Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Sestdien Bauskā noskaidros Latvijas autokrosa čempionus

Viesturs Saukāns, 09.09.2011. 12:30

Sestdien, 10. septembrī, Bauskā, Mūsas trasē pl.11:00 tiks aizvadīts pēdējais posms Latvijas autokrosa čempionātā. No vairākām vieglo automašīnu un bagiju ieskaitēm tikai vienā – Open klasē – zināms Latvijas čempions, jo priekšlaicīgi par sezonas uzvarētāju kļuvis Raimonds Jerāns. Viss pārējais kļūs zināms tikai sestdien. Uz starta stāsies vairāk nekā 80 dalībnieku. Mūsā rūks arī svētdien, jo gandrīz 40 dalībnieku konkurencē cīnīsies arī folkreisa braucēji.
Sestdien Bauskā noskaidros Latvijas autokrosa čempionus

Čempiontitulu dalīšanu ievērojami sarežģīs kuplais dalībnieku skaits visās klasēs – pieteiktie Lietuvas sportisti, kā arī Latvijas braucēji, kuri sezonas laikā nestartēja, var sajaukt līderu plānus.

1600 klasē par čempiona titulu spēkosies 2010. gada bronzas medaļnieks Reinis Lilienšteins un 2010. gada čempions Andris Priedītis, savukārt matemātiski uz titulu pretendē arī Andis Vanters un igaunis Janno Ligurs. Lilienšteinam ar pārsvars, ar kuru pietiek finišēt ceturtajā vietā, lai pirmo reizi kļūtu par Latvijas čempionu.

2000 Super klasē uz čempiona titulu pretendē divi sportisti – Intars Spīķis un Reinis Nitišs. Interesanti, ka abi ir šā gada debitanti Latvijas autokrosa čempionātā. Tā kā citi sportisti uz čempiontitulu pretendēt vairs nevar, par čempionu kļūs debitants!

Spīķa pārsvars ir visai pārliecinošs – viņam pietiek ar piekto vietu pat gadījumā, ja Nitišs sasniedz uzvaru.

Open klasē Raimonds Jerāns nodrošināja Latvijas čempiona titulu posmu pirms čempionāta beigām. Iepriekšējā sacīkstē Smiltenē līdz ar to par vicečempionu kļuva Jānis Kozlovskis. Tomēr klasē intriga sestdien neizpaliks, jo klases dominatoriem Jerānam un Kozlovskim pievienosies leģendārais Aldis Zēbergs ar pilnpiedziņas Toyota Corolla. Būs interesanti vērot, kurš uzvarēs – īpaši sagatavotie Open līderu prototipi, vai klasiska Eiropas čempionāta pilnpiedziņas mašīna!

B600 bagiju klasē uz Latvijas čempiona titulu pretendē Jānis Baumanis un Otto Vočtavs, starp kuriem ir tikai viena punkta starpība. Savukārt matemātiskas izredzes uz uzvaru kopvērtējumā ir arī Aigaram Liškovskim un iepriekšējā posma pārsteidzošās uzvaras autoram Dmitrijam Kabanovam. Baumaņa un Vočtava dueļa iznākums ir neprognozējams – abi ir spēkos līdzīgi. Interesanti, ka klases dalībnieku sastāvu papildinās arī Eiropas čempionāta SuperBuggy klases braucējs Jānis Boks!

Sestdien tiks aizvadīts pēdējais posms arī Baltijas D-3A bagiju kausā. Arī šajā ieskaitē drāma kopvērtējumā, jo uz titulu pretendē igaunis Remē Rāmets, Latvijas braucēji Jānis Ščerbickis, Oskars Eglītis un Dāvis Aupe, kā arī lietuvietis Vitauts Kurs. Aizraujoši – viss vadošais piecinieks atrodas tikai astoņu punktu robežās, bet vienas uzvaras cena autokrosa posmā ir 15 punktu! Turklāt uz starta stāsies Eiropas autokrosa čempionāta Buggy1600 klases pārstāvis Māris Līcis, kā arī 2007. un 2008. gada Baltijas kausa ieguvējs igaunis Maido Rūsmans.

Mūsā tiks aizvadītas Latvijas junioru cīņas. Beta bagiju klasē šis būs piektais no septiņiem posmiem, tāpēc līdz kopvērtējuma uzvarētāju noskaidrošanai vēl tālu. Taču četros līdzšinējos posmos trīs uzvaras guvis liepājnieks Daniels Špaks – vēl viena uzvara var pietuvināt jaunieti Latvijas bērnu čempiona titulam.

Līdzīgi arī jauniešu CK 125 klasē – sezonas laikā līderpozīcijā nostiprinājies Dzintars Ramats. Kroskartiem šis būs ceturtais posms no sešiem, tāpēc iespēja, ka Ramats jau pēc Mūsas būs čempions, ir minimāla. Turklāt viņam šajā sacīkstē būs jāspēkojas ar NEZ Ziemeļeiropas kroskartu čempionāta līderi, iepriekšējo sezonu vicečempionu Dāvi Tobiasu.

Mūsā patīkams sastāvs arī daudzu iemīļotajā VAZ Klasika klasē. Latvijas līderi Imants Kolomenskis, Jānis Rakuzovs un Edijs Zimza spēkosies ar stiprajiem Lietuvas VAZ klases braucējiem.

Vairāk informācijas par skatītāju biļetēm un citām iespējām meklējiet rīkotāju mājas lapā Musa.lv. Savukārt ziņas un rezultāti sacensību dienā – Autocross.lv.

Foto (c) Autocross.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV