Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Piritā noslēdzies „Tallinas čempionāts" jaunajiem burātājiem

Valdis Alviķis, 30.08.2011. 14:23

Vakar, 29.augustā, jaunie burātāji no Latvijas atgriezās Rīgā ar uzvaru „Optimist" jahtu klasē meiteņu konkurencē. Kopumā sacensības pulcēja labi sagatavotus burātājus „Optimist", „Laser 4,7", „Laser R" un „Zoom" klasēs no Somijas, Latvijas un Igaunijas jahtklubiem.
Piritā noslēdzies „Tallinas čempionāts" jaunajiem burātājiem

„Optimist" jahtu klasē uz starta līnijas cīņu sāka jau iepriekš labi zināmie konkurenti - burātāji. Spraigā, taktiskā cīņā ar stipro vēju un viļņiem Tallinas līcī jahtkluba „Auda" "Burāšanas skolas" sportistei Helēnai Rausei izdevās izcīnīt I vietu meiteņu konkurencē un III vietu kopējā ieskaitē. Kārtējo reizi mēs pierādījām titulētiem Igaunijas burātājiem labo Latvijas burātāju sagatavotību un cīņas sparu. Čempionāta ietvaros notika Eiropas kausa posms „Zoom" klases burātājiem. Tas visiem pārējiem burātājiem deva papildus spriedzi un cīņas sparu sasniegt labākus rezultātus.

Priecē, ka sacensībās Latvijas burātāji neizskatījās slikti uz kopējā fona. Jāatzīmē mūsu sportists Herberts Miezītis, kurš lidz pēdējam startam bija absolūtā vērtējumā I vietā. Tikai atkārtota tehniskā neveiksme laivas takelāžas defektā, traucēja Herbertam izcīnīt uzvaru paliekot IV vietā. Pārsteidza arī jaunais burātājs Dāgs Ambots, stabili startējot visā regatē un ierindojoties VI vietā.

I vieta meitenes LAT Helēna Rause
II vieta meitenes EST Kelly Kase
III vieta meitenes EST Mari-Ann Raud

(kopējā ieskaite)
I vieta kopējā ieskaite EST Mikael Ristmets
II vieta EST Karl Poll
III vieta LAT Helēna Rause
IV vieta LAT Herberts Miezītis
VI vieta LAT Dāgs Ambots

Rezultātus ir iespējams apskatīt mājas lapā:
http://www.puri.ee/web/data/events/files/923/TALLINNAMEISTRIVOISTLUSED2011.html

Par atbalstu un iespēju jaunajiem sportistiem piedalīties šādā regatē jāpateicas Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam, jahtklubam AUDA, Latvijas LASER klases asociācijai un EST- LAT pārrobežu programmas „Young sailors" apmācības programmai.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV