Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Žurkas cīnīsies par kruīzu uz Stokholmu

Beāte Grīviņa, 07.09.2011. 12:12

Jau šo sestdien, 10. septembrī, plkst. 13 Esplanādē, pie O.Kalpaka pieminekļa, tiks dots starts Rīgas Skolēnu domes Kultūras komitejas organizētajām netradicionālajām orientēšanās sacensībām „Žurku skrējiens 2011". Sacensībās piedalīsies 25 komandas trīs cilvēku sastāvā. Pulksten 17 notiks simpātiju balvas pasniegšana un 3 labāko komandu apbalvošana. Lai mums izdodas lieliska sestdiena kopā ar mūsu atbalstītājiem Tallink, Avon un Coca-Cola Hellenic Latvia.

Sacensību mērķis ir noskaidrot jauniešu zināšanas par Rīgas centra nozīmīgiem objektiem un vietām. Komandām būs iespēja labāk iepazīt Rīgu, iespējams, uzzināt ko jaunu vai atsvaidzināt zināšanas par jau zināmo. Dalībniekiem būs jāmāk sadarboties savā starpā, lai atrastu nākamo kontrolpunktu un veiksmīgi finišētu. Tiem, kas piedalās jau vairākus gadus, jābūt gataviem pārsteigumiem, jo šogad izmantojot Magnēts atbalstu, ir ieviesti jauninājumi.

Visi ir laipni aicināti atbalstīt un uzmundrināt komandas, kuras noteikti būs izveidojušas savas atšķirības zīmes. Interesanti, ka šogad komandas ir izvēlējušās pārsvarā īsākus komandas nosaukumus, kā „Sāļie", „Runči", „Jaunavas", un „Kleptofobi", kā arī ir tādi nosaukumi, kā „Ģimenes ligzda", „Ašās kājas" un „Trīs muskatieres". Vislielākā interese ir tieši profesionālo skolu audzēkņiem un studentiem. Tālākie dalībnieki šogad ir pieteikušies no Ogres.

Īpašs paldies jāsaka Tallink, jo galvenā balva būs kruīzs uz Stokholmu, kā arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam, kas finansiāli atbalstīja mūsu idejas realizāciju. Plašāka informācija par komandām ir atrodama www.rsd.lv, kā arī neskaidrību gadījumā var rakstīt uz rsd@riga.lv.

Rīgas Skolēnu dome (RSD) sevi raksturo kā uzņēmīgu, aktīvu un idejām pilnu jauniešu kopu, kas īsteno savas idejas ar vislielāko atdevi un cīnās ar jauniešu pasivitāti, cenšoties panākt, lai arī jaunieši sajustos kā pilnvērtīga un lemt spējīga sabiedrības daļa.

Uz tikšanos O.Kalpaka laukumā!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV