Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Baltijas Frisbija čempionātā uzvar "Ultimate Decision"

EasyGet.lv, 20.09.2011. 10:55

Aizvarītajā nedēļas nogalē, 17. - 18.septembrī, Pērnavā, Igaunijā notikušajā Baltijas Frisbija čempionātā pirmo vietu izcīnīja Rīgas komanda "Ultimate Decision", ziņo Latvijas Frisbija federācijas pārstāvis Mārtiņš Taurenis. Otra Latvijas komanda "SLOV" (apvienotā Salaspils, Lielvārdes, Ogres un Ventspils komanda) ierindojās ceturtajā vietā. Otro vietu ieguva Lietuvas komanda "Discoholics", bet trešo vietu izcīnīja turnīra organizatori "Tallinas Frisbija klubs". "Ultimate Decision" ieguva arī turnīra gara balvu, gan dalot to ar divām citām komandām.

Sacensību pirmajā dienā notika apļa turnīrs, kura pēdējā kārtā tikās tieši abas Latvijas komandas – "Ultimate Decision" un "SLOV". Tā kā abas komandas bija uzvarējušas visas iepriekšējās spēles, tad spēles vērtība bija pirmā vieta grupā, kas garantētu labāku situāciju play-off cīņās. Lai gan spēle iesākās sīvi, un bija ļoti skatāma, cīņas gaitā savu pārsvaru palielināja "Ultimate Decision", svinot uzvaru ar 15:8.

Sacensību pusfinālā "Ultimate Decision" sacentās ar "Tallinas Frisbija klubu", bet "SLOV" tikās ar Viļņas "Discoholics". Ja "Ultimate Decision" spēja atkārtot iepriekšējās dienas rezultātu un atkārtoti uzvarēja Tallinas komandu (15:6), tad "SLOV" nespēja atkārtoti uzvarēt Viļņas klubu, un sīvā spēlē piekāpās ar rezultātu 10:11.

"SLOV" nedienas ar to nebeidzās. Cīņā par trešo vietu pret "Tallinas Frisbija klubu" spēles pavedienu neizdevās uztaustīt, un atkal nācās atzīt iepriekšējā dienā pieveiktās komandas pārākumu (15-8), tādejādi Baltijas čempionātā paliekot bez medaļām.

Finālā "Ultimate Decision" pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu pret "SLOV" pāridarītājiem, Viļņas "Discoholics", un noslēdza spēli ar pārliecinošu uzvaru 15:7, iegūstot Baltijas čempionu titulu.

Spēles gara balsojumā izveidojās savdabīga situācija, jo vienāds punktus skaits bija trim komandām - organizatoru "Tallinas Frisbija klubam" un "Freeflyers", kā arī latviešu "Ultimate Decision". Ņemot vērā komandu draudzīgās un pozitīvās attiecības, balvu sadalīšana nebija nekāda problēma.

Spēļu starplaikos katram spēlētājam bija iespēja startēt tālmešanas konkursā. Konkursa fināls norisinājās sacensību fināla puslaika pārtraukumā. Tālākā metēja titulu nopelnīja komandas "SLOV" kapteinis, Ogres Frisbija kluba audzēknis - Ģirts Betmanis, disku raidot 67m tālumā.

Čempionātā tika noteikts arī vērtīgākais spēlētājs, kurš kopā iekrājis visvairāk piespēles un noķertos punktus. Tāpat kā jau vairākkārt dažādās šīs sezonas sacensībās vērtīgākā spēlētāja titulu ieguva komandas "Ultimate Decision" spēlētājs, Salaspils Frisbija kluba audzēknis - Reinis Otisons.

Ar šo turnīru Latvijas komandas noslēdza garo un aizraujošo āra sezonu. Tas nozīmē, ka bučus uz kādu laiku var kārt uz nagliņas un no vasaras atvaļinājuma jāatgriežas telpu apaviem. Tuvākais nozīmīgais telpu sezonas notikums ir starptautiskais frisbija turnīrs "Rīgas Rudens 2011", kurš 5. un 6.novembrī cer kārtējo reizi pulcēt labākās frisbija komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Skandināvijas valstīm.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV