Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Noslēdzies vasaras ielu basketbola čempionāts

Mārtiņš Kozlovskis, 18.08.2011. 13:06

Trešdien, 17. augustā, stāvlaukumā pie Liepājas Olimpiskā centra norisinājās Liepājas vasaras ielu basketbola čempionāta noslēguma posms, kurā tika noskaidroti itin visi godalgoto vietu ieguvēji. Līdz ar to, vasaras basketbola sezona ir beigusies.
Noslēdzies vasaras ielu basketbola čempionāts

Pēdējais šā gada posms norisinājās saulainos apstākļos, kas kopumā pulcēja 37 komandas. Visvairāk apmeklēta bija U-99 grupa vīriešiem, kur šoreiz startēja gandrīz puse no visiem dalībniekiem - 16 komandas.

U-13 vecuma grupā zēniem un U-99 grupā sievietēm pie sestā panākuma tika, attiecīgi, „Extra Šķiņķis" un „Piektais Elements", kuri zaudējuma rūgtumu visas vasaras garumā tā arī neiepazina. U-13 grupā zēniem 2. un 3. vietu ne tikai 6. posmā, bet arī kopvērtējumā izcīnīja „Dīzelis" un „Čigāņi". Savukārt, sievietēm kopvērtējumā 2. un 3. vietā ierindojās „92.meitenes" un „Džordana meitas".

U-16 vecuma grupā zēniem pēdējā posmā nestartēja abas pašreizējās līdervienības „Melnie Nēģeri" un „Makaroni". „Nēģeriem" šis posms vairs neko neizšķīra un čempiona tituls bija rokā jau pirms pēdējā posma. Savukārt, „Makaronus" šis posms no 2. vietas kopvērtējumā atsvieda uz 4. pozīciju, jo kopvērtējumā tos apsteidza ne tikai tuvākie sekotāji „Trolis", bet arī 6. posma uzvarētāji „Bauskas Torpēda".

MIX grupā pie uzvaras 6. posmā tika „Talantu Fabrika", kura čempionātu noslēdza 2. vietā kopvērtējumā. Neaizsniedzami bija MIX grupas uzvarētāji „Līvas Kapi", kuri šo posmu noslēdza 2. pozīcijā. Savukārt, godpilnā 3. vieta kopvērtējumā tika „Trashers Team" ,kuri šajā posmā nemaz nepiedalījās.

Prestižajā U-99 grupā vīriešiem pie pirmā panākuma šajā čempionātā tika „Rudais Zalktis", kuri pateicoties uzvarai kopvērtējumā pakāpās uz 2. vietu aizsteidzoties priekšā „Medzes" basketbolistiem. Par kopvērtējuma uzvarētājiem kļuva komanda „Hektors", kuri ceturtdaļfinālā piekāpās 6. posma 3. vietas ieguvējiem „VPSK". Savukārt, šī posma 2. vieta tika komandai ar visai amizantu nosaukumu „Bodžo feat Skābās Omītes".

Pasākuma laikā tika noskaidrots arī pēdējais finālists tālmetiena konkursam un par šī posma trāpīgāko snaiperi kļuva Kristaps Porziņģis, kuram pietika tikai ar 3 precīziem raidījumiem minūtes laikā. Savukārt, lielajā superfinālā cīņā par balvu, kuru piedāvā „Electrons & K" cīnījās visu posmu precīzākie snaiperi. Rezultāti tik tiešām bija augstvērtīgi, taču visprecīzākā roka šoreiz bija Arturam Freimanim, kurš minūtes laikā realizēja 8 tālmetienus, izšķirošo uzvaras metienu realizējot pēdējā sekundē.

Līdz ar to, šīs vasaras ielu basketbola čempionāts ir noslēdzies. Kopumā tika aizvadīti seši posmi un vidēji posmā startēja vairāk nekā 40 komandas. Spēles bija interesantas un tagad basketbolistiem pamazām ir jāsāk gatavoties lielajam basketbolam, kur sezonas sākums ir plānots jau septembra vidū.

Sacensību organizatori vēlas teikt lielu paldies visiem atbalstītājiem, bez kuru palīdzības šis čempionāts nebūtu iespējams!

6.posma rezultāti:

U-13 zēni

1.vieta „Extra šķiņķis" (Kārlis Grigaļūns, Nauris Freimanis, Renārs Spinga, Dāvis Silenieks)
2.vieta „Dīzelis" (Jānis Hanka, Roberts Dembskis, Sandis Ķikals)
3.vieta „Čigāni" (Mārtiņš Francis, Jānis Miķelsons, Ričards Krauklis)

U-16 zēni

1.vieta „Bauskas Torpēda" (Raivis Kabiņeckis, Gustavs Lapiņš, Elvis Šukteris)
2.vieta „Trolis" (Artis Krūmiņš, Elvis Osis, Rūdolfs Grundmanis, Helvijs Vičivskis)
3.vieta „Bujakā" (Renārs Spinga, Rihards Spinga, Jānis Ķudis)

U-99 zēni

1.vieta „Rudais Zalktis" (Edijs Silnieks, Valters Košeļevs, Mārtiņš Alksnis, Roberts Stumbris)
2.vieta „Bodžo feat Skābās Omītes" (Emīls Baļķēns, Jānis Steda, Matīss Miknis)
3.vieta „VPSK" (Kārlis Gaļkints, Kristaps Kabiņeckis, Guntis Peteris)

U-99 meitenes

1.vieta „Piektais elements" (Agija Kruga, Linda Vaļģe, Rendija Misus)
2.vieta „92.meitenes" (Zane Lībeka, Megija Turka, Ilze Ozoliņa)
3.vieta „Resnie Putni" (Kristīne Āboliņa, Elīna Ruperte, Sabīne Lipe)

MIX grupa

1.vieta „Talantu Fabrika" (Megija Turka, Kristaps Kabiņeckis, Kārlis Gaļkints)
2.vieta „Līvas Kapi" (Māra Džeriņa, Māris Šliseris, Alens Timbra, Armands Čerņevskis)
3.vieta „Pārgalvji" (Jānis Kazbuķis, Elīza Dēnava, Didzis Horns, Līvis Lāma)

Liepājas vasaras ielu basketbola čempionāta kopvērtējums:

U-13 zēni
1.Extra Šķiņķis 60 punkti
2.Dīzelis 48 punkti
3.Čigāņi 35 punkti

U-16 zēni
1.Melnie Nēģeri 46 punkti
1.Trolis 35 punkti
3.Bauskas Torpēda 34 punkti

U-99 vīrieši
1.Hektors 46 punkti
2.Rudais Zalktis 40 punkti
3.Medze 35 punkti

U-99 sievietes
1.Piektais Elements 60 punkti
2.92.meitenes 44 punkti
3.Džordana meitas 33 punkti

MIX grupa
1.Līvas Kapi 52 punkti
2.Talantu Fabrika 37 punkti
3.Trashers Team 28 punkti

Tālmetiena finālisti:

1.posms Linards Butauts 6 metieni
2.posms Matīss Miknis 6 metieni
3.posms Gatis Jagmins 5 metieni
4.posms Māris Šliseris 6 metieni
5.posms Arturs Freimanis 5 metieni
6.posms Kristaps Porziņģis 3 metieni

Kopvērtējums: Arturs Freimanis 8 metieni

Pasākumu atbalsta: „Swedbank", Liepājas pilsētas Dome, „Nike", „Elektrons & K", „Liepājas Olimpiskais centrs", „Getz&Bros", fitnesa centrs „Olymp Sport", „Liepājas Papīrs", „Osram", „Pūre", „Cheetos", „Rīgas piena kombināts", „Trodeks", „Čili Pica", „Liepājas Metalurgs", „Ledus Halle", viesnīca „Līva", „Triobet", „Dzintara Boulings", „Ansmann", SIA „Kvadro", kokteiļbārs „Red Sun Buffet", „Venden", juridiskais birojs "LEX ET IUSTITIA", autoserviss „Džons", „Jelgavas tipogrāfija", „Ramirent", „Radio SWH" un „liepajniekiem.lv".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV