Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Noskaidroti „Battery Superkauss" čempioni

Superkauss, 05.09.2011. 12:57

Vakar, 4.septembrī, Saldū, Bērzu moto trasē notika „Battery Superkauss" 2011.gada sezonas Fināls. Par čempionu, izcīnot uzvaru arī Fināla posmā, prestižajā MX Pro klasē trešo gadu pēc kārtas kļuva sporta meistars Lauris Freibergs (Pure Chocolate FFF Vītols).
Noskaidroti „Battery Superkauss" čempioni

Galerijas:

„Saldū mans galvenais mērķis bija stabili nobraukt, bez kļūdām. Pirmos divus braucienus devu pilnā gāzē, trešajā jau biju piesardzīgāks, zināju, ar cik punktiem varu nodrošināt sev uzvaru sezonā," uzreiz pēc apbalvošanas komentēja Freibergs, paužot prieku par kuplo apmeklētāju skaitu „Battery Superkauss" Fināla posmā.

Kopvērtējumā atpaliekot par 10 punktiem no čempiona, par MX Pro klases sezonas vicečempionu kļuva Dāvis Līvs (Motokurzeme), kurš atzina, ka lielākā viņa kļūda bija kritiens pirmā brauciena pirmajā aplī: „šīs kļūdas dēļ finišēju tikai 6.vietā. Lai gan otrais un trešais brauciens jau bija daudz labāks, Bērzu trasē ir ļoti grūti apdzīt un Top5 sportisti ir spēkos līdzvērtīgi, līdz ar to Saldū kopvērtējumā 4.vieta."

Kā ziņots, „Motosports - Elkšņi Racing Team" uz Fināla posmu bija piesaistījusi zviedru sportistu, GP MX1 dalībnieku Tom Soderstrom, kurš trešajā braucienā piedzīvoja kritienu, bet, neskatoties uz to, Saldus posmā kāpa uz trešā goda pjedestāla pakāpiena. „Šīs sacensības izbaudīju un braucu savā ritmā. Trase man šķita pietiekami sarežģīta, tomēr mazliet par īsu un visai cieta seguma," tā Toms par dalību „Battery Superkauss" Finālā.

MX Pro klasē sezonā 3.vietā Dāvis Ivanovs (MX Moduls), 4.vietā Andris Štendenbers (Pure Chocolate FFF Vītols) un piektais – Gundars Gaušis (MX Moduls).

„Motosports - Elkšņi Racing Team" spraigajā komandu savstarpējā sacensībā kopvērtējumā 2011.gada sezonā izcīnīja uzvaru. Lai gan komandas vadītājs Fīlips Kempelis norādīja, ka uzvara būtu vēl saldāka, ja Finālā būtu piedalījušās visas komandas, domājot „Rodeo MX Racing Team", kas Saldū nestartēja pilnā sastāvā, viņš tomēr atzīst, ka „..tik un tā mērķis ir izpildīts un esam apmierināti. Visiem sportistiem paldies, kas atbrauca uz šīm sacensībām! Šo rezultātu radījām mēs visi kopā!"

Kvadri Pro klasē tās līderis pirms Fināla Edgars Meņģelis (Rodeo MX Racing Team) spēja nosargāt savu pozīciju, izcīnot pārliecinošu uzvaru arī Saldus posmā, un kļuva par čempionu sezonas kopvērtējumā. „Viegli nebija. Galvenais šajā trasē ir izcelt startu, jo tajā ir grūti apdzīt, it sevišķi ar kvadru. Nokoncentrējos pirms startiem un izpildīju savu sezonas mērķi – izcīnīju otro čempiona titulu šogad," pēc apbalvošanas stāstīja Latvijas čempionāta Kvadri Open un „Battery Superkauss" Kvadri Pro 2011.gada sezonas čempions Edgars Meņģelis, kurš atklāja, ka šobrīd jāgatavojas Nāciju čempionātam, kas notiks pēc 3 nedēļām.

2.vietā sezonā palika lietuvietis Imantas Tamuliunas (Motosports - Elkšņi Racing Team), 3.vietā – Rinalds Dišlers Kirilko (Motosports - Elkšņi Racing Team), kurš Saldū izcīnīja 3.vietu, 4.vietā sezonā – Renaldas Petrulionis (Motosports - Elkšņi Racing Team), 5.vietā – Kārlis Bole (MX Ādaži).

MX 13+ klasē „Motokurzeme" sportists Gints Filipsons uzvarēja gan Fināla posmā, gan sezonas kopvērtējumā. Nākamajā gadā Filipsons plāno kāpt soli augstāk un startēt spēcīgajā MX Pro klasē.

2.vietā Finālā un sezonā Jānis Igaunis (MX Ādaži), sezonā trešais – Jurģis Žukas (VV Moto Racing Team), 4.vietā Reinis Čudarāns (MX Ādaži), 5.vietā Renārs Vilnis (VV Moto Racing Team).

Pieredzējušāko braucēju klasē MX 30+ par Fināla posma un sezonas līderi kļuva Ainārs Soks (Rodeo MX Racing Team), kurš pēc finiša pauda gandarījumu par veiksmīgo startu Bērzu trasē, kura nav īpaši ātra, toties prasa maksimālu koncentrēšanos.

Par sezonas vicečempionu MX 30+ klasē kļuva Raivis Krastiņš (MX4 Dobele), 3.vietā Gints Uzars (Pure Chocolate FFF Vītols), 4.vietā Arvis Sanders, kurš Fināla posmā nestartēja, 5.vietā Aigars Jonass (Pure Chocolate FFF Vītols), kurš Finālā izcīnīja 2.vietu.

Kvadri 14+ klasē pēc piedzīvota kritiena Fināla posma trešajā braucienā savas līdera pozīcijas sezonā tomēr nosargāja Ralfs Reinfelds (MX Sumata-Vilders Team). Sezonā otrais - Reinis Purvēns (Motosports-Elkšņi Racing Team), 3.vietā Fināla posma pārliecinošais līderis Mārcis Kārkliņš (Kurlande), 4.vietā Armands Kārklelis, kurš Saldū izcīnīja 2.vietu, un 5.vietā Renārs Drēžis (Pure Chocolate FFF Vītols).

Jaunāko dalībnieku klasē par čempionu kļuva Rihards Bārenis (Motoparks Kandava), par vicečempionu – Arnolds Sniķers (MX4 Dobele), 3.vietā sezonā un arī Saldus posmā - Elgars Jonass (Pure Chocolate FFF Vītols), ceturtais – Ralfs Guļevskis (VV Moto Racing Team), piektais – pārliecinošs Fināla posma uzvarētājs Tomass Šileika (Motosports-Elkšņi Racing Team).

Visi rezultāti šeit: http://www.mylaps.com/championship/index.jsp?id=117443

www.superkauss.lv
www.twitter.com/superkauss
http://www.facebook.com/SupercupLV

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV