Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Triāla izlases komanda startēs Nāciju kausā Itālijā

Kaspars Kuļikovs, 14.09.2011. 16:50

Latvijas mototriāla izlases komanda otrdien devusies uz Itāliju (Tolmezo), kur nedēļas nogalē – svētdien, 18.septembrī notiks Pasaules Nāciju kausa sacensības triālā. Komandā startēs septiņkārtējs Latvijas čempions Renārs Agarskis, divkārtējs Baltijas čempions Andris Grīnfelds un četrkārtējs Latvijas čempions Kaspars Vērnieks, visi Agarska TK sportisti. Latvija dalību Pasaules Nāciju kausā ņems vienpadsmito reizi kopš 2001.gada debijas sacensībām Francijā.
Triāla izlases komanda startēs Nāciju kausā Itālijā

Lūgts komentēt Latvijas izredzes šogad pacīnīties par augstākām pozīcijām, izlases dalībnieks Renārs Agarskis komentē: „Domāju, ka rezultātiem šogad vajadzētu būt labākiem, jo komandas pamatsastāvs ir spēcīgāks kā pagājušogad – gan no fiziski, gan tehniski".

Šobrīd līdz ar gatavošanos Nāciju kausam šī gada Baltijas čempions Andris Grīnfelds laiku treniņu procesam veltījis gana vairāk kā parasti, lai godam pieteiktu savu debiju izlases komandā Itālijā. Kā atdzīst pats Andris, tad treniņiem jāvelta daudz laika, labam triālistam jābūt ļoti pacietīgam un izturīgam. „Veiksmīgi jāsabalansē treniņi gan fiziskai sagatavotībai, gan savas tehnikas attīstīšanai" komentē Andris pirms došanās uz Itāliju.

Atgādinām, ka pagājušajā gadā Polijā ūdeņainā un dubļainā meža ieloka trasē kalnos Latvijas izlase izcīnīja 15.vietu savā grupā (INTER), savukārt kopvērtējumā pasaules rangā 2010.gadā ierindojās 20.vietā. Sīvākā cīņa pagājušogad notika ar diviem līdzvērtīgākajiem konkurentiem – Luksemburgu un Slovākiju, kuru sportistu līmenis atbilda Latvijas triālistu līmenim (Latvija kopumā saņēma 372 soda punktus, Luksemburga 355 soda punktus, Slovākija 318 soda punktus). Tuvākās kaimiņvalstis – Krievija, Igaunija un Lietuva Nāciju kausā nestartēja un arī šogad savu dalību sacensībām nav pieteikušas.

Foto (c) www.trialonline.org

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV