Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Liepājā noslēgusies ceturtā diena Eiropas čempiona un pasaules kausa izcīņas posma „Formula" vindsērfinga klasē

Jānis Jēkabsons, 19.08.2011. 19:44

Piektdien, 19.augustā, Liepājas pludmalē notiekošajā Eiropas čempionāta un Pasaules kausa izcīņas posmā „Formula" vindsērfinga klasē notika divi braucieni, jo tikai trijos dienā vēja ātrums nostabilizējās un sacensību galvenais tiesnesis katrai grupai deva iespēja veikt divus sacensību braucienus.
Liepājā noslēgusies ceturtā diena Eiropas čempiona un pasaules kausa izcīņas posma „Formula" vindsērfinga klasē

Deviņu braucienu summā vadību turpina saglabāt Polijas burātājs Pžemeks Mjarcunskis (Przemek Miarczynski). Viņam cieši pa pēdām seko vicečempions „Formula" klasē Arnons Dagans no Izraēlas, bet trešo vietu nemainīgi saglabā Mihaels Polanovskis no Polijas.

Arī Latvijas čempions Jānis Preiss pēc deviņiem braucieniem saglabājis 16.vietu. Savukārt Ansis Dāle ierindojas 28.vietā un Māris Birzulis 30.vietā.
Astoņu dāmu konkurencē Latvijas sportiste Marta Ozola pēc divpadsmit braucieniem ieņem 6.vietu, bet pirmajā vietā pārliecinoši atrodas Ukrainas burātāja Olga Maslivetsa.

Sestdien - 20.augustā, braucieni sāksies pulksten 11:00. Sacensību organizētāji prognozē trīs noslēdzošos braucienus. Uzvarētāju apbalvošana notiks pulksten 20:00 Liepājā, Latvijas 1.Roka kafejnīcā.

Sīkāka informācija par rezultātiem http://www.rietumkrasts.lv/fwec/?page_id=19

Sacensībās startē 98 sportisti no 20 valstīm, tai skaitā 16 burātāji no Latvijas.

Čempionāta kopējais balvu fonds ir 20000 eiro, no kuriem uzvarētājs saņems 3600 eiro, bet pie naudas balvām tiks sešpadsmit labākie burātāji.
Starptautiskā Vindsērfinga asociācija pirmo reizi Latvijai uzticējusi organizēt šāda mēroga sacensības, kuras organizē klubs „Rietumkrasts" ar Liepājas pilsētas domes un Latvijas Zēģelētāju savienības atbalstu.

Formulas klase ir viena no ātrākajām, dinamiskākajām un elegantākajām burāšanas disciplīnām, kur vajadzīgs īss un plats dēlis ar vienu spuru. Braukšana notiek glisēšanas režīmā, kas atgādina lidošanu ar vieglu pieskaršanos ūdenim, vēja ātrumam jābūt vismaz 5 metriem sekundē. Tajā piedalās profesionāli braucēji, kas pārstāv konkrētu ražotāju. Šobrīd labākais no Latvijas braucējiem šajā disciplīnā ir Jānis Preiss.

Pasākumu atbalsta: Liepājas pilsētas dome, Izglītības un zinātnes ministrija, kompānijas „Lufthansa", „Lauma Lingerie", "Port Manana", „AGI centrs", „Ramirent", viesnīca "Fontaine Royal", viesnīca "Līva", „Reklāmas Apgāds", "Jacob's Creek".

Informatīvie atbalstītāji: Rietumu Radio un žurnāls „Sports".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV