Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Ikgadējais pasākums „Esi aktīva, Latvija!" aicina būt fiziski aktīviem

EasyGet.lv, 20.09.2011. 11:46

Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas Fitnesa un veselības veicināšanas nozares asociācija (LFVVNA) rīkos akciju „Esi aktīva, Latvija!", kuras laikā 8. oktobrī aicinās bez maksas apmeklēt vairāk nekā 40 fitnesa klubus, peldbaseinus un citas aktīvās atpūtas iestādes visā Latvijā, lai atgādinātu un pievērstu sabiedrības uzmanību veselīgam un aktīvam dzīvesveidam, informē biedrības "Latvijas fitnesa un veselības veicināšanas nozares asociācija" pārstāve Elīna Golde.
Ikgadējais pasākums „Esi aktīva, Latvija!" aicina būt fiziski aktīviem

Statistika nesaudzīgi ziņo, ka tikai 1,5 % Latvijas iedzīvotāju ir pievērsušies fitnesam, tātad rūpējas par savu veselību un fizisko formu, apmeklējot sporta un fitnesa klubus. Somijā, Jaunzēlandē, Anglijā, Norvēģijā, Austrālijā, Nīderlandē, Zviedrijā, Amerikā, Kanādā un Spānijā šis rādītājs svārstās no 10 līdz 16 %. Līdere ir Īslande, kur par savu fizisko sagatavotību rūpējas 25 % iedzīvotāju.

Diemžēl fitnesa piekritēju skaits Latvijā, līdzīgi kā Lietuvā un Igaunijā, ir gaužām niecīgs, salīdzinot ar iedzīvotāju skaitu, kas mirst no sirds un asinsvadu slimībām. Šābrīža dzīvesstilam raksturīgais sēdošais darbs, neveselīgie ēšanas paradumi un mazkustīgā brīvā laika pavadīšana neapšaubāmi ir saslimšanas un lieko svaru veicinoši apstākļi, taču mūsu pašu rokās ir dots arī instruments dzīves kvalitātes uzlabošanai - regulāras fiziskās aktivitātes. Arī sociāli ekonomiskie pētījumi skaidri pierāda, ka fiziski aktīvs darbinieks mazāk slimo un ir produktīvāks, bet izdevumi par fitnesu ir 50 reižu mazāki nekā medicīnas izmaksas. Turklāt medicīniski sasniegtais efekts tāpat ir jānostiprina un jāuztur, tātad - regulāri jāvingro. Tāpēc Eiropā šobrīd valda sauklis: „vingrošana ir medicīna".

Atbalstot šo saukli un aicinot veselīgu dzīvesveidu padarīt par ikdienas sastāvdaļu, Latvijas Fitnesa un veselības veicināšanas nozares asociācija (www.balticfitness.org) pirms diviem gadiem uzsākusi sociālu projektu „Esi aktīva, Latvija!", kurš šogad 8. oktobrī izskanēs ar moto „Nomet riepu!" (www.nometriepu.lv). Pasākums veidots kā atvērto durvju diena, kad ikvienam interesentam būs iespēja bez maksas apmeklēt vairāk nekā 40 projektā iesaistītos fitnesa klubus, peldbaseinus un citas aktīvās atpūtas iestādes visā Latvijā. Pasākuma mērķis ir iepazīstināt ar fitnesa daudzveidību un parādīt, ka tas ir lielisks veids, kā uzlabot veselību, iegūt labu pašsajūtu un izskatu, turklāt - jebkurā vecumā.

Latvijas fitnesa un veselības veicināšanas nozares asociācija ir biedrība, kas apvieno vadošo fitnesa klubu kā darba devēju (juridisko personu) pārstāvjus, nozares speciālistus – trenerus un augstskolu mācībspēkus, lai attīstītu fitnesa un veselības nozari, kā arī veicinātu sabiedrības fiziskās aktivitātes un uzlabotu kopējo sabiedrības veselības stāvokli Latvijā.

Vairāk informācijas: www.balticfitness.org

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV