Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Usmas jahtklubā noslēdzies pasaules čempionāts burāšanā HansaWorld 35th Micro Cup 2011

Kristīne Kanska, 22.08.2011. 09:52

Svētdien, 20. augustā, Usmas ezerā tika apbalvoti pasaules čempioni burāšanā. Kopvērtējuma 53 jahtu konkurencē no septiņām valstīm pirmo vietu izcīnīja Polijas jahta Toyota-Nina, POL-77, otrajā – francūžu komanda ar jahtu Pangolin, FRA-13645 un trešajā – krievijas komanda ar jahtu Bioges, RUS-1117. Visas trīs uzvarētāju komandas burā ar proto divīzijas jahtām, kas ir ātrākās mikro klasē.

Racer divīzijā zelta medaļas nopelnīja Latvijas jahta Evo, LAT-444, ar kapteini Rihardu Vaivodu un komandas locekļiem Artūru Bērziņu un Armandu Kirilovu, kopvērtējumā ierindojoties 11. vietā. Savukār cruiser divīzijā, pateicoties lieliskiem pēdējiem diviem startiem pie bronzas medaļas tika arī cita Latvijas komanda – Matīss Alviķis, Ansis Freibergs un Kristaps dzenis – ar jahtu Solo, LAT-84. Detalizēta rezultātu tabula apskatāma mājas lapā www.microcup.lv

Usmas ezers šonedēļ būrātājiem bijis liels izaicinājums ar mainīgo vēju un nokrišņu daudzumu, tāpat arī sacensību galvenajam tiesnesim Luigi Coccotti (Itālija) tas ne tikai traucēja izlikt distanci ar pirmo reizi, bet dažkārt pat pārtraukt sacensības vai atcelt startu.

Pasaules čempionāts ir ļoti nozīmīgas sacensības jebkuram sportistam, jebkurā sporta veidā – tā ir papildu spriedze, papildu atbildība. Uz ūdens, īpaši apņemot zīmes šonedēļ bija vērojamas daudz interesantas un neviennozīmīgas strīdu situācijas. Noslēguma ceremonijā čempionāta starptautiskā žūrija izteica sportistiem atzinību par koleģialitāti, kad neskatoties uz daudzām strīdu situācijām distancē, atgriežoties krastā burātāji spēj atrisināt konfliktus diplomātiskā ceļā, neiesaistot protestu komisiju.

HansaWorld 35th Micro Cup ieies vēsturē ar pirmo sacensību tiešraidi internetā, kas tika pārraidītas pateicoties HansaWorld, Triatel un Baltic Video Company atbalstam. Burātāji atgriezīsies mājās ar lieliskām atsauksmēm ne tikai par sacensību kvalitāti, bet arī par viesmīlīgo uzņemšanu Latvijā. Čempionāta spilgtākos mirkļus fotogrāfijās un video materiālos var apskatīties mājas lapā www.microcup.lv.

Organizatori: Usmas jahtklubs, Latvijas Zēģelētāju savienība, Latvijas Mikro klases jahtu asociācija.

Ģenerālsponsors: HansaWorld Latvia

Čempionāta stbalstītāji: Ventspils brīvostas pārvalde, Baltic Film Media, Baltijas komunikāciju centrs, BUSH inflatable boats, f64, Inova būvfirma, Latvijas pludmales glābēju asociācija, Monohrom, NovoNews.lv, parSportu.lv, Red Bull, Regate, Triatel, Tvnet.lv, Usma SPA hotel, Užavas alus darītava, Ventspils novada dome.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV