Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Dzintara Volgai pieteikušies 100 dalībnieki

Ieva Bērziņa, 17.09.2011. 14:53

Šodien un rīt Biķernieku kompleksajā sporta bāzes (BKSB) teritorijā norisināsies sacensības Dzintara Volga. Sacensību sekretariāts ziņo, ka šogad lielākajās autošosejas sacensībās Latvijā uz starta līnijas desmit ieskaites klasēs stāsies 100 auto sportisti no septiņām valstīm. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu dalībnieku skaits ir gandrīz uz pusi lielāks (pērn Dzintara Volgā brauca 69 sportisti) un šogad pirmo reizi sacensībās piedalās Lielbritānijas pārstāvis.
Dzintara Volgai pieteikušies 100 dalībnieki

Viskuplāk pārstāvētā ir Volgu klase, kur šogad brauks 19 vēsturiskie spēkrati. Stūrmaņu vidū ir tādas sporta leģendas kā Valdis Belmers (Latvija), Eiki Eriste (Igaunija), Aleksandrs Stojans (Krievija) un Aleksandrs Sorokins (Latvija), kuri Dzintara Volgā spēkos mērojušies tālajos 70-tajos un 80-tajos gados. Turklāt Valdis Belmers kopā ar brāli Juri senajos laikos 25 reizes kāpa uz Dzintara Volgas goda pjedestāla. Ar leģendām spēkiem mērosies vairāk vai mazāk pieredzējuši sportisti. Savu dalību sacensībās ir pieteicis Andrejs Paupers, kurš pērn Volgu klasē ieņēma 1.vietu. Ar šīm slavenībām cīnīsies arī „Radio 101" dīdžejs RU (101.numurs), kurš centīsies pārspēt savu kolēģi Egonu Reiteri, kurš startēja pērn un ieguva godpilno 9.vietu.

Formulu klasē pieteikušies 13 sportisti: 4 vācieši, 3 lietuvieši, 3 latvieši un 2 igauņi. No viņiem jāuzteic Heinz Siegert (Vācija), kurš Rīgā nav pirmo reizi. Viņš ar formulu pa Biķerniekiem braucis 1987.gadā sacensībās Draudzības kausi. No mūsu sportistiem kā leģendārāko jāatzīmē Agri Staņēviču, kurš kopā ar Belmeru dzimtu Biķerniekus iepazinis padomju laikā. Viņš startēja arī pērn un ir spēkiem pilns, lai šogad uzlabotu savu rezultātu.

Ja turpinām par auto sporta leģendām, Žiguļu jeb VAZ klasē šogad brauks Jānis Alliks, kurš arī ir vēsturisks Dzintara Volgas speciālists. No Vācijas uz Biķerniekiem ir atceļojis arī Trabant, kurš ir pieteicis savu dalību tautā dēvētajā superžiguļu klasē. Trabant stūrēs Steffen Grossmann, kurš ir leģendārs Eiropas vēsturisko auto sacīkšu apmeklētājs. Viņš nupat ir finišējis A1 trasē Austrijā un pēc Dzintara Volgas dosies uz Moncu, Itālija. Eiropā patlaban ir ļoti populāras vēsturisko automašīnu parādes un sacensības. Grossmann šogad ir uzvarējis septiņos līdzīgos kā Dzintara Volga pasākumos.

Biķerniekos varēs redzēt patlaban Latvijā ātrāko autošosejas speciālistu Uldi Timaku.

BKSB teritorijā būs Rīgas motormuzeja ekspozīcija, turklāt pasākuma dalībnieki un apmeklētāji šodien un rīt muzeja varēs apmeklēt par puscenu.

Šorīt sportistiem turpinās treniņu un kvalifikācijas braucieni, bet pēcpusdienā (plkst.16:00) sāksies sacensības, kuras turpināsies rīt visu dienu. Sacensības Dzintara Volga organizē Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un tās notiek sadarbībā ar Latvijas Automobiļu Federāciju, Rīgas Motormuzeju un Antīko automobiļu klubu. Informatīvie atbalstītāji: TVNET, „Radio101" un TV raidījums „Ātruma cilts".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV