Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

ASK uzvar arī otrajā finālspēlē

LETA, 12.05.2007. 11:30 | komentāri (1)

Otro uzvaru Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā piektdien izcīnīja "ASK Rīga" komanda, kas ar rezultātu 76:71 pieveica "Ventspils" basketbolistus.
ASK uzvar arī otrajā finālspēlē

Galerijas:

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva 2-0 "ASK Rīga" labā.

"ASK Rīga" komandā rezultatīvākais bija Ārons Bramlets, kurš guva 14 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, bet pa deviņiem punktiem Kērtiss Miledžs un Toraijs Bregss. Savukārt "Ventspils" rindās 17 punkti Edijam Šenonam, 15 punkti Džastinam Lovs, bet 11 punktus guva Uvis Helmanis.

Spēles sākumā 13 punktu pārsvaru ieguva "Ventspils" basketbolisti, taču līdz puslaika izskaņai "ASK Rīga" izlīdzināja un tas noslēdzās ar 40:40.

Turpinājumā jau dominēja "ASK Rīga" vienība, kura ieguva aptuveni desmit punktu pārsvaru. Spēles izskaņā ventspilnieki tuvojās, bet vairāk kā par trīs punktiem nespēja to paveikt un "ASK Rīga" izcīnīja jau otro uzvaru finālsērijā.

Pēdējā minūtē ātrajā uzbrukumā savainojumu guva viens no "ASK Rīga" līderiem Kērtiss Miledžs, kurš pēc sadursmes ar "Ventspils" basketbolistiem Pāvelu Veselovu un Ivaru Timermani ielidoja groza konstrukcijā. Amerikāņu leģionārs sasita ribas.

"Bijām labi sagatavojušies spēlei un to arī parādīja mača sākums, kad komanda ieguva 13 punktu pārsvaru," pēc spēles teica "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks. "Taču dēļ situācijas laukumā un statistikas rādītājiem "ASK Rīga" spēli izlīdzināja. Turpinājumā jau nespējām vairs apturēt "ASK Rīga" ofensīvu un, lai uzvarētu, mums bija arī ļoti zems metienu procents."

"Ar 71 punktu izbraukumā uzvarēt ir grūti," piebilda pašreizējās Latvijas čempionvienības galvenais treneris. "Ir lietas kas ir jāpielabo līdz nākamajai spēlei, lai mūsu sniegums uzlabotos."

"Sākumā iekļuvām bedrē, nespējām uzbrukumā neko izdarīt un tas bija liels "Ventspils" aizsardzības nopelns," teica "ASK Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts. "Paldies spēlētājiem, ka viņi nenervozēja un lēnām izlīdzināja spēles gaitu. Galotne kā vienmēr izvērtās nervoza, taču Sanda Buškevica un Sanda Valtera precīzie soda metieni palīdzēja uzvarēt."

"Otrā uzvara sērijā neko nenozīmē jo ir vēl pārāk ātri priecāties par uzvaru Latvijas čempionātā," piebilda Butauts.

Pēc spēles Butauts atklāja, ka Miledžs sadursmē ir guvis ribu sasitumu un nogādāts slimnīcā. Pagaidām vēl nevar pateikt cik spēlētājam trauma ir nopietna. Savukārt "ASK Rīga" rindās šoreiz nespēlēja Martins Andrukaitis, kuram pēc Butauta teiktā "ir problēmas". "Taču domāju, ka nākamo spēli viņš spēlēs."

Jau ziņots, ka finālsērijas pirmajā mačā "ASK Rīga" viesos pagarinājumā pieveica "Ventspili" ar 99:94.

Fināla sērija turpināsies līdz kādas komandas četrām uzvarām. Trešais sērijas mačs notiks 14.maijā Ventspilī, bet ceturtā spēle notiks 16.maijā "Arēnā Rīga". Nepieciešamības gadījumā spēles ieplānotas arī 18., 20. un 23.maijā.

Pusfināla sērijā līdz trīs uzvarām "Ventspils" pārspēja "Liepājas lauvas" ar 3-0. Pirmajā mačā "Ventspils" basketbolisti bija pārāki ar rezultātu 90:53, bet otrajā mačā tika fiksēta uzvara ar 97:54. Trešā spēle noslēdzās ar rezultātu106:74 par labu ventspilniekiem.

Savukārt "ASK Rīga" dramatiskā pusfināla sērijā ar 3-2 uzveica "Barons/LMT". LBL pusfināla sērijas pirmajā spēlē "armijnieki" uzvarēja ar 94:93, bet pēc tam otrajā spēlē "Barons/LMT" basketbolisti bija pārāki ar 73:72 un izlīdzināja rezultātu sērijā. Trešajā mačā atkal uzvarēja "ASK Rīga" (68:66), bet ceturtajā mačā pārāki bija pašreizējie Latvijas vicečempioni "Barons/LMT" basketbolisti (80:78), kas otro reizi izlīdzināja rezultātu sērijā. Izšķirošajā mačā Ramūna Butauta komanda bija pārāka ar 79:74.

ASK Rīga - Ventspils 76:71 (13:20, 27:20, 22:15, 14:16)

ASK Rīga: Bramlets 14 (9 atl.b.), Miledžs 9, Bragss 9, Grafs 8, Valters 8, Babrausks 8, Buškevics 8, Vecvagars 6, Viļums 6.
Ventspils: Šenons 17, Lovs 15, Helmanis 11, Vītols 6, Jeličs 6, Vairogs 4, Cipruss 4, Veselovs 3, Vaikulis 3, Gabrāns 2.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV