Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Arums/Balgalvis turpina uzvarēt rallijsprintā

Viesturs Saukāns, 01.09.2011. 13:30

Rallijsprinta ekipāža Arvis Arums/Gatis Balgalvis turpina uzvaru sēriju Latvijas rallijsprinta čempionātā, lai arī pirms aizvadītās sacīkstes „Kurzeme 2011" jau bija Latvijas čempionu statusā. Arums/Balgalvis absolūtajā vērtējumā pārspēja citu 4WD+ klases ekipāžu Zigurdu Kalniņu/Ģirtu Dombrovski. Uzvarētāji citās klasēs: Uģis Reņģe/Voldemārs Kalve (Road), Raivis Ozoliņš/Jānis Veilands (1600), Rimants Kalniņš/Jānis Siliņš (4WD), Kaspars Brencis/Armands Ziemelis (1600+). Komandu kausā labākā Auto Moto un AD Racing apvienotā komanda, bet rallijsprinta kausa klasēs Open 2WD un Open 4WD labākie, attiecīgi, Vasīlijs Grjazins/Georgijs Troškins un Valts Zvaigzne/Mārtiņš Ozoliņš. Labākais juniors – Arvis Kluss. Zināmi jauni Latvijas čempioni.
Arums/Balgalvis turpina uzvarēt rallijsprintā

Road klase sarūpēja pārsteigumus kopvērtējumā, jo uz sacīksti neieradās līderi un favorīti Maris Freibergs un Edgars Trūps. Situāciju vislabāk prata izmantot Uģis Reņģe/Voldemārs Kalve, kuri sezonas, iespējams, izšķirošajā brīdī guva ļoti svarīgu uzvaru un nonākuši čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā. Trešā vieta sacīkstē ļauj no jaunajiem līderiem tikai punkta attālumā noturēties Kasparam Borgam/Andrim Pāpem, bet Freibergs/Trūps atkrituši uz trešo pozīciju kopvērtējumā. Trīs vadošās ekipāžas šobrīd atrodas trīs punktu robežās. Tiesa, Borgam/Pāpem vienīgajiem kā atmetamais sliktākais rezultāts šobrīd ir ar reāliem punktiem – pašlaik būtu jāatmet pieci punkti.

Kurzemē otro vietu aiz Reņģes/Kalves guva Elmāra Tikuma/Arņa Modra ekipāža, kurai sezonas vidus mērenie rezultāti gan neļauj pretendēt uz augstākajām vietām kopvērtējumā.

Čempionāta kopvērtējumu samaisīja arī uz medaļām pretendējušo Armanda Lazdiņa/Itara Siliņa izstāšanās – ekipāžai, kura varēja cīnīties pat par titulu, būs sarežģīti gūt kādu no medaļām.

Arī 1600 klasē drāma cīņā par Latvijas čempiona titulu. Līdz šim posmam kopvērtējuma līderi bija Mārcis un Armands Ķenavi, taču Kurzemē viņi piedzīvoja izstāšanos pusass defekta dēļ. Savukārt uzvaru guva viņa sīvākie konkurenti Raivis Ozoliņš/Jānis Veilands. Rezultātā Ozoliņš/Veilands nonākuši visai drošā līderpozīcijā, Ķenavus apsteidzot par deviņiem punktiem no 11 pēdējā posmā iegūstamajiem. Ķenavus var mierināt doma, ka zemāk par otro vietu šosezon viņi kopvērtējumā vairs nevar nokrist.

Sacīkstē otro vietu aiz Ozoliņa/Veilanda guva Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons, piekāpjoties līderiem par pusotru minūti. Trešajā vietā – Arvo Himičs/Gints Lasmanis.

Kura no ekipāžām kļūs par sezonas bronzas medaļniekiem, šobrīd ir sarežģīti prognozēt, jo teorētiski uz šo posteni pretendē pat sešas ekipāžas. Mata galā trešo vietu šobrīd notur Lauris Bērziņš/Mārtiņš Indriksons.

1600+ klasē ceturto uzvaru pēc kārtas nodrošināja Kaspars Brencis/Armands Ziemelis, par minūti apsteidzot Jāņa Vīksnas/Dzintara Ermansona ekipāžu, bet par trim minūtēm – Arvja Klusa/Mārtiņa Zviedra vienību. Kopvērtējumā Brencis/Ziemelis formāli jau nodrošinājuši uzvaru šajā sezonā. Tiesa, titulu varēs apstiprināt tikai pēdējā posmā, ja klasē startēs vēl divas šogad nebraukušas ekipāžas. LAF čempiontitula izcīņas nosacījumi paredz, ka klasē sezonas laikā jābūt startējušām vismaz astoņām ekipāžām, bet 1600+ klasē šogad cīnījušās sešas vienības. Tomēr tiek prognozēts, ka Brencis/Ziemelis pēc pēdējā posma tomēr nonāks čempionu statusā.

Kopvērtējumā otrie ir Vīksna/Ermansons, trešais – Jānis Dāle.

4WD klasē kopvērtējuma līderi Edgars Enkurs/Ainars Jankovičs pamanījās piedzīvot avāriju jau pirmajā ātrumposmā. Taču, tā kā tuvākais sekotājs Didzis Blūms, kurš šoreiz startēja jau ar ceturto stūrmani šosezon – Aigaru Berņu, izdevību uzvarēt neizmantoja, Enkurs/Jankovičs kļuva par Latvijas čempioniem.

Sacīkstē Blūms/Beriņš pat bija klases ātrākie dalībnieki, tomēr saņemtais minūtes sods atsvieda ekipāžu uz otro vietu. Uzvarētāju godā nonāca Rimants Kalniņš/Jānis Siliņš, kuriem šī bija pirmā uzvara šosezon. Trešie aiz Kalniņš un Blūma ekipāžām – Mārtiņš un Edgars Peterlevici.

4WD+ klasē jau pirms Kurzemes rallijsprinta bija zināms, ka Arvis Arums/Gatis Balgalvis kļuvuši par čempioniem. Pēc šī posma noskaidroti arī vicečempioni: Zigurds Galniņš/Ģirts Dombrovskis. Abas ekipāžas bija labākās arī Kurzemē, Arums apsteidza Kalniņu par 14,8 sekundēm. Trešo vietu pārsteidzoši sasniedza Edgars Aņiščenko/Gundars Pečaks. Tiesa, ekipāža netiek vērtēta Latvijas rallijsprinta čempionāta ieskaitē, līdz ar to punktus par trešo pozīciju guva Jāņa Muižnieka/Mārtiņa Vitkovska vienība.

Edija un Kārļa Bergmaņu ekipāžas avārija, kā arī Aleksandra Grīvas/Ritvara Vēvera nestartēšana Muižniekam pavērusi lieliskas iespējas izcīnīt čempionāta bronzas medaļu. Uz trešo vietu kopvērtējumā gan matemātiski pretendē četras vienības.

Rallijsprinta kausa izcīņas klasē Open 2WD uzvaru guva Vasīlijs Grjazins/Georgijs Troškins, bet kopvērtējuma pirmo vietu jau apstiprināja Kaspara un Zitas Īļu ekipāža. Open 4WD ieskaitē labākie bija Valts Zvaigzne/Mārtiņš Ozoliņš, nonākot kopvērtējuma līderpozīcijā.

Junioru kausā uzvara Kurzemē Arvim Klusam, taču kopvērtējumā šosezon neaizsniedzams šajā vērtējumā ir Mārcis Ķenavs. Intriga komandu kausā – pēc neveiksmīga Kurzemes posma līderpozīciju zaudējusi Arsenal vienība, bet pēc uzvaras par jaunajiem līderiem kļuvuši Auto Moto un AD Racing apvienotās komandas sportisti Jānis Patmalnieks, Raivis Ozoliņš, Rimants Kalniņš un Aleksandrs Grīva.

Latvijas rallijsprinta čempionāta pēdējais posms notiks septembra otrajā pusē rallija „Latvija 2011" ietvaros.

Foto: Rallijsprinta ekipāža Arvis Arums/Gatis Balgalvis. Foto (c)Dace Janova, fotoaģentūra "4rati"

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV