Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Triatel xRace Rīgas svētku piedzīvojums pulcē rekordlielu dalībnieku un skatītāju skaitu

Jānis Vanags, 23.08.2011. 14:27

20. augustā plkst. 22.00 Strēlnieku laukumā 522 Triatel xRace piedzīvojumu sacensību dalībniekiem atskanēja Rīgas svētkiem veltītā posma starta signāls. Vairāk kā 1000 skatītāju acu priekšā piedzīvojumu meklētāji izklīda pa šaurām Vecrīgas ieliņām risināt pirmo distances uzdevumu. Vecrīgas viesi, kuri atradās ielās, lai svinētu Rīgas 810. gadu jubileju, un dalībnieku atbalstītāji šoreiz varēja paši ieskatīties xRace piedzīvojumos, palīdzot dalībniekiem meklēt „Vecrīgas atslēgas".
Triatel xRace Rīgas svētku piedzīvojums pulcē rekordlielu dalībnieku un skatītāju skaitu

Galerijas:

21. augusta rītā ar pirmajiem saules stariem noslēdzās Triatel xRace Rīgas jubilejai veltīts posms, kurā piedalījās 522 piedzīvojumu un aktīvas atpūtas meklētāji. „ Mums ir liels prieks, ka arī xRace sacensībām lielajos Rīgas svētkos izdevās sasniegt savu rekordu. 522 dalībnieki meklēja piedzīvojumus starp šaurām vecpilsētas ieliņām, cīnījās ar tumsu Bumbu kalnā, pamodināja sikspārņus Daugavgrīvas cietoksnī, sagaidīja pirmos saules starus pie jūras vārtiem, laivoja starp trim tiltiem pāri Daugavai. Arī mini klases komandu skaits bija rekordliels. Viņi finišā atzinās, ka nu ir āķis lupā un ka arī turpmāk tiks meklēti piedzīvojumi kopā ar xRace. Paldies par Rīgas svētku posma sagatavošanu visiem mūsu atbalstītājiem un sponsoriem, it īpaši mūsu ģenerālsponsoram „Triatel" un Rīgas domei," stāsta Triatel xRace sacensību direktors J.Vanags.

Sīva cīņa starp līderiem lika dalībniekiem uzturēt augstu tempu un asu prātu visas distances garumā. Tā pēdējā distances posmā sporta klasē uzvaru izcīnīja EthicSport.lv - Uģis Voiceščuks, Toms Veits, Jānis Krūmiņš, savukārt 2. vietu komanda Gandrs – Uldis Žimants, Atis Krūmiņš, Guna Riekstiņa-Čīka, 3. vietu Ebike - Andra Ansaberga, Jāņa Ansaberga un Mārtiņa Lindes sastāvā. Rīgas posms veica izmaiņas arī kopvērtējuma rezultātos: EthicSport.lv tagad ieņem pirmo vietu (3827 punkti), tikai par 48 punktiem iepriekšējos līderus Isostar Adventure racing team un eBike, kuriem tagad ir vienāds punktu skaits (3779 punkti) un tiek dalīta 2.un 3. vietas. Sporta klases uzvarētāji saņēma Rīgas posmam veltītas specbalvas no City Fitness.

Biznesa klasē SEB Dzīvības apdrošināšanas komanda jau 2. reizi kāpa uz 1. vietas pjedestālu, atstājot aiz sevis Glaxo Racing Team (2.vieta) un Narvesen (3.vieta) komandas. Jauns uzvarētājs ir arī Tautas klasē - Vasara Rozes Muižā, kura atstāja aiz sevis kopvērtējuma līderus DDB komandu. Arī Tautas klasē kopvērtējuma līderus izšķir tikai 50 punkti.

„Seriāla kopējā spriedze arvien pieaug, nākamais Siguldas posms 17. septembrī būs izšķirošs komandām, kuras cīnās par 2011. gada Triatel xRace seriāla uzvarētāja titulu un galveno balvu. Lai arī dalībnieki noteikti vēlēsies vērst skatus Turaidas pils un Dainu kalna virzienā, vai gremdēties rudenīgās pārdomās raugoties uz Gaujas senleju, līderiem vajadzēs noturēt uzmanību un neatlaidību visas distances garumā. Tādēļ aicinām gan jau pieredzējušos, gan jaunus dalībniekus pieteikties šīs sezonas pēdējiem xRace piedzīvojumiem laicīgi , bet dalībnieku atbalstītājus gatavot uzmundrinošus plakātus un saukļus. ," aicina J.Vanags.

Triatel xRace noslēdzošais posms norisināsies 17.septembrī Siguldā, apvienojot Baltic Adventure Race Championship (BARC) noslēgumu un kopvērtējuma apbalvošanu. Sacensību pamatā ir orientēšanās, braukšana ar velosipēdu, airēšana, stratēģiskā plānošana, kā arī citi aizraujoši prāta un nedaudz ekstrēmi speciālie uzdevumi. Distancē ir jāapmeklē 50 punkti un, atkarībā no izvēlētās distances, trasē pavadītais laiks ir no 1,5 līdz 8 stundām. Posmos iegūtie punkti nosaka kopējo seriāla uzvarētāju, kas sezonas noslēgumā iegūst galveno balvu EUR 1000 vērtībā no veikala Gandrs.

Sacensību ģenerālsponsors – Triatel. Sacensības atbalsta – Isostar, Delfi.lv, Gandrs, Dreamer, Ķeizarmežs, Silvanols, ūdens Lāsīte, Red Bull, Fazer, Garnier, Aldaris, VivaSport, Rīgas dome. Informē – Draugiem.lv, BadDog, City Fitness, TravelNews.lv, Parsportu.lv, Pilseta24.lv, Izkusties.lv, žurnāls Klubs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV