Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Ivars Caune: Rallijs mani nelaiž vaļā

Roberts Jansons, 23.08.2011. 12:57

Jau nedēļas nogalē ar testa ātrumposmu Kalvenē sāksies Ātruma festivāls Rallijs Kurzeme 2011. Tas tradicionāli pulcēs ātrākos pašmāju un aizrobežu braucējus dažādās klasēs, kā arī virkni rallistu, kas labu laiku nav manīti sacensību trasēs.
Ivars Caune: Rallijs mani nelaiž vaļā

Galerijas:

"Es jau tā īsti nemaz neesmu bijis prom no rallija. Rallijs mani nelaiž vaļā. Kad saņēmu piedāvājumu Kurzemes rallijā braukt par nullīti, piekritu nedomājot. Iespējams, Kurzemes rallijs būs kā treniņš pirms nākamajiem startiem sacensībās," rallijam Kurzeme 2011 veltītajā preses konferencē sacīja trīspadsmitkārtējais Latvijas autorallija čempions Ivars Caune.

Pirmais Kurzemes rallijs norisinājās senā pagātnē, pirms 46 gadiem, un kopš tā laika Liepājas pusē norisinājušās gan vietēja, gan PSRS, gan arī Eiropas mēroga sacensības. Vairākas reizes tajās ir piedalījies arī Ivars Caune, kurš tieši nākamnedēļ pēc ilgāka pārtraukuma būs redzams pie sporta auto stūres braucam rallijā.

Caune gan nebrauks ieskaitē, bet gan pildīs drošības mašīnas jeb tā dēvētās nullītes pilota funkcijas, lai īsi pirms pirmā rallija dalībnieka došanās trasē sagatavotu ātrumposma drošības personālu un dotu zīmi arī rallija faniem, ka jāgatavo kameras un fotoaparāti, jo tūlīt sāksies tas, kādēļ mērots ceļš uz ralliju Kurzeme 2011.

Viņam, tāpat kā visiem citiem rallija dalībniekiem, nāksies veikt veselus vienpadsmit ātrumposmus, kuru kopējais garums ir vairāk nekā 100 kilometri. Par grūtāko trīspadsmitkārtējais čempions uzskata piektdienas, 26. augusta vakarā pēc tumsas iestāšanās paredzēto nakts ātrumposmu Vecpilī.

"Vecpils jau dienā nav viegls ātrumposms, bet naktī tas būs vēl grūtāks. Daudzi tumsā vispār nav braukuši. Ja pa dienu var redzēt vismaz pāris līkumus vai tramplīnus uz priekšu, tad lukturu gaismā būs redzams tikai pirmais tramplīns, bet ne tas, kas atrodas aiz tā. Tādēļ ļoti svarīgi būs braukt precīzi pēc stenogrammas. Protams, svarīgi būs stenogrammu arī precīzi pierakstīt. Es domāju, ka līderu gala sportisti arī naktī Vecpils posmu brauks tikpat ātri kā dienā un lielām laika atstarpēm nevajadzētu veidoties. Citādāka situācija būs starp vājākajiem braucējiem, kur Vecpils posmā mainīties vietu sadalījums," - tā Caune.

Rallija Kurzeme 2011 ieskaitē brauks arī viens no leģendārākajiem Liepājas rallija pilotiem Viktors Lebedevs, kurš iegādājies pasaules čempionātā startējošā igauņa Ota Tanāka Subaru Impreza N4 grupas mašīnu un metīs izaicinājumu pašreizējiem čempionāta līderiem N4 klasē (Andi Neikšānu, Māri Neikšānu, Aivi Egli, Jāni Vorobjovu un citiem). Tāpat pēc dažiem izlaistiem posmiem sacensībās atkal piedalīsies Jānis Feldmanis - viņš gada sākumā uzrādīja labus rezultātus un nu Kurzemē atgriezīsies ar jaunu Mitsubishi Lancer EVO X R4 klases rallija auto.

Rallijs Kurzeme 2011 Liepājas pilsētā un apkaimē sportistiem sāksies ar trases iepazīšanu un testa ātrumposmu ceturtdien, 25. augustā. 26. augustā notiks rallija Kurzeme 2011 oficiālā atklāšana un pirmie ātrumposmi Liepājas pievārtē, tostarp arī nakts ātrumposms Vecpilī. Atlikušos ātrumposmus, tai skaitā divus pilsētas posmus Liepājas ostas teritorijā sportisti veiks sestdien, 27. augustā. Vienlaikus ar pilsētas ātrumposmiem plkst. 12 Liepājas Tirdzniecības kanāla otrā krastā, pilsētas ielu trasē sāksies SuperMoto sacensības. Tūlīt pēc tam tad arī notiks rallija uzvarētāju apbalvošana un sāksies ātruma festivālu noslēdzošā, izklaidējošā daļa Nakts manevri - ar mūziķu un aktieru uzstāšanos, instalācijām, ekspozīcijām, gaismas projekcijām Liepājas centrālajās ielās, laukumos un klubos.

Ātruma festivālu Ralliju KURZEME 2011 atbalsta: LDz Ritošā sastāva serviss, SEB, Neste Latvija, Liepājas dome, Liepājas osta, Lauma, VEGA-1, Canon IB Serviss, Skandi Motors, Rietumu Radio, Radio 101, TVNET, LNT, Tavs Auto.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV