Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Saldū tiks kronēti „Battery Superkauss" čempioni

Superkauss, 24.08.2011. 11:50

4.septembrī Saldū Bērzu moto trasē notiks Baltijas ātrākā motokrosa "Battery Superkauss" sezonas Fināls, kurā pēc aizvadītiem pieciem aizraujošiem posmiem tiks noskaidroti 2011.gada sezonas čempionu vārdi.
Saldū tiks kronēti „Battery Superkauss" čempioni

Cīņas Pro klasēs

Prestižajā un ātrākajā MX Pro klasē pirms Fināla Laurim Freibergam (Pure Chocolate FFF Vītols) pār savu tuvāko konkurentu Dāvi Līvu (Motokurzeme) ir 7 punktu handikaps. Abi sportisti visas sezonas garumā aizvadījuši spraigas cīņas par katru trases metru un katru ieskaites punktu.

Pirmajā posmā Kandavā Freibergs un Līvs izcīnīja vienādu punktu skaitu, otrajā – Gulbenes posmā par diviem punktiem veiksmīgāks bija Līvs, trešajā posmā Dobelē, ceturtajā – Aizputē un piektajā – Kuldīgā ātrāks izrādījās Freibergs, attiecīgi par vienu, pieciem un trīs punktiem.

MX Pro klasē par uzvaru braucienā tiek piešķirti 40 punkti, attiecīgi par 2.vietu – 39 punkti utt.. Rēķiniet paši, cik punktu Saldū jāizcīna katram no sportistiem, lai kļūtu par uzvarētāju. Vai Freibergs kļūs par „Battery Superkauss" čempionu trešo gadu pēc kārtas? Vai Saldū veiksmīgāks būs Līvs un spēs „nocelt" Freibergam čempiona titulu? To uzzināsim 4.septembrī.

Čempiona liktenis nav zināms arī Kvadri Pro klasē. Edgars Meņģelis (Rodeo MX Racing Team), kurš šovasar Eiropas čempionāta posmā Ķegumā starp Eiropas labākajiem kvadracikla sportistiem kvalifikācijā spēja uzrādīt ātrāko apļa laiku, pirms „Battery Superkauss" Fināla ar 11 punktiem ir priekšā 2010.gada „Battery Superkauss" Kvadri Pro čempionam Imantam Tamuliunas (Motosports-Elkšņi Racing Team). Kvadri Pro klasē par uzvaru braucienā tiek piešķirti 35 punkti, attiecīgi par 2.vietu – 34 punkti utt.. Zinot, cik motokross kā tehniskais sporta veids var būt neparedzams, arī Kvadri Pro klasē čempiona vārdu nosaukt ir pāragri.

Rezultāti visās „Battery Superkauss" klasēs pieejami šeit: http://www.mylaps.com/championship/index.jsp?id=127176

Komandu cīņas

Šogad „Battery Superkauss" komandu savstarpējie spēki ir ļoti izlīdzinājušies, un komandu kopvērtējumā izvērtusies saistoša sacensība. Katrā no komandām startē kāds spēcīgs pašmāju braucējs, tāpat uz sacensībām tiek piesaistīti leģionāri. Punktu diapazons komandu kopvērtējumā no 1.vietas līdz 4.vietai ir tikai 54 punkti, līdz ar to izmaiņas kopvērtējumā var izšķirt pat viena pilota izcīnītie punkti Saldū. Pirms Fināla kopvērtējumā ar 1950 punktiem par līderi ir izvirzījusies komanda no Ventspils „Rodeo MX Racing Team". Otrajā vietā „Motosports-Elkšņi Racing Team" ar 1933 punktiem. Kāds būs komandu cīņas iznākums un kurā pilsētā šogad notiks „Battery Superkauss" Gada balle? Uz šo jautājumu atbildes radīsim Saldū.

Pārsteigumi līdzjutējiem

Savu dalību Saldus posmā apstiprinājis arī latviešu motosportists Pasaules čempions motokrosā Matīss Karro. Viņš gan šoreiz traumas dēļ būs skatītāja lomā un atbalstīs savus cīņu biedrus trasē, kā arī labprāt nofotografēsies un patērzēs ar saviem faniem. Tāpat zināms, ka sacensību atbalstītāji Fināla posmam gatavo īpašas aktivitātes un konkursus atnākušajiem līdzjutējiem. Tā, piemēram, sadarbībā ar „Bosch" varēs pārbaudīt savus spēkus skanoša radio mešanā, interesenti varēs izbaudīt arī brīvā kritiena spēku, būs iespējams izmēģināt arī izjādes ar zirgiem u.c. pārsteigumus, kādus iespējams piedzīvot tikai vienreiz gadā – „Battery Superkauss" Finālā.

Par „Battery Superkauss"

Motokrosa sacensības „Battery Superkauss" notiek trešo gadu. Tās guvušas plašu atsaucību un atzinību gan sportistu, gan līdzjutēju vidū, pulcējot pie starta barjeras starptautisku dalībnieku sastāvu. Uz trešo 2011.gada sezonas „Battery Superkauss" posmu Dobelē bija ieradušies teju 4 tūkstoši skatītāju.

Ieejas maksa „Battery Superkauss": 3Ls, bērniem līdz 12 g.vec. un pensionāriem – bez maksas.

Kā nokļūt?

„Battery Superkauss" 2011.gada sacensību posmu karte: http://bit.ly/SupercupLV_Map_2011

Izbaudi ātrumu, azartu, adrenalīnu! Izbaudi īstu motokrosu "Battery Superkauss".

www.superkauss.lv
www.twitter.com/superkauss
http://www.facebook.com/SupercupLV

Foto (c) Sandris Kuzmickis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV