Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Noslēdzies Latvijas Kausa 3. posms "Apvidus motokrosā" un "Zelta Mopēdā

Apvidus Motokrosa Org. komisija un Zigurds Millers, 18.08.2011. 12:26

Sestdien, 13. augustā, MK „Elkšņi" trasē noslēdzās Latvijas Kausa 3. posms "Apvidus motokrosā" un "Zelta Mopēdā".
Noslēdzies Latvijas Kausa 3. posms "Apvidus motokrosā" un "Zelta Mopēdā

Agrā rītā ierodoties trasē, tā vien likās, ka lietus pārsteigs ar savu klātbūtni arī šajā sestdienā. Tomēr diena izvērtās gaiša un saulaina. Kā atzina braucēji, lai gan trase bija mēreni dubļaina un slapja, tā bija lieliski sagatavota gan "Apvidus Motokrosam" gan Zelta Mopēdam". Pasākums norisinājās bez starpgadījumiem.

Ņemot vērā laika apstākļu mānīgo dabu, uz sacensībām bija ieradušies 112 braucēji. Šis posms sākās un noslēdzās ar jauni izveidoto AM Open klasi, kross visu līmeņu braucējiem, kuru iedalījums bija atkarīgs no motocikla – 2T vai 4T. AM Open klasēm bija jāveic 2 braucieni pa 15 min. + 1 aplis. Liela daļa braucēju izvēlējās startēt divās klsēs, īsajos 15 min. + viens aplis 2 braucienos un atbilstoši vienā 40 min. vai 50 min. + 1 aplis braucienā. Pirmajā AM Open klases sacensībā par uzvarētāju kļuva AM Open 2T. motociklu klasē Kristaps Kalējs, AM Open 4T. klasē Armands Jankovskis kurš nodemonstrēja arī savu pārākumu AM 2 klasē 50 min. + 1 aplis braucienā. Viss pārējais kā jau ierasts – Zelta Mopēds, moto un kvadrociklu braucēji.

Īpaši gribētos pievērst uzmanību ģimeņu dalībai sacensībās, kas parāda šo sacensību nozīmbību un aktualitāti. Tāpat starp dalībniekiem bija endurokrosa un motokrosa braucēji no Latvijas un Lietuvas, kas atzina sacensību norisi kā kvalitatīvu un interesantu.

Lielu pateicību pelnījuši trases īpašnieks Motoklubs "Elkšņi" ar Rihardu Zveju priekšgalā, Dzintars Stūresteps un Oskars Valpēters [komisijas pārstāvji] par lieliski sagatavotu trasi. Apbalvoti tika pirmo trīs vietu ieguvēji katrā klasē, uz goda pakāpieniem dalībnieki kāpa noguruši, bet priecīgi par dienā paveikto – sev un citiem pierādīto.

Paldies visiem braucējiem par piedalīšanos, līdzjūtējiem par atbalstu un organizatoriem par labu sacensību.

Tiekamies 4. Apvidus Motokrosa un Zelta Mopēda posmā.

Informācija: www.motoskijorings.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV