Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Karlīne Štāla dominē Radical sacīkstēs, pārinieks krāj pieredzi

Viesturs Saukāns, 26.08.2011. 10:46

Karlīne Štāla Slovākijā piedalījās Radical European R-Cup sacensībās Slovakiaring trasē. Sacensības kā satelītklase papildināja FIA GT3 Eiropas čempionāta posmu. Karlīne šoreiz brauca kopā ar maskavieti Iļju Kašinu. Ekipāžai bija iespēja izmantot Radical rūpnīcas komandas sagatavotu mašīnu un pilnu servisu. Lai arī latviete bija seriāla līderu pulkā, pārinieks Kašins aizvadīja debijas sacīksti, lielākoties mācoties trasi un automašīnas specifiku, līdz ar to pie pjedestāla pozīcijas netika gūtas.
Karlīne Štāla dominē Radical sacīkstēs, pārinieks krāj pieredzi

Slovākija sagaidīja braucējus ar lielu karstumu – pāri 30 grādiem, trases temperatūra sasniedza +50 grādus. Karlīne bija ātra, veiksmīgi pielāgojās vēl nezināmajai trasei, un izcīnīja Pole position savā kvalifikācijā. Rūpnīcas braucējs Džeimss Abots ierindojās otrajā vietā, un visu nedēļas nogali bija viens no galvenajiem Karlīnes konkurentiem.

Sacensībās pirmajā braucienā Džeimsam Abotam startā izdevās izrauties vadībā, bet Štālai izdevās viņu apdzīt un noslēgt savu brauciena daļu līderpozīcijā. Pēc maiņas Iļja Kašins zaudēja dažas vietas un sacensību rezultātā abi ieguva 5. pozīciju. Tā kā Iļjam pieredze šāda tipa mašīnu pilotēšanā nebija liela, rezultāts ir uzskatāms par ļoti labu.

Otrajā braucienā pirmais startēja Kašins, kurš bija izcīnījis 8. pozīciju kvalifikācijā. Lieliski startējot viņām izdevās pakāpties uz 5. pozīciju, tomēr pieredzes trūkums neļāva šo vietu noturēt, un pēc maiņas Karlīne uzsāka savu braucienu no 7. vietas. Pēc atraktīvas cīņas ar konkurentiem un hronometru, vairākkārt pamīšus ar Džeimsu Abotu labojot apļa laikus, Karlīne finišēja 5. vietā.

Rūpnīcas komanda un īpašnieks Fils Abots ļoti augstu novērtēja Karlīnes darbu un izteica piedāvājumu piedalīties Radical sacensībās Zandvortā 3. septembrī. Lai gan sakarā ar pasākuma 1000 km Grand Prix organizēšanu šī iespēja jālaiž garām, radusies cerība uz citiem startiem Radical Masters Series. Radical European R-cup noslēdzošais posms notiks oktobrī Brno trasē Čehijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV