Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Ghetto Games" izcīnīti čempionu tituli astoņos sporta veidos

Renārs Buivids, 29.08.2011. 14:31

Biedrības „Streetbasket" organizēto „Ghetto Games" finālu nedēļai sestdien un svētdien tika pielikts krāšņs punkts ar pirmo pasaules čempionātu ielu vingrošanā, bet pirms tam tika kronēti labākie ielu futbolisti un basketbolisti, meistarīgākie velotriāla, BMX, inline skrituļslidošanas, skeitborda braucēji, kā arī varenākie ielu dejotāji. „Ghetto Games" čempionu godā ne tikai pašmāju, bet arī Lielbritānijas, Ukrainas, Lietuvas un Igaunijas sportisti.
„Ghetto Games" izcīnīti čempionu tituli astoņos sporta veidos

Ielu kultūru vienojošais projekts „Ghetto Games" šovasar piedzīvoja debiju, Rīgā, Grīziņkalnā apvienojot daudzu sporta veidu – ielu basketbola un futbola, ekstrēmo sporta veidu – BMX frīstaila, inline skrituļslidošanas, skeitborda, velotriāla – pārstāvjus, kā arī ielu deju un ielu vingrošanas meistarus. Grīziņkalnā regulāri notika ne tikai sacensības, bet jauniešiem bija iespēja bez maksas apgūt šos sporta veidus dažādās meistarklasēs un īpašos treniņos.

Ja pirms diviem gadiem „Ghetto Basket" dzima kā ik ceturtdienu nelieli turnīri Rīgā, Grīziņkalnā, tad 2010. un 2011. gadā turnīri ar šādu nosaukumu notika ne tikai galvaspilsētā, bet arī daudzās Latvijas pilsētās. Šovasar „Ghetto Basket" spēlēts Skrundā, Siguldā, Daugavpilī, Valmierā, Saulkrastos, Alūksnē, Dobelē, Kuldīgā, Limbažos, Rēzeknē, Salaspilī, divreiz Alūksnē, četrreiz Ventspilī, bet 25. augustā trīspadsmito reizi mači notika Rīgā, Grīziņkalnā. Sezonas punkts tiks pielikts 3. septembrī Jēkabpilī.

Par „Ghetto Basket" čempioniem kļuva „Armet" basketbolisti – Edgars Krūmiņš, Andris Justovičs, Gatis Justovičs, Arvis Vālodze. Tieši šādā sastāvā kvartets triumfēja arī pirms gada, taču ar nosaukumu „Urbanmet". Līdz ar to 3. – 4. septembrī Krievijas galvaspilsētā notiekošajā „Moscow Open" mūsu valsti pārstāvēs „Armet" un Prāgā ceļazīmi izcīnījušais „Baltic Casting Agency".

„Ghetto Football" turnīros ik trešdienu Grīziņkalnā, kā arī vienu reizi pie „Skonto" stadionā regulāri startēja apmēram 60 komandu, lielākos panākumus gūstot „Brasai", „U.S.B." un „Oskaram bija vienalga". Superfinālā savu pārākumu vēlreiz apliecināja „Brasa" - Haralds Ahunzjanovs, Artūrs Liģeris, Dainis Ahunzjanovs, Igors Bondarenko, kuri saņēma gan iespēju "Sport 2000" tikt pie jauniem "adidas" apaviem, bet arī izmantot Latvijas Futbola federācijas dāvātos „Skonto" stadiona VIP ložu uz 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli Latvija – Grieķija.

„Ghetto Speedrace" čempionu titulu Elites grupā izcīnīja Ansis Dermaks, apsteidzot Jāni Lāci un Ēriku Karlsonu, bet Ekspertu grupā labākais bija Armands Paupers.

„Ghetto Extreme" uz finālsacensībām bija sabraukuši ciemiņi ne tikai no Baltijas valstīm, bet arī no Lielbritānijas un Krievijas. „Taktika.lv" atbalstītajās inline skrituļslidošanas sacensībās briti ieņēma pirmo un trešo vietu – attiecīgi Alekss Burstons un Čazs Sendss. Otrajā vietā – Nils Jansons. „Quiksilver" skeitbordā triumfēja lietuvietis Einuss Žjūks, apsteidzot Raiti Helmani un igauni Edgaru Kīsu. „Parbmx" mačos BMX kategorijā uzvarēja Andris Dembovskis, bet labāko trijniekā arī Viktors Kronbergs un Ruslans Kuriļins. BMX fletlandā labākais bija igaunis Berts Ribulis, kurš tomēr uzveica Dāvi Dudeli. Arī trešajā vietā igaunis – Eriks Laevs.

„Ghetto Dance" nomināciju čempioni: „King of Ghetto Dance" – „Bboy Amega", „Queen of Ghetto Dance" – „Chris", „Best Dance Crew" – „Jam Style", „Best Dance Show" – „Jam Crew", „Best Hip-hop Duo" – „Nastya & Belka", „Best Bboy Duo" – „Marek & Panda".

Pirmajā pasaules čempionātā ielu vingrošanā frīstailā pirmo vietu izcīnīja Jevgeņijs Kozirs (Ukraina), pārspējot Andreju Tamanu (Latvija) un Doselu Kamanu Kombi (Spānija). Spēka trīscīņā labākie bija Artjoms Šipilo (Latvija), Jānis Losevs (Latvija) un Davids Smailis (Lietuva).

Trešdien un ceturtdien Grīziņkalna sportisko gaisotni ar kvalitatīvu mūziku papildināja "Red Bull Tour Bus", kas piedzīvoja debiju Latvijā. Uz autobusa jumta trešdien uzstājās "Ēnas", bet ceturtdien skatītājus priecēja "Gacho" un apvienība "Z-kalns".

"Ghetto Games" organizē biedrība "Streetbasket", līdzfinansē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

"Ghetto Games" galvenie atbalstītāji: "O!Karte", Latvijas Universitāte, basketbola klubs "VEF Rīga".

"Ghetto Games" atbalsta: "TIO", "adidas", "Sport2000", "Quiksilver", "Parbmx.com", "Taktika.lv", "Capital", tipogrāfija "McĀbols", "Mārtiņa Beķereja", Ventspils Sporta pārvalde un olimpiskais centrs "Ventspils", Skrundas novada dome, Dobeles novada dome, Siguldas novada dome, Saulkrastu novada dome, Valmieras pilsētas dome, olimpiskais centrs "Limbaži", Jēkabpils sporta centrs, Daugavpils pilsētas dome un Sporta pārvalde, Rēzeknes pilsētas dome, Alūksnes novada dome.

Oficiālā informācija: "Ghettogames.lv" un "Draugiem.lv/ghettogames".

Informatīvi atbalsta: "Diena", "Čas", "Subbota", "Tvnet.lv", "European Hit radio", "Draugiem.lv", "Novonews", "JCDecaux", LTV7, "Sportacentrs.com", "Skeitparki.lv", žurnāls "Sports", "Lu.lv".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV