Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Sezonas pēdējā motošoseja Biķerniekos

LaMSF Motošosejas komisija, 08.09.2011. 10:24

Reizē ar gājputnu kāšiem debesīs, aktīvās braukšanas sezonas beigas sagaida arī motošosejas braucēji. Nedēļu atpakaļ, ar sacensībām Kauņā, noslēdzās Baltijas motošosejas čempionāta trīs posmu seriāls, bet jau 11. septembrī Biķerniekos, taps zināms galīgais vietu sadalījums arī sešu posmu garajā Latvijas čempionāta ieskaitē. Turklāt īpašs pārsteigums – pēc ilgāka laika Biķerniekos redzēsim šosejas blakusvāģu braucējus.
Sezonas pēdējā motošoseja Biķerniekos

Divās no Latvijas čempionāta un LaMSF Kausa piecām klasēm ir zināmi priekšlaicīgi uzvarētāji – Ilmārs Rudzons (Motoaplis) ir neaizsniedzams pārējiem B 600 ieskaitē un Uldis Eglītis (MX4 Dobele) B 1200. Pārējās klasēs joprojām uz kopvērtējuma uzvaru pretendē vairāki braucēji, kas padarīs cīņas Biķernieku motoaplī īpaši spraigas.

Superbike klasē, kurā šosezon Latvijas pārstāvniecība ir neliela, par uzvaru cīnās Andrejs Kuzņecovs un Andrejs Grīnbergs. Tiesa, pēdējā posmā, pārsteigumu esošajiem favorītiem var sagādāt vairāki ātrākie igauņu braucēji. Latvijas B 600 klases līderis Ilmārs Rudzons, uzvarot Kauņas posma Superstock 600 braucienā ir pieteicis nopietnas pretenzijas uz otru čempiona titulu kopvērtējumā. Arī šajā klasē tas izšķirsies pēdējā sacīkstē Biķerniekos šosvētdien.

Ceļa motociklu klasē stabils līderis ar divām otrajām vietām Rīgas posmos ir Kaspars Dziļums, kuram konkurenci centīsies sastādīt Ainārs Skruls un Gatis Drēviņš. Reizē ar lielās motošosejas solo braucējiem, kurus papildinās gandrīz divdesmit(!) blakusvāģu ekipāžas no Igaunijas un Skandināvijas, sacīkšu dienā Biķernieku kartodromā risināsies arī noslēdzošais Latvijas skūteru čempionāta posms trijās klasēs un notiks retromotociklu braucieni. Braucienu programmu kuplinās arī kluba „Motoaplis" Kausa izcīņas braucieni, kuros ņems dalību labākie braucēji no iknedēļas treniņiem Biķerniekos. Turpinot pērn uzsākto tradīciju , sacīkšu dienas beigās notiks brauciens , kurā trasē dosies tikai 25 ātrākie visa pasākuma braucēji un centīsies iegūt vērtīgo Dzelzs Kausu.

Rīta pusē sportisti aizvadīs treniņus un kvalifikāciju, bet motociklu sacīkšu braucieni sāksies plkst. 16.00. Vairāk informācijas www.motoaplis.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV