Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas motokrosa izlase gatavojas Pasaules Nāciju motokrosam

Kaspars Kuļikovs, 06.09.2011. 11:08

18. septembrī St. Jean d'Angely trasē, Francijā notiks FIM 2011.gada Nāciju motokross – Pasaules čempionāts komandām. Šogad pasākuma ģenerālsponsors ir Monster Energy Drink, tādēļ pasākuma pilnais nosaukums - 2011 Monster Energy FIM Motocross of Nations. Kā jau iepriekš, augusta vidū, tika ziņots, Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) Motokrosa komisija atbilstoši Latvijas izlases un komandas komplektēšanas nolikumam komandā apstiprināja Matīsu Karro (MX-1), Dāvi Ivanovu (MX-2) un Ivo Šteinbergu (MX-3). Tomēr līdz ar Matīsa Karro neveiksmīgo kritienu Anglijas motokrosa čempionātā un tādejādi priekšlaicīgo sezonas beigšanu traumas dēļ – izlasē parādījās vakanta vieta.
Latvijas motokrosa izlase gatavojas Pasaules Nāciju motokrosam

Kandidāti vairāki, priekšroka pieredzei

Par kandidātiem Latvijas izlasē kļūst sportisti, kuri atbilstoši LaMSF diferencēto punktu tabulai ieguvuši visvairāk punktu par dalību Latvijas, Eiropas un Pasaules MX čempionātos visas sezonas garumā. Tāpat tiek vērtēts kandidātu izaugsmes progress sezonas ietvaros, fiziskā un psiholoģiskā sagatavotība, izturība un spēja piedalīties pasaules augstākā līmeņa sacensībās u.c. noteicošie faktori, lai cīnītos ar pasaules top braucējiem motokrosā.

Kā komentē Latvijas motokrosa komandas vadītājs Arvīds Šteinbergs: „Motokrosā notikumu attīstības gaitu prognozēt brīžiem ir ļoti grūti un Karro gadījums tam šogad ir kā spilgts piemērs. Kandidāti Karro vietā MX-1 klasē bija vairāki – Augusts Justs, Toms Macuks, Dāvis Līvs un Lauris Freibergs. Jutu, ka jaunie nav fiziski gatavi, tādēļ gala rezultātā izšķīrāmies par pieredzi un aicinājām komandā Lauri Freibergu, kuram šī trase Francijā ir labi zināma. Lauris piekrita cīnīties izlasē un aizstāvēt Latvijas godu nācijās."

Uz jautājumu par sportistu šī brīža sagatavotības līmeni, izlases vadītājs atbild, ka: „Šogad neiet tik spoži kā gribētos. Mūsu labākos braucējus, kas piedalās pasaules augstākajā divīzijā vajā regulāras traumas un neveiksmes. Neviena sportista sagatavotība un forma šobrīd mani īsti līdz galam neapmierina. Tāpat jāņem vērā, ka daudzi no mūsu puišiem ir gan fiziski, gan psiholoģiski noguruši no garās sezonas. Regulāri braukt un piedalīties pasaules augstākajā divīzijā nav viegli. Sezona iet uz beigām, kopumā aizvadīti četrpadsmit pasaules posmi, pēdējais – piecpadsmitais šonedēļ būs Itālijā, kur piedalīties plāno gan Dāvis, gan Ivo. Šīs sacensības būs kā pēdējais lielais treniņš pirms Nāciju kausa Francijā."

Mērķis nemainīgs – iekļūt A finālā

Pagājušajā gadā Pasaules Nāciju kauss motokrosā notika Denverā (ASV), kur Latvijas izlasi pārstāvēja Ivo Šteinbergs (MX-1), Matīss Karro (MX-2) un Lauris Freibergs (MX Open). Neskatoties uz tehniskām ķibelēm, trīsdesmit pasaules spēcīgāko komandu konkurencē Latvija spēja iekļūt A finālā un izcīnīja 17.vietu. Šogad dalībnieku sastāvs būs savādāks. Tomēr neskatoties uz to, uzstādījums paliek nemainīgs – iekļūt starp pasaules top 20 komandām A finālā.

„Tā kā šogad sacensības notiek Eiropā, jārēķinās, ka piedalīsies visas Eiropas spēcīgākās valstis un konkurentu būs vairāk kā pagājušajā gadā ASV. Tāpat jārēķinās, ka trase būs specifiska. Iekļūšana A finālā Latvijas izlasei šogad būs liels izaicinājums" komentē Arvīds Šteinbergs.

Latvijas izlase Pasaules Nāciju motokrosa sacensībās piedalās no 1992.gada. Visu šo gadu laikā Latvija netika pārstāvēta tikai 1999.gadā, kad sacensības norisinājās tālajā Brazīlijā. Visaugstākā sasniegtā vieta ir 11-tā, kura iegūta 1992. gadā Austrālijā, 16 komandu konkurencē. Pēdējos gados komandu skaits ir dubultojies un 32 komandu konkurencē augsto 15-to vietu Latvijas izlase izcīnīja tieši ASV 2007. gadā, kad Latviju pārstāvēja Dāvis Līvs, Ivo Šteinbergs un Lauris Freibergs. Joprojām TOP 3 valstis pasaules motokrosā – ASV, Beļģija un Itālija.

Latvijas izlases ģenerālsponsori būs Latvijas Valsts meži un sporta apģērbu un formu ražošana uzņēmums X Pro.

Atgādinām, ka 2014.gadā FIM Nāciju motokross notiks pie mums Latvijā, Ķeguma motocentrā „Zelta Zirgs".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV