Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rallijs Kurzeme 2011 jau sācies

Roberts Jansons, 25.08.2011. 23:15

Lai gan rallija Kurzeme 2011 oficiālā atklāšana notiks tikai piektdien, 26. augustā, var uzskatīt, ka tas jau ir sācies. Ceturtdien Kalvenē sportisti aizvadīja pirmos kilometrus pilnā ekipējumā tā dēvētajā šeikdaunā jeb testa ātrumposmā.
Rallijs Kurzeme 2011 jau sācies

Galerijas:

Testa ātrumposma rezultāti gan netiek ņemti vērā rallija Kurzeme 2011 ieskaitē, taču pēc tiem var labi redzēt sortistu aptuveno spēku samēru un noteikt galvenos pretendentus uz uzvarām kā rallija kopvērtējumā, tā arī savās klasēs.

Veicot kopumā trīs braucienus "šeikdauna" trasē, absolūti labāko rezultātu ar A plus grupas Mitsubishi Lancer EVO uzrādīja Mārtiņš Svilis, kurš distanci spēja veikt 3 minūtēs un 11,46 sekundēs. Par 3,75 sekundēm sliktāks rādītājs padevās pašreizējam Latvijas autorallija čempionam arī šā gada čempionāta līderim N4 klasē – Andim Neikšānam, kurš brauc ar Mitsubishi Lancer EVO X. Trešais labākais rezultāts ceturtdienas testa ātrumposmā – Jānim Feldmanim, kurš pēc teicamiem panākumiem ziemas rallijos gada sākumā, izlaida pēdējos trīs čempionāta posmus, bet nu ir atgriezies ierindā ar R4 grupas Mitsubishi Lancer EVO X. Feldmanis, kurš rallijā Kurzeme 2011 startēs A plus grupas ieskaitē ātrumposma distanci veica 4,4 sekundes lēnāk nekā Svilis.

Ceturto ātrāko rezultātu testa ātrumposmā uzrādīja Matīss Mežaks ar Subaru Impreza WRC. Viņš testa ātrumposmu veica 3 minūtēs un 16,5 sekundēs, savukārt 3 minūtes un 17,52 sekundes testa ātrumposma distances veikšanai bija nepieciešamas Mārim Neikšānam, kurš šā gada Latvijas autorallija čempionātā ieņem otro pozīciju.

Nelielās rezultātu atšķirības "šeikdauna" finišā liecina, ka sacensības būs spraigas un ikviens ir apņēmības pilns uz rallija Kurzeme 2011 starta iziet ar pilnu atdevi.

Rallija Kurzeme 2011 oficiālā atklāšana Liepājā notiks piektdien, 26. augustā pēc kā sekos pirmie ātrumposmi Liepājas pievārtē, tostarp arī nakts ātrumposms Vecpilī. Atlikušos ātrumposmus, tai skaitā divus pilsētas posmus Liepājas ostas teritorijā sportisti veiks sestdien, 27. augustā. Vienlaikus ar pilsētas ātrumposmiem plkst. 12 Liepājas Tirdzniecības kanāla otrā krastā pilsētas ielu trasē sāksies SuperMoto sacensības. Tūlīt pēc tam tad arī notiks rallija uzvarētāju apbalvošana un sāksies ātruma festivālu noslēdzošā, izklaidējošā daļa Nakts manevri - ar mūziķu un aktieru uzstāšanos, instalācijām, ekspozīcijām, gaismas projekcijām Liepājas centrālajās ielās, laukumos un klubos.

Ātruma festivālu Ralliju Kurzeme 2011 atbalsta: LDz Ritošā sastāva serviss, SEB, Neste Latvija, Liepājas dome, Liepājas osta, Lauma, VEGA-1, Canon IB Serviss, Skandi Motors, Rietumu Radio, Radio 101, TVNET, LNT, Tavs Auto.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV