Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latvijas valsts saglabā līderpozīcijas Baltijas triālā

Kaspars Kuļikovs, 08.09.2011. 10:22

Sestdien, 10. septembrī, Lietuvā netālu no Viļņas (Trakai) notiks noslēdzošais šī gada Baltijas čempionāta 5.posms moto un velo triālā. Sacensības notiks jaunizveidotajā Lietuvas triāla trasē „Crazy Ferma", stari no plkst. 11:00. Jāpiemin, ka nākamajā dienā 11.septembrī notiks arī pēdējais Latvijas čempionāta 4.posms, kuru organizē Jelgavas klubs Agarska TK.
Latvijas valsts saglabā līderpozīcijas Baltijas triālā

Šobrīd diemžēl arī Baltijas valstu klubu kopvērtējuma rezultātos savas līderpozīcijas pazaudējis Latvijas spēcīgākais triāla klubs „Agarska TK", kurš šobrīd vairs ieņem tikai otro vietu ar 458 punktiem. Spēcīgākā komanda Baltijā šobrīd ir MK Panter (Igaunija), kura pārsvaru pār mūsējiem ieguvusi tieši braucēju skaita masveidības ziņā. Tai šobrīd ir 505 punkti, savukārt trešā vieta Somijas TeMK komanda. Latvijai arī ceturtā vieta AKA Team un septītā Grobiņas MK.

Tomēr tā kā Baltijas čempionāta nolikums atsevišķi paredz ne tikai valstu moto un klubu vērtējumus, bet arī valstu komandu kopējo rezultātu vērtējumu (valstu komandas sevī ietver gan visus moto, gan visus velo braucējus), tad šis vērtējums būtu uztverams kā kopējā līmeņa noteicošais indikatīvais rādītājs starp BMA (Baltijas Motosporta asociācija) esošajām dalībvalstīm. Šeit varam lepoties, jo pašreiz pirms pēdējā Baltijas čempionāta posma Lietuvā pirmajā vietā ar 1220 punktiem atrodas Latvija, otrajā vietā ar 768 punktiem Igaunija, savukārt trešie ar 277 punktiem Somija. Šāds rezultāts lielā mērā pateicoties mūsu velotriālistiem, kuru pienesums šim vērtējumam ir neatsverams, jo velo kopvērtējums Latvijai pienes 543 punktus atšķirībā no Igaunijas velotriālistiem, kuri savu valsts kontu papildina vien ar 98 punktiem. Tas lielā mērā saistīts ar Igaunijas velotriālistu skaitlisko mazākumu un zemāku meistarības līmeni kopumā.

Individuālajos vērtējumos Baltijas čempionāta līderpozīcijas moto čempionāta ieskaites klasē saglabā Andris Grīnfelds (Agarska TK) no Jelgavas ar 74 punktiem, savukārt velo – Ansis Dermaks (Karters) no Usmas ar 77 punktiem.

Lietuvas sacensību dienas kārtība:
Sestdien, 10.septembris
- Reģistrācija un tehniskā kontrole 9:00 - 10:00
- Dalībnieku sanāksme – 10:30
- Pirmā dalībnieka starts – 11:00 (kontrollaiks katram sportistam 4,5h, startē ar 1 min intervālu)
- Apbalvošana ap plkst. 16:00

Svētdien, 11.septembris
- Reģistrācija un tehniskā kontrole 9:00 - 10:00
- Dalībnieku sanāksme – 10:30
- Pirmā dalībnieka starts – 11:00 (kontrollaiks katram sportistam 4,5h, startē ar 1 min intervālu)
- Apbalvošana ap plkst. 16:00

Detalizētāka informācija un sacensību nolikums pieejams Latvijas Triāla portālā www.trial.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV