Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijā notiks 2009.gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālturnīrs

LETA, 12.05.2007. 11:00

Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") Ģenerālajā asamblejā nolemts, ka 2009.gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālturnīrs notiks Latvijā.
Latvijā notiks 2009.gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālturnīrs
Uz turnīra rīkošanu pretendēja arī Čehija, bet slēgtā valdes balsojumā tika nolemts, ka tas norisināsies Latvijas četrās pilsētās - Rīgā, Liepājā, Ventspilī un Valmierā.

Čehija bija paredzējusi finālturnīru rīkot divās pilsētās: Brno un Ostravā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas sieviešu basketbola izlases menedžeris Edgars Buļs, pēc abu valstu prezentācijām valdē notika balsojums un tajā vairāk balsu saņēma Latvijas kandidatūra. Pagaidām gan vēl nav zināmi ne precīzi balsojuma rezultāti, ne arī "FIBA Europe" argumentācija.

"Latvijas basketbola savienības (LBS) vārdā vēlos pateikties valsts premjeram Aigaram Kalvītim, kā arī visu četru pilsētu vadībām. Bez viņu atbalsta un "FIBA Europe" pārliecināšanas tas nebūtu izdevies," priecīgs bija Buļs. "Tomēr tagad būs jāpadara liels darbs."

Gandarījumu par iegūto turnīru izrādīja arī LBS prezidents Ojārs Kehris: "Protams, esmu ļoti gandarīts par mums izrādīto uzticību. Taču uz Varšavu devāmies ar pārliecību, ka varam iegūt tiesības rīkot čempionātu. Tam bija vairāki iemesli - nopietnais valdības atbalsts, Aigars Kalvītis piekritis būt par rīkošanas komitejas vadītāju, arī pašvaldību vadība pilsētās, kur notiks čempionāts bija ļoti pretimnākoša," LBS preses dienestam pastāstīja Kehris. "To pamanīja arī FIBA delegācija, kas viesojās Latvijā, lai izvērtētu mūsu gatavību rīkot sacensības. Mūsu pēdējais trumpis, protams, bija basketbola mīlestība Latvijā, kur tas ir sporta veids Nr.1."

Kā ziņots, Latvijas kandidatūras priekšrocības cīņā par 2009.gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālturnīra rīkošanu bija valsts un vietējo amatpersonu atbalsts, kā arī jaunās arēnas, aprīlī pēc vizītes Latvijā teica "FIBA Europe" pārstāvis Kosta Iļjevs.

"Latvijai ir jaunas, labas arēnas Rīgā, Valmierā, Ventspilī, bet Liepājā tāda vēl top, un ir garantijas, ka tāda jau būs nākamajā gadā. Patīkami bija redzēt politiķu un vietējo pašvaldību vadītāju ieinteresētību, kas dod garantijas, ka šeit var tikt sarīkots čempionāts visaugstākajā līmenī. Rīga ir skaista pilsēta, kas arī ir pluss," saka Iļjevs. "Savukārt Čehijas galvenie argumenti ir labi sasniegumi Eiropas arēnās (Čehijas basketbolistes ir Eiropas čempiones, bet "Gambrinus" pagājušajā gadā uzvarēja FIBA Eirolīgā sievietēm) un bagātas sieviešu basketbola tradīcijas."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV