Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

"Liepājas lauvas" ar uzvaru pār "Barons/LMT" vienību sāk LBL sēriju par trešo vietu

LETA, 11.05.2007. 22:00

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmajā spēlē par trešo vietu piektdien "Liepājas lauvas" izbraukumā negaidīti ar rezultātu 91:88 pieveica "Barons/LMT" komandu.
"Liepājas lauvas" ar uzvaru pār "Barons/LMT" vienību sāk LBL sēriju par trešo vietu
Sērijā līdz trīs uzvarām rezultāts kļuva 1-0.

"Liepājas lauvu" rindās rezultatīvākais ar 21 gūto punktu bija Jānis Graudiņš, bet "Barons/LMT" komandā Armanda Šķēles rēķinā 25 punkti.

Spēle iesākās ar nominālo favorītu "Barons/LMT" pārsvaru un pēc mača pirmās ceturtdaļas viņiem bija desmit punktu pārsvars 28:18.

Otrajā ceturtdaļā situācija laukumā mainījās. Trīs minūtes pirms puslaika beigām rezultāts kļuva neizšķirts 42:42, bet pēc tam vadībā izvirzījās arī liepājnieki. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 48:47 "Liepājas lauvu" labā.

Mača trešajā ceturtdaļā lielāko daļu vadībā atradās viesi, bet pirms pēdējās ceturtdaļas rezultāts bija neizšķirts 66:66.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā soda metienu iemeta Mārtiņš Skirmants, četrus punktus guva Ērls Džerads Roulends un rezultāts kļuva 71:66 "Barons/LMT" labā, bet "Liepājas lauvas" atkal spēja rezultātu izlīdzināt. Turpinājumā "Barons/LMT" vienība atkal lēnām palielināja pārsvaru un trīs minūtes pirms spēles beigām rezultāts bija jau 86:77.

"Liepājas lauvas" gan nepadevās. Punktus guva Ansons, Oberšats, Graudiņš un Jurevičus, bet viesi 52 sekundes līdz spēles beigām rezultātu atkal spēja izlīdzināt - 86:86. Ar diviem precīziem soda metieniem apmainījās Šķēle un Mareks Jurevičus un rezultāts atkal bija neizšķirts. 12 sekundes pirms pamatlaika beigām Skirmants metienu netrāpīja un viesiem bija iespēja pēdējam uzbrukumam. Trīs sekundes pirms mača beigām Skirmants pārkāpa noteikumus un Dainis Oberšats iemeta vienu soda metienu panākot 89:88. Atlikušajā laikā "Barons/LMT" paspēja vēl reizi kļūdīties, Citskovskis guva divus punktus un mačs noslēdzās ar negaidītu liepājnieku uzvaru - 91:88.

Fināla sērija turpināsies līdz kādas komandas trim uzvarām. Otrā spēle notiks 13.maijā Liepājā, bet ceturtais mačs notiks 15.maijā Rīgā. Nepieciešamības gadījumā komandas tiksies arī 18. un 21.maijā.

Pusfināla sērijā "Barons/LMT" dramatiskā cīņā ar 2-3 piekāpās "ASK Rīga". Pirmajā spēlē "Barons/LMT" zaudēja ar 93:94, bet otrajā uzvarēja ar 73:72. Trešajā mačā atkal uzvarēja "ASK Rīga" (68:66), bet ceturtajā mačā pārāki bija pašreizējie Latvijas vicečempioni "Barons/LMT" basketbolisti (80:78), kas otro reizi izlīdzināja rezultātu sērijā. Izšķirošajā mačā Ramūna Butauta komanda bija pārāka ar 79:74.

Savukārt "Liepājas lauvas" pusfināla sērijā līdz trīs uzvarām ar 0-3 zaudēja Latvijas čempionvienībai "Ventspils". Pirmajā mačā "Ventspils" basketbolisti bija pārāki ar rezultātu 90:53, bet otrajā mačā tika fiksēta uzvara ar 97:54. Trešā spēle noslēdzās ar rezultātu106:74 par labu ventspilniekiem.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV