Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Nedēļas nogalē notiks „Battery Superkausa" fināls

Superkauss, 31.08.2011. 17:35

Šo svētdien, 4.septembrī, Saldū Bērzu moto trasē notiks Baltijas ātrākā motokrosa „Battery Superkauss" 2011.gada sezonas Fināls, kurā tiks noskaidroti čempioni.
Nedēļas nogalē notiks „Battery Superkausa" fināls

Prestižajā un ātrākajā MX Pro klasē pirms Fināla Laurim Freibergam (Pure Chocolate FFF Vītols) pār savu tuvāko konkurentu Dāvi Līvu (Motokurzeme) ir 7 punktu handikaps. Abi sportisti visas sezonas garumā aizvadījuši spraigas cīņas par katru trases metru un katru ieskaites punktu.

„Pirms „Battery Superkauss" Fināla jūtos ļoti labi! Jāsaka, ka ar katru sezonas posmu jūtos arvien labāk un pārliecinošāk! Gatavojoties izšķirošajām cīņām Saldū, aktīvi un regulāri trenējos, kā arī piedalos dažādās sacensībās," stāsta Freibergs, kurš uz Fināla posmu brauks tikai un vienīgi pēc uzvaras. „Man patīk Bērzu trase! Ja arī būs dubļi, tas manu sniegumu neiespaidos. Dubļainās trasēs esmu pat pārāks par saviem konkurentiem," komentē Lauris, vienlaicīgi paužot cerību, ka laika apstākļi tomēr būs piemēroti, lai atnākušie līdzjutēji pilnvērtīgi varētu izbaudīt krāšņo sezonas kulminācijas pasākumu – Finālu.

Arī Freiberga sīvākais un nesamierināmākais konkurents cīņā par uzvaru Dāvis Līvs darbīgi gatavojas Finālam. Līvs pēc nedēļas nogalē notikušā ātruma festivāla „Kurzemes rallijs" stāsta, ka aktīvi trenējas Liepājas ielās. „Ceru, ka svētdien līs lietus, jo dubļainā trasē jūtos pat vēl labāk. Turklāt Bērzu trase man ir pazīstama, esmu pārliecināts par saviem spēkiem. 7 punktu deficīts mani nebaida, un Finālā esmu gatavs uzvarēt!" apņēmības pilns ir Dāvis, kurš 2010.gada sezonā „Battery Superkauss" Saldus posmā izcīnīja uzvaru, aiz sevis atstājot pagājušā gada 3.vietas ieguvēju Augustu Justu un čempionu Lauri Freibergu.

Vai Freibergs kļūs par „Battery Superkauss" čempionu trešo gadu pēc kārtas? Vai Saldū veiksmīgāks būs Līvs un spēs „nocelt" Freibergam čempiona titulu? To uzzināsim jau šo svētdien.
Rezultāti visās „Battery Superkauss" klasēs pirms Fināla pieejami šeit: http://www.mylaps.com/championship/index.jsp?id=127176

Pārsteigumi līdzjutējiem

Finālā piedalīsies un visiem faniem būs iespēja trasē redzēt jauno Pasaules čempionu motokrosā junioriem Paulu Jonasu, kurš šo augsto titulu izcīnīja Itālijā, 14.augustā – dienā, kad Kuldīgā notika „Battery Superkauss" pirmspēdējais posms. Pa šo laiku Pauls ir paspējis izcīnīt vēl vienu augstu titulu. 28.augustā jaunais Pasaules čempions uzvarēja Vācijas motokrosa (ADAC) čempionātā, kur jau priekšpēdējā posmā nodrošināja sev uzvaru MX Junior klasē. Nu Pauls ir atgriezies Latvijā un „Motokurzeme" sastāvā priecēs savus līdzjutējus „Battery Superkauss" Finālā MX Pro klasē.

Savu dalību Saldus posmā apstiprinājis arī latviešu motosportists Pasaules čempions motokrosā Matīss Karro, kurš šogad cīnījās gan Pasaules čempionātā MX2 klasē, gan arī Anglijas čempionātā. Viņš gan šoreiz traumas dēļ būs skatītāja lomā un atbalstīs savus cīņu biedrus trasē, kā arī labprāt nofotografēsies un patērzēs ar saviem faniem.

Zināms, ka uz „Battery Superkauss" Finālu tiek organizētas dažādas aktivitātes un konkursi līdzjutējiem. Gan bērniem, gan pieaugušajiem būs iespēja izbaudīt zirgu izjādi, sadarbībā ar atbalstītājiem „Bosch" varēs pārbaudīt savus spēkus skanoša būvlietu radio (GML 50) mešanā mērķī, par ko precīzākie iegūs balvas no „Bosch", būs arī citas interesantas atrakcijas, kādas iespējams piedzīvot tikai vienreiz gadā – „Battery Superkauss" Finālā.

Protams, arī Finālā līdzjutējus iekurinās aktīvās „Battery Superkauss" karsējmeitenes, dj nodrošinās atbilstošu muzikālo noformējumu, un sasildīties un enerģiju varēs atgūt „Aldara" teltīs.

Jau sestdienas, 3.septembra vakarā no plkst.20:00 Saldus pilsētas centra stāvlaukumā notiks „Battery Superkauss" Pre-party ar Gacho, pēc kuras nākamajā rītā plkst.11:00 no tirgus stāvlaukumā tiek rīkots gājienā uz Bērzu moto trasi, kur notiks „Battery Superkauss" Fināls. Vairāk informācijas: http://ciecere.lv/pasakumi/1/superkausa_prepartys_ar_gacho_/43/#title

Par „Battery Superkauss"

Motokrosa sacensības „Battery Superkauss" notiek trešo gadu. Tās guvušas plašu atsaucību un atzinību gan sportistu, gan līdzjutēju vidū, pulcējot pie starta barjeras starptautisku dalībnieku sastāvu.

Ieejas maksa „Battery Superkauss": 3Ls, bērniem līdz 12 g.vec. un pensionāriem – bez maksas.

Kā nokļūt?

„Battery Superkauss" 2011.gada sacensību posmu karte: http://bit.ly/SupercupLV_Map_2011

Izbaudi ātrumu, azartu, adrenalīnu! Izbaudi īstu motokrosu "Battery Superkauss".

www.superkauss.lv
www.twitter.com/superkauss
http://www.facebook.com/SupercupLV

Foto (c) Rolands Rudītis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV