Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pēc nedēļas Biķerniekos – leģendārās autošosejas sacensības „Dzintara Volga 2011"

Ieva Bērziņa, 09.09.2011. 10:24

17. un 18. septembrī Biŗernieku trasē norisināsies 2011.gada Latvijas, Baltijas un Igaunijas autošosejas čempionātu pēdējie, izšķirošie posmi, seno sporta spēkratu paraugdemonstrējumi un sacensības, kā arī vēsturiskā „Dzintara Volga" kausa izcīņa GAZ automašīnām.

Sacensību „Dzintara Volga" vēsture aizsākās 1964.gadā, kad notika pirmās automobiļu ātrumsacīkstes, kuras organizēja Rīgas taksometru parka fiziskās kultūras kolektīvs. Tās norisinājās nevis Biķernieku trasē, kuras tolaik vēl nemaz nebija, bet gan Mežaparka - Rīgas kultūras un atpūtas parka asfaltētajos apļos. Pirmajā Dzintara Volgā 19 dalībnieku starpā uzvaras laurus plūca rīdzinieks Aleksandrs Karamiševs.

No 1968.gada sacensību norises vieta tiek pārcelta uz jaunuzcelto Biķernieku automobiļu trasi. Tās kļūst par prestižākajām automobiļu sacīkstēm bijušajā Padomju Savienībā, kurā piedalās ne tik vien dalībnieki no Baltijas, Ļeņingradas, Maskavas un Minskas bet arī tālās Krasnodaras un Taškentas. Tradicionāli šīs sacensības tika organizētas rudenī, kad par spīti biežajiem lietiem, sacensības bija ļoti plaši apmeklētas.

Pēdējo reizi vēsturiskās sacensības ar nosaukumu „Dzintara Volga" norisinājās 1991.gadā, vēl pāris gadus tika organizētas sacīkstes „Dzintara Aplis", bet tad tradīcija apsīka pilnībā.

Sacensību atjaunošana

No jauna vēsturiskās un leģendām apvītās sacensības tika atjaunotas 2010.gadā, kad vēsturisko Volga GAZ 24 klasē uzvaru guva Andrejs Paupers.

Šogad pirmo gadu sacensības organizē Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD). Sestdien 17.septembrī no plkst. 10:00 notiks treniņi, kvalifikācijas un pirmie braucieni. Bet spraigākā cīņu diena būs 18.septembris. Iesildīšanās un treniņu braucieni sāksies no agra rīta, plkst.10:30 notiks svinīgā parāde un sacensību atklāšanas pasākums, kam visas dienas garumā sekos Latvijas, Baltijas un Igaunijas čempionāta fināls autošosejā, seno sporta spēkratu paraugdemonstrējumi un sacensības, kā arī leģendārā „Dzintara Volgas" kausa izcīņa GAZ automašīnām.

Atbalstītāji: Sacensības tiek organizētas sadarbībā ar Latvijas Automobiļu Federāciju, Rīgas Motormuzeju un Antīko automobiļu klubu.

Informatīvie atbalstītāji: TVNET, Radio101 un Ātruma cilts.

Biļetes uz pasākumu ir nopērkamas Biļešu servisa kasēs un internetā, kā arī sacensību norises vietā.

Informācija sagatavota sadarbībā ar interneta portālu www.racinghistory.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV