Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Noskaidrots Dzintara Volgas ceļojošā kausa īpašnieks

Ieva Bērziņa, 19.09.2011. 12:50

Dzintara Volgas ceļojošo kausu šogad izcīnīja Antons Dolgopolovs, kurš sīvā cīņā pārspēja pagājušā gada līderi Andreju Pauperu, trešajā vietā atstājot pieredzējušo krosa braucēju Jāni Matulēnu.
Noskaidrots Dzintara Volgas ceļojošā kausa īpašnieks

Svētdien, saulei spīdot un skatītājiem gavilējot, kā senajos laikos uz starta līnijas stājās 18 Volgas. Starp jaunajiem sportistiem bija arī Dzintara Volgas veterāni. Viņu vidū sporta leģenda Valdis Belmers, kurš pierādīja savu sacensību pieredzi, braukšanas prasmi un spēja no nepateicīgās 18-tās starta pozīcijas izcīnīt pirmajā braucienā piekto un otrajā - septīto vietu. Tādejādi viņš kopvērtējumā ierindojās sestajā pozīcijā apsteidzot savus ilggadējos Dzintara Volgas cīņu biedrus Eiki Eristi (Igaunija), Aleksandru Stojanu (Krievija) un Aleksandru Sorokinu (Latvija).

Ar šīm slavenībām cīnījās „Radio 101" dīdžejs RU (101.numurs), kurš 18 dalībnieku konkurencē izcīnīja 13.vietu. Viņš uzskata, ka ir pārspējis savu kolēģi Egonu Reiteru, kurš pērn vienpadsmit dalībnieku konkurencē ieguva 9.vietu.

Žiguļu jeb VAZ klasēs (1300 un 1600) šogad uzvaras izcīnīja Rolands Seņavskis, kurš pērn bija otrais, un Gints Bremze. Savukārt formulu klasē uzvaras laurus plūca viesi: Easter klasē Heidicke Hartmut no Vācijas un Mondial klasē Jak Kul no Igaunijas.

Baltijas jūras kausu izcīnīja un Latvijas ātrākā autošesejas speciālista godu aiztāvēja Uldis Tamaks, aiz sevis atstājot Ati Veismani un Arttu Hamalainen no Somijas.

Eleganti trasē turējās un brīžiem virpuļu paraugdemonstrējumus skatītājiem sniedzas Trabant speciālists Steffen Grossmann no Vācijas. Tieši tādēļ viņš saņēma sacensību sekretariāta speciālo kausu un protams izcīnīja arī uzvaru savā klasē. Grossmannam ir liela vēsturisko spēkratu sacensību pieredze. Viņš nupat ir finišējis A1 trasē Austrijā un pēc Dzintara Volgas dosies uz Moncu, Itālija.

Šogad Dzintara Volga notika 30. reizi. Jubilejas sacensībās piedalījās 104 sportisti no sešām valstīm. Atgādinām, ka pērn atjaunotajās Dzintara Volgas sacensībās startēja 69 dalībnieki. Pirmo reizi sacensības organizēja Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un tās notieka sadarbībā ar Latvijas Automobiļu Federāciju, Rīgas Motormuzeju un Antīko automobiļu klubu. Informatīvie atbalstītāji: TVNET, „Radio101" un TV raidījums „Ātruma cilts".

Visi braucienu rezultāti ir pieejami internetā www.mylaps.com.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV