Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Dzintara Volgai pieteikušies 60 dalībnieki

Ieva Bērziņa, 16.09.2011. 09:50

Līdz šai dienai sacensībām Dzintara Volga, kas 17.un 18. septembrī notiks Biķerniekos, pieteikušies 60 dalībnieki. Sacensību sekretariāts turpina darbu un ir pamats prognozēm, ka sestdien uz svētdien uz starta izies vismaz simts autosportisti.
Dzintara Volgai pieteikušies 60 dalībnieki

Leģendārajā Volgu klasē startēs 20 spēkrati, kas ir divas reizes vairāk nekā pērn, kad tika atjaunotas vēsturiskās sacensības Dzintara Volga. Skatītājiem un sportistiem, elpu aizturot un cepures noņemot, uz starta līnijas svētdien stāsies Latvijas, Igaunijas un Krievijas autosporta leģendas.

Slaveno Belmeru dzimtu pārstāvēs Valdis Belmers (40.numurs). Viņš kopā ar brāli Juri septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados 25 reizes kāpuši uz Dzintara Volgas goda pjedestāla. Savu dalību Volgu klasē ir pieteicis Igaunijas PSR čempions Eiki Eriste (59. numurs). Arī viņš zina ko nozīmē slavenie Biķernieku apļi, jo kopā ar brāļiem Belmeriem ir cīnījies Dzintara Volgas balvām. Un kā trešais slavenākais sportists-veterāns ir Aleksandrs Stojans no Maskavas. Viņš savulaik ir bijis Krievijas čempions auto rallijā Volgu klasē un startējis arī Rīgā Dzintara Volgā. No šo slavenību saraksta maz atpaliek Aleksandrs Sorokins (82.numurs), kurš uz starta līnijas stādīs savu veco laiku lolojumu, protams- Volgu. Ar leģendām spēkiem mērosies vairāk vai mazāk pieredzējuši sportisti. Viņu vidū arī „Radio 101" dīdžejs RU (101.numurs), kurš cīnīsies kā ar slavenajiem sportistiem, tā arī centīsies pārspēt savu kolēģi Egonu Reiteri, kurš startēja pērn un ieguva godpilno 9.vietu.

Formulu klasē piedalīsies divpadsmit sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Vācijas. Un no Vācijas uz Biķerniekiem ir atceļojis arī Trabant, kurš ir pieteicis savu dalību tautā dēvētajā superžiguļu klasē, kurā startē arī citi auto, kuri ražoti post padomju valstīs.

Sacensību Dzintara Volga vēsture aizsākās 1964.gadā, kad Rīgas taksometru parka fiziskās kultūras kolektīvs pirmo reizi noorganizēja automobiļu ātrumsacīkstes. Turpmāk tās notika katru gadu līdz 1991.gadam, kad tradīcija pasīka. No jauna vēsturiskās un leģendām apvītās sacensības tika atjaunotas 2010.gadā, kad vēsturisko Volga GAZ 24 klasē uzvaru guva Andrejs Paupers.

Šogad pirmo gadu sacensības organizē Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD). Tās notiks 17.un18. septembrī Biķernieku kompleksās sporta bāzes teritorijā.

Sacensības tiek organizētas sadarbībā ar Latvijas Automobiļu Federāciju, Rīgas Motormuzeju un Antīko automobiļu klubu. Informatīvie atbalstītāji: TVNET, „Radio101" un TV raidījums „Ātruma cilts". Biļetes uz pasākumu ir nopērkamas Biļešu servisa kasēs un internetā, kā arī sacensību norises vietā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV