Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

2. oktobris – sieviešu hokeja diena

Māris Gorbunovs, 23.09.2011. 11:56

2. oktobrī IIHF visā pasaulē organizē pirmo sieviešu hokeja dienu. Pateicoties šādiem un līdzīgiem pasākumiem, sieviešu hokejs ir kļuvis par vienu no visstraujāk attīstītākajiem sporta veidiem pasaulē.
2. oktobris – sieviešu hokeja diena

Kas ir sieviešu hokeja diena?

Šī ir iespēja visa vecuma meitenēm izmēģināt sevi hokejā. Šī ir lieliska iespēja vietējām meitenēm:
- jautrā un pozitīvā atmosfērā iepazīties ar hokeja pamatiem;
- uzzināt par iespējām nodarboties ar hokeju;
- uzzināt par godīgas spēles principiem, sporta meistarību un komandas darbu;
- satikt jaunus draugus un iemīlēt jaunu sporta veidu.

Arī LHF atbalsta sieviešu hokeja dienas atzīmēšanu, līdz ar to 2.oktobrī plkst. 10:00 „Daugavas" ledus hallē visiem interesentiem būs lieliska iespēja apmeklēt sieviešu hokeja kluba „Sāga" atklāto treniņu, kā arī izmēģināt sevi uz ledus. Arī SHK „Laima" ar līdzīgām aktivitātēm turpinās „Sāgas" meiteņu iesākto. „Akadēmijas" ledus hallē no plkst. 19:00 visiem interesentiem būs iespēja pavērot spēcīgākā Latvijas sieviešu kluba atklāto treniņu, izmēģināt spēkus dažādās veiklības stafetēs, kā arī satikt klātienē vairākas Latvijas sieviešu izlases spēlētājas.

Sieviešu hokeja sezona

SHK „Laima" centīgi gatavojas startam Eiropas čempionvienību kausa izcīņā sievietēm, kurš šogad no 28. līdz 30. oktobrim notiks Rīgā, „Volvo SC" ledus hallē. Visiem klātesošajiem būs lieliska iespēja vērot spēcīgākās sieviešu hokeja komandas no Dānijas, Norvēģijas un Anglijas.

Šodien, divas Latvijas izlases dalībnieces Laila Dekmeijere-Trigubova un Ieva Pētersone Minskas „Panteras" sastāvā startēs Elites sieviešu hokeja līgā. Šī sieviešu hokeja līga ir apvienojusi četras valstis: Baltkrieviju, Austriju, Slovākiju un Nīderlandi. Sestdien pirmo spēli Šveices sieviešu hokeja čempionātā, DHC „Langenthal" sastāvā, aizvadīs divas Latvijas izlases līderes: vārtsardze – Lolita Andriševska un uzbrucēja – Iveta Koka.

Ir plānots, ka Latvijas sieviešu hokeja čempionāts sāksies oktobra otrajā pusē. Šobrīd vēlmi piedalīties turnīrā tāpat kā pērn ir izteikušas 3 Latvijas komandas: „Laima", „Sāga" un „Zemgale", kā arī komanda no Igaunijas un Baltkrievijas.

Latvijas sieviešu hokeja sezona viennozīmīgi būs pakārtota pasaules čempionātam, kurš no 25. līdz 31. martam noritēs Ventspilī. Latvijas dāmu izlase savās mājās mērosies spēkiem par ceļazīmi uz elites divīziju ar Japānu, Kazahstānu, Norvēģiju, Austriju un Čehiju.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV