Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latvijas Triāla izlasei Pasaules Nāciju kausā 21.vieta

Kaspars Kuļikovs, 19.09.2011. 10:33

Latvijas mototriāla izlase svētdien, 18.septembrī, Itāliju (Tolmezo) piedalījās Pasaules Nāciju kausa sacensībās. Šogad Latvijas izlasei sīvākā cīņa bija ar Slovākiju un Dāniju, rezultātā izdevās nostartēt pārliecinošāk par Dānijas valstsvienības izlasi un izcīnīt 15.vietu Inter klasē. Kopvērtējumā pasaules rangā Latvija ieņem 21.pozīciju.
Latvijas Triāla izlasei Pasaules Nāciju kausā 21.vieta

Komandā startēja septiņkārtējs Latvijas čempions Renārs Agarskis, divkārtējs Baltijas čempions Andris Grīnfelds un četrkārtējs Latvijas čempions Kaspars Vērnieks, visi Agarska TK sportisti. Latvija dalību Pasaules Nāciju kausā ņems vienpadsmito reizi kopš 2001.gada debijas sacensībām Francijā.

Īpaši labs rezultāts jāuzteic Andrim Grīnfeldam, kuram starts Nāciju kausa komandā bija debija. Jāpiemin fakts, ka Andris Pasaules Nāciju kausā bija jaunākais dalībnieks – tikai 16 gadu vecumā. Kā pēc sacensībām komentēja Renārs Agarskis: „Trases nebija īpaši grūtas un sarežģītas, tomēr lietainais laiks darīja savu un trasi padarīja īpaši slidenu. Tas sportistiem prasīja papildus grūtības". Atsevišķos kontrolposmos Andris Grīnfelds demonstrēja lielisku sniegumu un spēja pat izbraukt trases zem 3 soda punktu atzīmes.

Atgādinām, ka arī pagājušajā gadā Polijā arī ūdeņainā un dubļainā meža ieloka trasē kalnos Latvijas izlase izcīnīja 15.vietu grupā Inter. Jāpiezīmē, ka pagājušā gadā dalībnieku bija mazāk. Tuvākās kaimiņvalstis – Krievija, Igaunija un Lietuva Nāciju kausā nestartēja un arī šogad savu dalību sacensībām nebija pieteikušas. Tāpat arī Latvijas līmenim līdzvērtīgākās valstis Luksmeburga un Venecuela šogad sacensībās nepiedalījās.

Kā parasti arī šogad bez īpašas piepūles uzvaru izcīnīja Spānija, kurai šī bija 17. uzvara kopumā un 8. uzvara pēc kārtas kopš 2004.gada.

TDN Inter:

1.Vācija, 111 p.
2.Ziedrija, 129 p.
3.Čehija, 135 p.
4.......
13. Kanāda 339 p.
14. Slovākija 355 p.
15. Latvija 384 p.
16. Dānija 406 p.

TDN Pasaule:

1.Spānija 38 p.
2.Anglija 117 p.
3.Itālija 159 p.

Foto (c) www.trialonline.org

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV