Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas un Igaunijas Dragresa sezonu noslēdz vērienīgas sacensības Biķerniekos

Arturs Virbulis, 08.09.2011. 14:14

Latvijas dragreisa čempionāts noslēdzās ar vērienīgām sacīkstēm "Eparts.lv Dragrace Cup 2011", kuru laikā bija notika arī kaimiņu igauņu sezonas noslēguma posms. Uz starta stājās ievērojams skaits dalībnieku - 49 Latvijas PRO klasēs, 31 Street ieskaitēs, 17 Igaunijas čempionātā un 12 motocikli. Tādējādi kopskaitā uz starta jauns šī gada rekords - 109 braucēji. Tā kā šis bija arī Igaunijas dragreisa čempionāta pēdējais posms, tad uz Biķerniekiem bija devušies divi no spēcīgākajiem igauņu dragsteriem - Veljo Einberg ar melno Buick Grand National un Kristjan Kabi ar Chevrolet Monza.
Latvijas un Igaunijas Dragresa sezonu noslēdz vērienīgas sacensības Biķerniekos

Galerijas:

Igauņiem pretī stājās mūsu ātrākie piloti - Ilmārs Zausajevs, Māris Ozoliņš un Normunds Lācis. Ozoliņs un Zausajevs brauca abu valstu ieskaitēs, tādēļ viņus uz starta redzējam ļoti bieži. Lācim diemžēl jau Latvijas ¼ finālā salūza reduktors un bija spiests izstāties.Pirmā lielā cīņa attiecīgi risinājās starp Ozoliņu un Zausajevu Latvijas PRO D pusfinālā, tomēr Ozoliņam falšstarts un uzvar Ilmārs. Tomēr drīz pēc tam varēja sekot revanšs, jo abi divi tikās arī Igaunijas ieskaites pusfinālā. Šoreiz bez falšstartiem un vadībā izvirzījās Ozoliņš, tomēr Ilmāram ļoti labs atlikušais brauciens un uzvara.

PRO A finālā tikās Edgars Eriņš ar Lotus Elise un Artūrs Soboņs ar ZAZ 968M. Ātrāks izrādījās Lotus, tādēļ publikas favorītam "zapiņam" vien otrā vietā. PRO B klasē ierastais šī gada scenārijs - pārliecinoši pirmais Artjoms Kočlamazašvili. Ja PRO B pusfinālā Agris Biezais uztaisīja falšstartu, tad PRO C ieskaitē viņam viss izdevās - pirmā vieta bez ierunām. PRO D finālā tikās Inguss Ozoliņš un Ilmārs Zausajevs. Rezultāts paredzams, tomēr interesantu šo braucienu padarīja fakts, ka Ilmāram tas izdevās praktiski ideāls - ļoti labs starts apvienojumā ar iespaidīgo paātrinājumu, skaņu un liesmu šaušanu tumsā uzdzina adrenalīnu ne vienam vien skatītājam.

Igaunijas lielās Outlaw Pro Street klases finālā pārāks par Zausajevu izrādījās Kristjan Kabi, tomēr cīņa varēja būt līdzvērtīgāka, jo Ilmārs atzina, ka pirms starta uz slikiem esot uzsmērēts par daudz līmes, tādēļ tā vienkārši pielipa pie starta un nespēja tik ātri izkustēties no vietas, cik vajadzēja.

"Sākumā nebiju apmierināts, bet beigās atradām saķeri un bija labi," tā pēc sacensības Ilmārs Zausajevs. Viņš, protams, bija ļoti priecīgs par pirmo vietu PRO D klasē, tomēr neko pāragri par nākamo sezonu negribēja teikt: "Par nākamo gadu vēl neko nezinu, bet ir forši vienreiz gadā atbraukt un būt turpat, kur biji".

Dragreisa sacensību starplaikos skatītājus ar neatkārtojamu šovu priecēja PRO Drifta meistars Gatis Lapāns un daudzu valstu Streetbike Freestyle čempions Jānis Rozītis, kuri Latvijas publikai tieši svētdien pirmo reizi demonstrēja speciāli sagatavotu motocikla un auto drifta šovu.

Sacensību ģenerālsponsors Eparts.lv, mediju partneri – Latvijas Mūzikas Kanāls un TOP Radio, informē LNT, pasākuma oficiālais enerģijas dzēriens – SHARK. Balvas uzvarētājiem no TSC AUTO Latvija, GPSPRO.lv, Multikino, Fantasy Park, Avon, dzirkstošo vīnu uzsauc Alita! Latvijas Dragreisa čempionāta PRO klašu uzvarētājiem – 1600 lati no LAF Dragreisa darba grupas!

Sacensības atbalsta Čili Pica, http://www.e-pica.lv, Auto Īle un Herbst, LNT, Sportacentrs.com, Klubs „Kefīrs", DISCOMANIA.lv, Apsardze Berkuts, Zebra, Ātruma cilts, AutoDelfi.lv, BMWPower.lv, Travelnews.lv, Oho.lv, MotoPower.lv, Motors24.lv, Digitālā Pele, AutoPort, Rubbers.lv, Motul, SHALY STUDIO, Sportlat, Lak-Y Racing Team un reklāmas aģentūra „Auzas Tautumeita".

Rezultāti:

PRO A
1. Edgars Eriņš, Lotus Elise
2. Artūrs Soboņs, ZAZ 968M
3. Jānis Ciekals, Honda Civic

PRO B
1. Artjoms Kočlamazašvili, BMW Z3
2. Ivars Ērglis, Audi 90
3. Agris Biezais, BMW 3. sērija (E30)

PRO C
1. Agris Biezais, BMW 3. sērija (E30)
2. Edgars Eriņš, Lotus Elise
3. Gunnar Saar, Audi A4

PRO D
1. Ilmārs Zausajevs, Audi S2 (Carbon Destroyer)
2. Inguss Ozoliņš, Audi Coupe
3. Māris Ozoliņš, Mitsubishi Lancer Evo 9

Street FWD
1. Edgars Dimpers, VW Scirocco
2. Maksims Ordovskis, Fiat Coupe
3. Andrejs Golovko, Citroen Saxo

Street RWD
1. Vladimirs Lauris, Chevrolet Camaro
2. Mihails Bodrovs, BMW M3
3. Jevgenijs Šabanovs, BMW 320 (3.2)

Street AWD
1. Dainis Atrasts, Audi 80
2. Aleksejs Podoba, Audi Coupe
3. Anna Priede, Audi RS6

Foto (c) Deniss Podnebess

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV