Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Astoņi Latvijas sportisti turpinās cīņu par Eiropas čempiona titulu „Formula" vindsērfinga klasē

Jānis Jēkabsons, 17.08.2011. 18:06

Šodien Liepājas pludmalē notiekošajā Eiropas čempionāta un Pasaules kausa izcīņas posmā „Formula" vindsērfinga klasē tālākai cīņai par Eiropas čempiona titulu 90 vīru konkurencē kvalificējās astoņi Latvijas burātāji.
Astoņi Latvijas sportisti turpinās cīņu par Eiropas čempiona titulu „Formula" vindsērfinga klasē

Pagaidām vislabāk no Latvijas veicies Latvijas čempionam Jānim Preisam, kurš kvalifikācijas braucienu kopvērtējumā ierindojies 24.vietā, viņam seko Māris Birzulis, kas atrodas kopvērtējuma tabulas 26.vietā, bet trešais labākais burātājs no Latvijas ir Ansis Dāle, kurš ieņem 27.vietu.

Tālākajai cīņai „Zelta flotē" kvalificējās arī Māris Smiltnieks (33.vieta), Ričards Omanbriedis (36.vieta), Romualds Zelčs (39.vieta), kā arī Aleksandrs Leontjevs (42.vieta) un Jānis Rencis (44.vieta).

Astoņu dāmu konkurencē Latvijas sportiste Marta Ozola pēc 6 braucieniem ieņem 6.vietu, bet pirmajā vietā atrodas Ukrainas burātāja Olga Maslivetsa.

Četru kvalifikācijas braucienu kopvērtējumā labāko rezultātu uzrādījis Polijas burātājs Voiceks Brzozovskis. Viņam seko Arnons Dagans no Izraēlas un Pžemeks Mjarcunskis (Przemek Miarczynski) no Polijas.

Sacensībās startē 98 sportisti no 20 valstīm, tai skaitā 16 burātāji no Latvijas.

Čempionāta kopējais balvu fonds ir 20000 eiro, no kuriem uzvarētājs saņems 3600 eiro, bet pie naudas balvām tiks sešpadsmit labākie burātāji.

Ceturtdien - 18.augustā, braucieni sāksies pulksten 11:00. Sīkāka informācija par rezultātiem http://www.formulawindsurfing.org/

Starptautiskā Vindsērfinga asociācija pirmo reizi Latvijai uzticējusi organizēt šāda mēroga sacensības, kuras organizē klubs „Rietumkrasts" ar Liepājas pilsētas domes un Latvijas Zēģelētāju savienības atbalstu.

Formulas klase ir viena no ātrākajām, dinamiskākajām un elegantākajām burāšanas disciplīnām, kur vajadzīgs īss un plats dēlis ar vienu spuru. Braukšana notiek glisēšanas režīmā, kas atgādina lidošanu ar vieglu pieskaršanos ūdenim, vēja ātrumam jābūt vismaz 5 metriem sekundē. Tajā piedalās profesionāli braucēji, kas pārstāv konkrētu ražotāju. Šobrīd labākais no Latvijas braucējiem šajā disciplīnā ir Jānis Preiss.

Pasākumu atbalsta: Liepājas pilsētas dome, Izglītības un zinātnes ministrija, kompānijas „Lufthansa", „Lauma Lingerie", "Port Manana", „AGI centrs", „Ramirent", viesnīca "Fontaine Royal", viesnīca "Līva", „Reklāmas Apgāds", "Jacob's Creek".

Informatīvie atbalstītāji: Rietumu Radio un žurnāls „Sports".

Sacensību un pasākumu kalendārs:

15. augusts, 10:00 - 18:00 - dalībnieku reģistrācija un inventāra apskate

16.augusts 19:00 - sacensību atklāšana Liepājas promenādē

16. – 20. augusts, 11:00 - 17:00 - sacensības (4 braucieni dienā.)

20.augusts 20:00 - apbalvošanas ceremonija Latvijas 1.Roka kafejnīcā

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV