Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Krišjānis Tūtāns atkal kļūst par čempionu

Ilze Pētersone, 16.09.2011. 11:29

14. septembrī Pāvilostas pludmales vējā ar stiprumu līdz 25 m/s tika noskaidrots Latvijas čempions vindsērfinga sacensībās - Roadeks Latvijas atklātajā čempionātā viļņu braukšanā 2011.
Krišjānis Tūtāns atkal kļūst par čempionu

Piemēroti laikapstākļi Latvijas čempionātam tika gaidīti jau no 1.augusta. Tikai pēc pusotra mēneša mūs sasniedza pienācīga stipruma vējš ar pareizu vēja virzienu. Neskatoties uz to, ka sacensības tika izsludinātas nedēļas vidū – trešdienā, cīnīties par čempiona titulu bija ieradušies labākie Baltijas burātāji. Kopskaitā 13. No tiem 3 burātāji no Lietuvas. Kā arī labākā viļņu burātāja Latvijā – Gundega Tūtāne.

Tika lietoti paši mazākie dēļi un mazākās buras, pārsvarā zem 4 m2! Vējš sasniedza stiprumu līdz pat 25 m/s un tā iespaidā viļņi samazinājās. Braucējiem bija grūti valdīt savu inventāru, nerunājot pat par triku izpildi.

Lai noskaidrotu pašu labāko, tika izmatota dubultā atlases kārtība ar kopā 19 startiem. Pirmajā atlases kārtā par uzvarētāju kļuva Boards.lv komandas braucējs Krišjānis Tūtāns. Līdz ar to, Krišjānis automātiski ierindojās otrās atlases kārtas finālā un ikvienam no pārējiem 12 čempionāta dalībniekiem bija iespēja stāties aci prec aci finālā ar Krišjāni. Līdz otrās atlases kārtas finālam tika Māris Minkēvics. Lai uzvarētu iepriekšējo gadu čempionu Krišjāni, Māris izgāja uz lielu risku un mēģināja dubulto salto uz priekšu, bet nesekmīgi. Labākā sieviete, Gundega Tūtāne.

Pirmie seši labākie:
1. Krišjānis Tūtāns, Boards.lv Team
2. Māris Minkēvics, Surf Pro Team
3. Ingvars Cīrulis, Piekraste
4. Kristaps Vītols
5. Jevgenijs Gavrilovs, Burusports Team
6. Jurģis Vītols, Port Manana

Pirmās trīs vietas saņēma iespaidīgas balvas no Boards.lv un ceļu būves uzņēmuma Roadeks. Katrs saņēma Nixon rokaspulsteni, Electric saulesbrilles un balvas no Rip Curl. Čempions ieguva 1000 Ls vērto, unikālo jauno Rip Curl H-Bomb hidrokostīmu, kas tiek apsildīts ar uzlādējamiem akumulātoriem un ļaus Krišjānim izbaudīt viļņus arī ziemā!

Par Boards.lv simpātiju tika izraudzīts Ingvars Cīrulis ar devīzi – "vienmēr ūdenī". Viņš tika ietērpts jaunajā Rip Curl Flash Bomb hidrokostīmā, kas izžūst tikai 15 minūtēs!

Paldies tiesnešiem – Elmāram Smilteniekam, Edgaram Behmanim, Valdim Kļaviņam, Jurim Škaparam un visiem pārējiem, kas palīdzēja šim čempionātam būt tik īpašam!

Sacensību tehniskais izpildījums: Boards.lv Team. Sacensības atbalsta: Roadeks, AB Tehnoloģiju korporācija, Nycomed, Sekura stils, Rip Curl, Nixon, Electric, LNT, radio SWH, Hot Sails Maui, Red Bull un Boards.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV