Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rallijā Kurzeme otro gadu pēc kārtas uzvar igaunis Georgs Gross

Roberts Jansons, 29.08.2011. 09:14

Izvirzījies rallija Kureme 2011 līdera pozīcijā pēc pirmajiem trim ātrumposmiem, kas tika aizvadīti piektdien, igaunis Georgs Gross prata nosargāt savu vietu un gūt uzvaru sacensību kopvērtējumā.
Rallijā Kurzeme otro gadu pēc kārtas uzvar igaunis Georgs Gross

Galerijas:

Nevarētu teikt, ka igaunim uzvara nāca viegli – tas tika panākts, spītējot karstajiem laika apstākļiem, kas dienu pārvērta par vienu no karstākajām šajā augustā, un konkurentu spiedienam no aizmugures. Visa rallija garumā nelielā atstatumā no Grosa turējās pasaules autorallija čempionāta dalībnieks SWRC ieskaitē, igaunis Ots Tanāks (N4 grupas Ford Fiesta S2000, kas atbilst FIA noteikumiem, taču ir krietni pārāka pār konkurentiem). Otam gan izdevās pēdējos ātrumposmos sadeldēt atstarpi līdz 15,96 sekundēm, tomēr ar Ford Focus WRC braucošā Grosa sniegums abās rallija dienās bija pietiekami pārliecinošs, lai viņš varētu svinēt uzvaru Liepājā otro gadu pēc kārtas.

Divkārtējais Igaunijas čempions Tanāks tikmēr svinēja uzvaru N4 grupā, kurā visnotaļ dramatiska cīņa izvērtās par otro vietu starp diviem latviešiem – Andi Neikšānu un Jāni Vorobjovu.

Lielāko rallija daļu duelī priekšā atradās pašreizējais Latvijas čempions Andis Neikšāns, taču viņa pārsvars pār Vorobjovu labākajā gadījumā bija tikai nepilnas trīs sekundes. Pilsētas ātrumposmā Anda Mitsubishi EVO X tika sabojāta balstiekārta un atlikušajās sacensībās nācās nedaudz samazināt tempu, kas ļāva Vorobjovam izvirzīties priekšā un tādējādi kļūt par ātrāko no latviešiem, un izcīnīt trešo vietu rallija Kurzeme 2011 kopvērtējumā. Andis savukārt pēc finiša sasniegšanas jau priekšlaicīgi ir kļuvis par šā gada Latvijas autorallija čempionu N4 grupas ieskaitē. Arī pērn LMT komandas ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals pie čempionu titula tika rallijā Kurzeme, vienu posmu pirms sezonas beigām.

Trešais ātrākais no latviešiem rallijā bija A plus grupas braucējs Mārtiņš Svilis, kuram attiecīgi otrā vieta rallija savā klasē un sestā vieta rallija kopvērtējumā. Svilim 9,38 sekundes zaudēja pieckārtējais Latvijas čempions Aivis Egle, kurš tad attiecīgi bija trešais ātrākais latvietis N4 grupā.

Rallija otrajā dienā situācija izmainījās arī vienas ass piedziņas automašīnu grupā. Ja pēc pirmās dienas trim ātrumposmiem pirmo trijnieku bija ieņēmuši igauņi ar WRC akadēmijas "studentu" Egonu Kauru un viņa Ford Fiesa R2 priekšgalā, tad rallija noslēgumā uz goda pjedestāla prata nokļūt arī viens latvietis - Uldis Briedis.

Finišā ātrākais 2WD grupas braucējs aizvien bija Kaurs, viņam arī 22. vieta rallija kopvērtējumā. Otro vietu šajā klasē izcīnīja cits igaunis, Markuss Abrams ar Honda Civic Type-R, bet trešā vieta tika Briedim, kurš startēja ar Renault Clio un savulaik ir izcīnījis čempiona titulu N3 klasē.

Rallija Kurzeme 2011 kopvērtējuma TOP 10

1. Georgs Gross/Raigo Molders (Ford Focus WRC, A plus)

2. Ots Tanāks/Kuldars Siks (Ford Fiesta S2000, N4) +15,96 sekundes

3. Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (Mitsubishi Lancer EVO X, N4) +1 minūte un 3,88 sekundes

4. Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (Mitsubishi Lancer EVO X, N4) +1 minūte un 16,77 sekundes

5. Rauls Jēts/Andruss Tooms (Mitsubishi Lancer EVO IX, N4) +1 minūte un 48,34 sekundes

6. Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks (Mitsubishi Lancer EVO VIII, A plus) +1 minūte un 49,24 sekundes

7. Aivis Egle/Andis Dauga (Mitsubishi Lancer EVO X, N4) +1 minūte un 58,62 sekundes

8. Māris Neikšāns/Ringolds Bērziņš (Mitsubishi Lancer EVO X, N4) +2 minūtes un 27,21 sekunde

9. Jānis Dūcis/Guntis Kampe (Mitsubishi Lancer EVO IX, N4) +2 minūtes un 34,34 sekundes

10. Matīss Mežaks/Arnis Ronois (Subaru Impreza WRC, A plus) +2 minūtes un 45,47 sekundes.

Ātruma festivālu Ralliju KURZEME 2011 atbalsta: LDz Ritošā sastāva serviss, SEB, Neste Latvija, Liepājas dome, Liepājas osta, Lauma, VEGA-1, Canon IB Serviss, Skandi Motors, Rietumu Radio, Radio 101, TVNET, LNT, Tavs Auto.

Foto (c) Arturs Bets

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV