelpē, kur norisināsies Latvijas atklātā čempionāta motokrosā septītais, priekšpēdējais posms. Paredzams, ka konkurenci Latvijas spēcīgajiem motobraucējiem sastādīs arī sportisti no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas un Somijas un daudziem šis posms var būt izšķirošais cīņā par čempiona titulu.
Latvijas Čempionāta motokrosā priekšpēdējais posms Stelpē

Sestdien, 20. augustā, cīņas norisināsies MX85, MX85B, MX65, Kvadri100, Kvadri 200, Iesācēji, Kvadri Iesācēji, Kvadri Hobij, H14+, H30+, MX50, Kvadri50, bet svētdien, 21. augustā uz starta stāsies ātrāko 12 klašu sportisti: MX2, MX2-2T, MX1, MX1-2T, Kvadri Open, Kvadri Veterāni, Seniori, Veterāni, Dāmas, Mini MX, B/v, B/v Veterāni. Abas dienas brīvie treniņi un kvalifikācija sāksies no plkst. 8:30, bet finālbraucienu starts sestdien plkst.12:00, svētdien plkst. 12:30.

Sestdien par līdera vietu interesantas cīņas gaidāmas MX85, MX 85B un H14 klasēs, kur punktu pārsvars kopvērtējumā pirmajā vietā esošajiem sportistiem ir ļoti niecīgs: MX 85 klasē pēc iepriekšējā posma līderos izvirzījies Kristers Drevinskis (Bieriņi), kurš par sešiem punktiem apsteidz Mārci Freimani (Suzuki Latvija), bet 14 punktu attālumā atrodas iepriekšējā posma uzvarētājs Tomass Šileika (Motosports RT), kurš čempionātā izlaidis vienu posmu. MX 85B klasē Dāvis Kurmis (CAMK Latgale), uzvarot divas sacensības pēc kārtas, palielinājis atstarpi līdz 15 punktiem pār sekotājiem Arnoldu Sniķeru (MX4 Dobele) un Denisu Zvoriginu (CAMK Latgale), kuri šobrīd dala otro un trešo vietu.

Joprojām 19 punktu pārsvaru saglabā H14 klases līderis Jānis Igaunis (MX Ādaži), kurš Mežvidos savāca tikpat punktus kā iepriekšējo posmu vairākkārtējs uzvarētājs Andris Štendendenbergs (CAMK Latgale). Jāatzīmē, ka Štendendenbergs šobrīd ir vienīgais čempionātā, kurš punktu ziņā vairs nav apsteidzams, jo MX1-2T klasē ar pārliecinošām uzvarām četros posmos atrodas līderos un pārsvars ir 106 punkti pār konkurentiem.

Par gandrīz nenoķeramiem var uzskatīt arī Kv 100, Kv 200, Iesācēji, bet svētdien Kv Open, MX2-2T, b/v, b/v Veterāni līderus, kuri savākuši lielu punktu handikapu un gandrīz droši var teikt, ka saglabās savas līdera pozīcijas, braucot ierastajā ritmā. Attiecīgi tie ir: Emīls Sigājevs (RODEO, pārsvars 56 punkti KV 100), Kaspar Haiba (Motomox RT, 57 p. Kv 200), Kristaps Kalējs (MX4 Dobele, 82 p., Iesācēji), Edgars Meņģelis (RODEO, 51 p., Kvadri Open), Kārlis Sabulis (Dako Ziemeļvidzeme, 88 p., MX2-2T), A.Sīlis/ G.Sīlis (K. Serģa motoklubs, 91 p., b/v) un A.Vāpa/ A.Mačs (K.Serģa motoklubs, 44 p., b/v Veterāni).

Lai uzvarētu kopvērtējumā, atlikušajos braucienos labus rezultātus jāuzrāda šobrīd esošajiem līderiem MX 50 klasē Kristiānam Freimanim (Suzuki Latvia), kurš apsteidzis un ieguvis 20 punktu pārsvaru pār Allar Pent (MK Sinilind), pateicoties tam, ka Pent nestartēja iepriekšējā posmā, Kv Hobby klasē Kristapam Veinbergam (Motosports RT), kurš līdzīgi apsteidzis iepriekšējo līderi (par 22 punktiem) savu komandas biedru Reini Purvēnu, kuram neveiksmīgs izvērtās pirmais brauciens ar 0 punktiem Mežvidos. Šajā klasē uz līdera vietu vēl var mēģināt pretendēt arī trešajā vietā esošais Valērijs Kuzmins (Gulbenes Moto), kurš no otrās vietas atpaliek tikai par 7 punktiem. Nelielu, tomēr samērā stabilu atrāvienu panākuši arī Markuss Auniņš (Vangaži, 27 p., Kv 50), Jānis Kirilko (Motosports RT, 28 p., Kvadri Veterāni), Rainers Žuks (Motosports RT, 29 p., MX 65), Armands Kārklelis (VV Moto Racing Team, 37 p., Kv Iesācēji), Saulius Stankus (Motosports RT, 39 p., Seniori), Egidijus Karaliunas (Robustap, 34 p., H30) un Claus Oliver Pajuri (Bucci Moto, 38 p., Mini MX), kur pēdējās divās klasēs sīva cīņa norisinās par otro un trešo vietu, pie kam H 30 klasē rezultātu ir grūti prognozēt, jo tikai dažu punktu atstarpe ir starp sportistiem Osvaldas Zalepuga (202, Žemaitija), Raivis Krastiņš (196), Intars Janbergs (187, Saldus Motoklubs) un Edijs Siliņš (185, Gaujas Kauss MX Team), bet Mini MX klasē pēc neveiksmīga pirmā brauciena ar 0 punktiem Mežvidos Emīlam Karro (MK Ape), kurš atrodas otrajā vietā, stipri pietuvojies (atstarpe 13 punktu) pēdējo trīs posmu uzvarētājs un pagājušā gada čempions šajā klasē komandas biedrs Raivis Levans.

Visspraigākie un interesantākie solās būt braucieni MX 2 un MX 1 klasēs, kur attiecīgi Kārlis Sabulis (Dako Ziemeļvidzeme) tikai par 3 punktiem atpaliek no līdera Jāņa Kārkliņa (K. Serģa motoklubs), toties Kārkliņu no pirmās vietas MX2-4T klasē šķir 6 punkti, kur pēc uzvaras pagājušajā posmā Raivo Freibergs (CAMK Latgale) ieņem līdera pozīciju. MX 1 klasē šīs sezonas nepārspētam līderim Vytautas Bučas (RODEO), kuram neveiksmīgs bija pēdējais brauciens, stipri pietuvojies Dāvis Ivanovs (MX Moduls) un atstarpe sarukusi līdz 14 punktiem.

Mežvidu posms neveiksmīgs ar 0 punktiem bija arī Dāmu klases līderei Samantai Jostai (MK Ape), kurai pietuvojusies Inese Baumane (Pīlādzis TSK) un atstarpi samazinājusi līdz 10 punktiem, bet Veterāni klases pagājušā gada pārliecinošajam čempionam Atim Alžānam (Bieriņi) šogad līdera vietu nākas iekarot grūti. Šobrīd viņš to notur tikai ar 11 punktu pārsvaru pār Ivars Blazēvičs (GAUJAS KAUSS MX Team).

Ļoti interesantas un sīvas cīņas šogad norisinās starp klubiem, kur šobrīd kopvērtējuma līderos Latvijas Atklātajā klubu čempionātā ir CAMK Latgale komanda ar 5045 punktiem, tikai 3 punktu attālumā atrodas Motosports Racing Team (5042), bet uz trešo vietu no līdera pozīcijām noslīdējusi Ventspils MK "RODEO" komanda ar 4972 punktiem.

Latvijas Atklātajā bērnu komandu čempionātā kopvērtējumā vietu sadalījums: 1. Motosports Racing Team (3186), 2. Suzuki Latvia (2863), 3. CAMK Latgale (2500).

Lielajam Kausam, kas tiks pasniegts sezonas noslēgumā, šobrīd vistuvāk ir Motosports Racing Team (8231), kurai ir vairāk kā 700 punktu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem CAMK Latgale (7542).

Papildus čempionāta braucieniem šoreiz skatītājus jo sevišķi nolēmušas priecēt daiļā dzimuma pārstāves, kuras svētdien pirmo reizi piedalīsies Karlo Motors rīkotajā meiteņu Kvadru izaicinājuma kausā. Šajā šova braucienā dalību ņems tikai tās braucējas, kuras nestartē sacensībās. Sacīkste notiks divu apļu garumā ar startu pie starta barjeras starplaikā starp braucieniem. Meitenēm kvadrus un ekipējumu atvēlēs Kvadri Open braucēji. Savu dalību apstiprinājušas jau desmit sacensties gribošas meitenes.

Biļešu cenas: Sestdien bērniem līdz 16 gadiem, pensionāriem un invalīdiem (uzrādot personas apliecinošus dokumentus) – BEZ MAKSAS, pārējiem – 2.00 Ls, bet svētdien, bērniem līdz 12 gadiem, pensionāriem un invalīdiem – BEZ MAKSAS, no 12 -16 gadiem – 2.00 Ls, pārējiem – 3.00 Ls. Autostāvvieta gan sestdien, gan svētdien – 2.00 Ls.

Tos, kuri vēlas izjust motokrosa gaisotni pilnībā un atpūsties zaļumos, organizatori aicina ņemt līdzi teltis un BEZ MAKSAS nakšņot paredzētajā telšu pilsētiņā.

Organizatori: LaMSF un TSK „Pīlādzis"

Atbalsta: Vecumnieku novada dome, SIA „Pīlādzis", TSK Pīlādzis

Foto (c) Iveta Kaminska (AutoEuro)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV