Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Usmas ezers pāprsteidz pasaules čempionāta dalībniekus ar netipiski mainīgo vēju

Kristīne Kanska, 18.08.2011. 12:20

Šodien, 18. augustā, Usmas ezerā, pasaules čempionāta burāšanā mikro klasē ietvaros tiek dots garās distances starts. Burātāji šķērsos Usmaz ezeru visā garumā virzienā no ziemeļiem uz dienvidiem un atpakaļ, pa ceļam apņemot zīmi starp Viskūžu salu un Moricsalu. Finišs tiks pieņemts pie Usmas jahtkluba. Distances garums ir aptuveni 20 jūras jūdžu.
Usmas ezers pāprsteidz pasaules čempionāta dalībniekus ar netipiski mainīgo vēju

Galerijas:

Laiks solās būt burāšanai ļoti labvēlīgs – Usmas ezerā pūš mērens austrumu vējš ar stiprumu pieci metri sekundē un spīd saulīte, kas nozīmē, ka garā distance sacensību dalībniekiem varētu izvērsties īpaši patīkama, aptverot ne tkai sportošanu, bet arī iepazīšanos ar vienu no skaistākajām Latvijas dabas ainavām.

Iepriekšējā sacensību dienā, 17. augustā, neskatoties uz ļoti mainīgo vēja ātrumu un vizienu, pēc lielām lietus gāzēm tomēr izdevās aizvadīt vēl divus pasaules čempionāta startus. Tā kā kopējo startu skaits šobrīd ir četri, tad pēc Low-Poing vērtēšanas sistēmas un sacensību instrukcijas, sliktākais no četriem līdz astoņiem rezultātiem netiek ņemts vērā. Gan vakardienas starti, gan sliktākā rezultāta izslēgšana būtiski izmainīja dalībnieku pozīcijas paigaidu rezultātu tabulā.

Joprojām pārliecinošs kopvērtējuma līderis ir Polijas jahta Toyota-Nina (Piotr Tarnacki, Rafal Becker, Krzystof Mongird), otrajā vietā cita, no pirmās dienas rezultātiem atšķirīga, Krievijas komanda (Leonīds Cernins, Sergejs Filatovs, Aleksejs Lvovs) ar jahtu Katrin, uz trešo vietu nobīdot francūžu Pangolin (Nicolas Pierrot, Sebastien Liagre, Michael Risselin).
pārliecinoši līderi

Racer divīzijā pēc Polijas komandas ar jahtu Stawo pirmajā vietā, otro vietu stabili notur Latvija jahta EVO (Jahtas.lv) ar kapeini Rihardu Vaivodu un komandas locekļiem Artūru Bērziņu un Armandu Kirilovu, kā arī trešajā vietā tai ir pietuvojusies jahta Micros (Andris Zjatkovs, Jānis Vītols un Alfs Pampe).

Garās distances ietvaros 53 dalībnieku jahtas šodien tīri fiziski būs iespējams ieraudzīt no austrumu puses krasta, bet rīt, 19. augustā, no pulksten 11:50, pateicoties Triatel, Baltic Video Company un vairākiem citiem profesionāļiem, sacensību tiešraide tiks translēta Usmas jahtklubā un čempionāta mājas lapā www.microcup.lv . Bet šīs pašas dienas vakarā - lielā balle ar muzikālās procedūras grupu Flame & Kreisais pagrieziens un DJ Egonu Reiteru. Aktuālā informācija, rezultāti, galerijas un programma pieejama čempionāta mājas lapā www.microcup.lv .

Organizatori: Usmas jahtklubs, Latvijas Zēģelētāju savienība, Latvijas Mikro klases jahtu asociācija.
Ģenerālsponsors: HansaWorld Latvia
Čempionāta stbalstītāji: Ventspils brīvostas pārvalde, Baltic Film Media, Baltijas komunikāciju centrs, BUSH inflatable boats, f64, Inova būvfirma, Latvijas pludmales glābēju asociācija, Monohrom, NovoNews.lv, parSportu.lv, Red Bull, Regate, Triatel, Tvnet.lv, Usma SPA hotel, Užavas alus darītava, Ventspils novada dome.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV