Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

"VEF Rīga" atjauno kluba vēsturisko simboliku

Laila Spaliņa, 09.09.2011. 17:13

Uzsākot atjaunotā basketbola kluba "VEF Rīga" piekto sezonu, Latvijas čempionvienība atjaunojusi komandas vēsturisko logotipu.
"VEF Rīga" atjauno kluba vēsturisko simboliku

Jaunais logo ir leģendārās "VEF" meistarkomandas logotipa evolūcija, tas ir vienkāršs, dinamisks un uzsver "VEF" īpašo identitāti.

"VEF Rīga" direktore Laila Spaliņa komentē: "Nav nekāds noslēpums, ka "VEF" leģendai ir ļoti liela nozīme tajā, kādi mēs esam šodien. Tas attiecas uz visu, ko darām publiskajā telpā. Sākot ar mūsu televīzijas reklāmām, kurās pirms pāris gadiem pieteicām Melnās Leģendas atgriešanos, un turpinās arī mūsu korporatīvajā stilā. Izstrādājot jauno logotipu, devām dizaineriem uzdevumu veidot svaigu "VEF" tēlu, kura saknes būtu vecā kluba vizuālajā tradīcijā. Logo izstrādes gaitā sapratām, ka gribam jauno tēlu vēl ciešāk sasaistīt ar meistarkomandas saknēm. Tā rezultātā stilizējām septiņdesmidesmito gadu beigās izstrādāto logo, padarot to modernāku un dinamiskāku. "VEF" burtu dizainā parādījušās sadalošas šķautnes, kas simboliski apvieno kluba pagātni un tagadni vienotā tēlā."

Jaunais logotips pilnībā aizstās līdzšinējo kluba simboliku. Uz spēļu formām turpmāk tiks lietoti tikai trīs slavenie burti "VEF" bez vārda "Rīga.

Leģendārās „VEF" meistarkomandas pirmā spēle notika 1958.gada 12. (citos avotos 22.) augustā Daugavas stadionā, kur vefieši ar 80:69 pārspēja Čehoslovākijas komandu no Brno „Spartak JZS". PSRS beigu posmā „VEF" spilgti simbolizēja un stiprināja Latvijas valstiskuma apziņu un mūsu tautas identitāti. Šis klubs ir izaudzinājis basketbolistus, ar kuriem lepojas visa Latvija un kuru sasniegumus zina pasaule. 1992.gada maijā rūpnīcas vadība pieņēma lēmumu par meistarkomandas likvidēšanu, savukārt 2007.gada maijā leģendārais „VEF" tika atjaunots un 2011.gadā izcīnīja Latvijas čempiona titulu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV