Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas čempionāts motokrosā noslēgsies Gulbenē

Iveta Kaminska, 31.08.2011. 17:01

Šajās brīvdienās, 3. un 4. septembrī Gulbenē, mototrasē "Stari" paredzamas ļoti interesantas un spraigas cīņas, jo te norisināsies Latvijas atklātā čempionāta motokrosā pēdējais, astotais posms, kur tiks noskaidroti visi šīs sezonas čempioni. Protams, arī šajā posmā konkurenci Latvijas spēcīgajiem motobraucējiem sastādīs sportisti no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas un Somijas.
Latvijas čempionāts motokrosā noslēgsies Gulbenē

Sestdien, 3. septembrī, cīņas norisināsies MX85, MX85B, MX65, Kvadri100, Kvadri 200, Iesācēji, Kvadri Iesācēji, Kvadri Hobij, H14+, H30+, MX50, Kvadri50, bet svētdien, 4. septembrī uz starta stāsies ātrāko 12 klašu sportisti: MX2, MX2-2T, MX1, MX1-2T, Kvadri Open, Kvadri Veterāni, Seniori, Veterāni, Dāmas, Mini MX, B/v, B/v Veterāni. Abas dienas brīvie treniņi un kvalifikācija sāksies no plkst. 8:30, bet finālbraucienu starts plkst.12:00.

Sestdien par čempiona titulu sevišķi interesantas cīņas gaidāmas MX85, MX 85B, kur punktu pārsvars kopvērtējumā pirmajā vietā esošajiem sportistiem ir ļoti niecīgs: MX 85 klasē izredzes kļūt par čempionu ir visiem trim kopvērtējumā esošajiem līderiem. Pēc kārtējās uzvaras iepriekšējā posmā Tomass Šileika (Motosports RT) atstarpi līdz otrajai vietai, kurā artrodas Mārcis Freimanis (Suzuki Latvija), samazinājis līdz 2 punktiem, bet attiecīgi Freimani no kopvērtējuma līdera Kristera Drevinska (Bieriņi) šķir arī tikai 2 punkti.

MX 85B klasē līderos ar viena punkta pārsvaru izvirzījies Arnolds Sniķers (MX4 Dobele), bet Dāvi Kurmi (CAMK Latgale) apdraud Deniss Zvorigins (CAMK Latgale), kuram kopvērtējumā ir tikai par 9 punktiem mazāk.

Samērā neapdraudēti var justies MX 50, MX 65, H30, Kv 200, Kv Hobby līderi Kristiāns Freimanis (Suzuki Latvia), Rainers Žuks (MX 65,Motosports RT), Egidijus Karaliunas (Robustap), Kaspar Haiba (Motomox RT), Reinis Purvēns (Motosports RT), kurus no sekotājiem šķir attiecīgi 20, 37, 34, 40 un 26 punkti.

H14 klasē līderim Jānim Igaunim (MX Ādaži) nervus pakutināt var Andris Štendenbergs (CAMK Latgale), kurš sezonā šajā klasē izcīnījis uzvaras piecos posmos un atrodas 13 punktu attālumā. Arī Kv 50 klasē samērā drošā attālumā –17 punktu pārsvars ir Undīnei Ulmanei (Motokurzeme), kura līderos izvirzījās pēc iepriekšējā posma, kur līdzšinējais līderis Markuss Auniņš (Vangaži) no sacīkstes izstājās kvadracikla motora defekta dēļ.

Tā kā Latvijas čempiona titulus priekšlaicīgi sev nodrošinājuši ir MX1-2T klasē Andris Štendenbergs (CAMK Latgale), MX2-2T Kārlis Sabulis (Dako Ziemeļvidzeme), Kvadri Open klasē Edgars Meņģelis (RODEO), Kvadri Veterāni Jānis Kirilko (Motosports RT), Kv 100 Emīls Sigājevs (RODEO), b/v Arnolds Sīlis/ Gints Sīlis (K. Serģa motoklubs), b/v Veterāni A.Vāpa/ A.Mačs (K.Serģa motoklubs), bet Latvijas Kausa izcīņā Iesācēju klasē Kristaps Kalējs (MX4 Dobele) un Kv Iesācēji Armands Kārklelis (VV Moto Racing Team), tad šajās klasēs sportistu cīņas būs galvenokārt par uzvarām posmā.

Svētdien, 4. septembrī, ātrākajā solo motociklu klasē MX1, lai arī līderis Vytautas Bučas (RODEO) no sīvākā konkurenta Dāvja Ivanova (MX Moduls) ir atrāvies par 18 punktiem, brauciens solās būt interesants, jo atslābināties noteikti negrasās ne Ivanovs, ne Dāvis Līvs (Motokurzeme).

Arī MX2-4T klasē spriedze būs liela, jo no līdera Jāņa Kārkliņa (K. Serģa motoklubs) tikai 4 punktu attālumā ir Raivo Freibergs (CAMK Latgale) , bet attiecīgi Raivo ir tikai 6 punktus priekšā Vairim Aleksējevam (Dako Ziemeļvidzeme).

Lai gan Mini MX klasē līderis Claus Oliver Pajuri (Bucci Moto) ir tikpat kā neaizsniedzams ar 44 punktu pārsvaru, pēdējais posms būs izšķirošais cīņā par otro vietu, jo par to cīnīsies viena kluba biedri – MK Ape, kur šobrīd Emīlam Karro ir tikai viena punkta pārsvars pār Raivi Levanu.

Bet vislielākais satraukums saglabāsies līdz pat sacensību beigām, jo Latvijas Atklātajā klubu čempionātā visu trīs vadošo komandu punktu skaits ir ļoti blīvs. Līderos ar 62 punktu pārsvaru izvirzījusies komanda "RODEO" (5915), otrie Motosports Racing Team (5853), trešie CAMK Latgale (5666).

Latvijas Atklātajā bērnu komandu čempionātā kopvērtējumā vietu sadalījums ir nemainīgs : 1. Motosports Racing Team, 2. Suzuki Latvia, 3. CAMK Latgale.

Lielajam Kausam, kas tiks pasniegts sezonas noslēgumā, šobrīd vistuvāk ir Motosports Racing Team un šķiet, ka viņus apdraudēt nevar vairs neviena no komandām.

Foto (c) Iveta Kaminska (AutoEuro)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV