Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Biedriņa dāvāto braucienu uz ASV „Ghetto Basket" izcīna „Mazais" ielu basketbolisti

Renārs Buivids, 19.08.2011. 12:29

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" spēlētāja Andra Biedriņa dāvāto braucienu uz NBA spēli Ņujorkā ielu basketbola sacensību sērijas "Ghetto Basket" ranga četru labāko komandu cīņā ceturtdien Rīgā, Grīziņkalnā izcīnīja kvartets "Mazais", finālā apspēlējot 2010. gada čempionvienību Jelgavas "Armet".
Biedriņa dāvāto braucienu uz ASV „Ghetto Basket" izcīna „Mazais" ielu basketbolisti

Rīgā, Grīziņkalnā ielu basketbola šīs vasaras vienu no nozīmīgākajiem pasākumiem nespēja izbojāt nelabvēlīgie laika apstākļi, jo pat lietū komandas devās cīņās, bet vairāki simti līdzjutēji tribīnēs un ap laukumu atbalstīja savus favorītus. Īpaši skaļš atbalsts tika nodrošināts Jumpravas pārstāvim Kristapam Dārgajam, kurš pārstāvēja "Mazo".

Neilgi pirms pusnakts daudzie skatītāji varēja gavilēt, jo trīs spēļu finālsērijā ar 2:1 triumfēja tieši "Mazais". Izšķirošo cīņu par ceļazīmi uz Ņujorku ar 21:11 uzvaru sāka "Armet", bet otrajā mačā "Mazajam", pateicoties Artūra Kramiņa izšķirošajam tālmetienam, izdevās atspēlēties – 23:21. Trešajā spēlē "Mazais" darbojās daudz precīzāk, kopumā realizējot septiņus divpunktniekus. "Mazais" uzvarēja ar 21:15, revanšējoties par pagājušā gada finālā piedzīvoto zaudējumu. Izšķirošajā mačā pa desmit punktiem guva Jānis Lasmanis un Dārgais.

"Ghetto Basket" turnīrus organizējušās biedrības "Streetbasket" prezidenta Raimonda Elbakjana un pašreiz vienīgā Latvijas pārstāvja NBA Andra Biedriņa sadarbība aizsākās jau pagājušajā gadā, kad pirmo reizi ielu basketbola labākajai komandai bija iespēja izcīnīt tik nozīmīgu balvu un īstenot jebkura basketbolista sapni – vērot NBA spēli klātienē. Pagājušajā gadā vēl ar nosaukumu "Urbanmet" startējušie jelgavnieki uz ASV devās šā gada martā, apskatot ne tikai ASV, bet arī 9. martā apmeklējot Biedriņa pārstāvētā "Warriors" izbraukuma spēli ar Ņūdžersijas "Nets".

"Grīziņkalnā šajā vakarā notika tiešām ļoti aizraujošs un emocionāls ielu basketbols. Nebiju kādas komandas līdzjutējs, tādēļ vēl jo interesantāk bija vērot laukumā notiekošo," uzsvēra galvenās balvas dāvinātājs Andris Biedriņš, kurš vairākas stundu bija skatītāju pulkā. "Iespējams, ir pat labi, ka triumfēja komanda "Mazais", jo jelgavnieki jau uzvarēja pagājušajā gadā un ciemojās Amerikā. Papildus prieks arī par līdzjutējiem, no kuriem vairums atbalstīja tieši nākamos čempionus. Lai arī kā būtu ar nākamo NBA sezonu, taču nav šaubu, ka uzvarētājiem būs iespēja izmantot izcīnītās ceļazīmes. Man patiess prieks, ka Raimonda Elbakjana ideja par šāda veida sadarbību tiek veiksmīgi turpināta, šovasar padarot jauniešu dzīvi par vienu lielisku sportisku pasākumu bagātāku!"

Cīņā par Andra Biedriņa dāvāto balvu piedalījās četras komandas. Ārpus fināla palikušās "Kasjauns.lv Sports" un "Kaijasenergy.lv" izcīnīja attiecīgi trešo un ceturto vietu. Ne tikai labāko kvartets, bet kopumā ranga 32 labākās komandas 25. augustā Grīziņkalnā izslēgšanas turnīrā spēkosies par 2011. gada čempionu titulu un ceļazīmi uz septembra sākumā Maskavā notiekošo neoficiālo pasaules čempionātu ielu basketbolā "Moscow Open". Šajā turnīrā Latvija būs pārstāvēta ar divām komandām, jo jūlija sākumā "Open Series" turnīrā Prāgā (Čehijā) par čempioniem kļuva "Baltic Casting Agency" ar Nauri Liepiņu, Kristapu Dārgo, Raimondu Elbakjanu un Edgaru Krūmiņu sastāvā. Gan šis kvartets, gan "Ghetto Basket" čempione automātiski saņems vietu "Moscow Open" pamatturnīrā.

"Ghetto Games" organizē biedrība "Streetbasket", līdzfinansē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

"Ghetto Games" galvenie atbalstītāji: "O!Karte", Latvijas Universitāte, basketbola klubs "VEF Rīga".

"Ghetto Games" atbalsta: "TIO", "adidas", "Sport2000", "Quiksilver", "Parbmx.com", "Taktika.lv", "Capital", tipogrāfija "McĀbols", "Mārtiņa Beķereja", Ventspils Sporta pārvalde un olimpiskais centrs "Ventspils", Skrundas novada dome, Dobeles novada dome, Siguldas novada dome, Saulkrastu novada dome, Valmieras pilsētas dome, olimpiskais centrs "Limbaži", Jēkabpils sporta centrs, Daugavpils pilsētas dome un Sporta pārvalde, Rēzeknes pilsētas dome, Alūksnes novada dome.

Oficiālā informācija: "Ghettogames.lv" un "Draugiem.lv/ghettogames".

Informatīvi atbalsta: "Diena", "Čas", "Subbota", "Tvnet.lv", "European Hit radio", "Draugiem.lv", "Novonews", "JCDecaux", LTV7, "Sportacentrs.com", "Skeitparki.lv", žurnāls "Sports", "Lu.lv".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV