Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Vasaras autosprinta čempionātā zināmi pirmie čempioni

Viesturs Saukāns, 14.09.2011. 10:07

Latvijas vasaras autosprinta čempionāta Smiltenes posmā uzvaru divās klasēs guva kopvērtējuma līderi. Pēc šiem panākumiem posmu pirms seriāla beigām noskaidrojies, ka Imants Firsts kļuvis par Latvijas čempionu 1800 klasē, savukārt Andris Slava veiksmīgi aizstāvējis 2010. gadā iegūto Latvijas čempiona titulu. Seriāla pēdējais posms notiks oktobra sākumā Rīgā, Biķernieku trasē.
Vasaras autosprinta čempionātā zināmi pirmie čempioni

1800 klasē posma rezultāti atgriezās pie sezonas kopējām tendencēm, jo, atšķirībā no ceturtā posma Rīgā, šoreiz Tepera kartinga trasē uzvaru guva kopvērtējuma līderis Imants Firsts, bet otro vietu sasniedza viņa galvenais konkurents, nu jau bijušais Latvijas čempions Jānis Skujiņš. Šoreiz Firsta pārsvars pār Skujiņu bija visai liels – divu braucienu laika summā gandrīz piecas sekundes.

Trešo vietu guva Andris Slišāns, bet ceturtais – Modris Žentiņš. Tā kā Firsts jau nodrošinājis Latvijas čempiona titulu, pēdējā posma galvenā intriga būs pārējo čempionāta medaļu dalīšana starp Skujiņu, Žentiņu un Slišānu.

1800 klasē Smiltenes posmā notika iespaidīga avārija – klasisku kļūdu pieļāva Raimonds Smeilis, trāpot uz līkumā iekšmalā novietotas riepas. Rezultātā iespaidīgs kūlenis. Sportists vesels, bet VW Golf automašīna uz lūžņiem.

Arī 2500+ klasē noskaidrots čempions. Ar uzvaru Smiltenē par divkārtējo čempionu kļuva Andris Slava. Sezonas gaitā intrigu saglabāja viņa duelis ar Danielu Balto, taču Daniela neveiksmes pēdējos posmos strauji nosvēra panākumu kausus Slavas virzienā. Baltais Rīgā piedzīvoja nelielu avāriju, bet Smiltenes posmā bremžu sistēmas defektu, kas viņa braucienu otrajā startā padarīja visai formālu.

Posmā otro vietu aiz Slavas sasniedza Aivars Ezeriņš, bet trešais – Juris Jevhuta, kuri čempionāta kopvērtējumā ar šiem panākumiem nonākuši vadošajā sešiniekā, taču par medaļām cīnīties var tikai teorētiski. Medaļu dalītāji paliek Baltais, kuram gandrīz droši vajadzētu tikt pie otrās vietas čempionātā, kā arī Mārcis Aizkalns un Māris Bunka, kuri Rīgā spēkosies par bronzas medaļu.

2500+ klasē Daniels Baltais nebija vienīgais, kurš piedzīvotu tehnikas problēmas, tāpēc Smiltenes posma rezultātus šoreiz diktēja ne tikai minūtes un sekundes, bet arī izstāšanās un mašīnu izturība.

2500 klase Smiltenē neaizvadīja ieskaites posmu, taču pirms pēdējās sacīkstes Rīgā kopvērtējuma vadībā atrodas kuldīdznieki Jānis Ivanovskis, Aigars Tīdmanis un Māris Druva.

Čempionāta pēdējais posms norisināsies 2. oktobrī Biķernieku trasē.

Foto (c) Kalvis Zaļaiskalns, Go4Speed.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV