Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Šī gada spožākā motofrīstaila zvaigzne būs Rīgā

EasyGet.lv, 07.10.2011. 15:45

Latvijas motofrīstaila līdzjutējiem 22. oktobrī Arēnā Rīga, kur norisināsies 2011. gada motofrīstaila Pasaules čempionāta Latvijas Grand Prix, būs iespēja iepazīt šīs sezonas spilgtāko FMX zvaigzni, austrālieti Džošu Šīhanu, kurš pārsteidza Red Bull X-Fighters Sidnejas posma skatītājus un dalībniekus ar diviem dubultajiem atpakaļsalto, kas tam palīdzēja izcīnīt uzvaru, informē IFMX Latvijas Grand Prix preses sekretārs Ģirts Avotiņš.
Šī gada spožākā motofrīstaila zvaigzne būs Rīgā

Austrālietis Džošs Šīhans motofrīstaila sacensībās debitēja 2007. gadā, taču viņa vārdu pasaules motofrīstaila līdzjutēji "tā pa īstam" pamanīja tikai 2011. gadā, kad divdesmit piecus gadus jaunais austrāliešu motosportists tika uzaicināts izmēģināt spēkus gan motofrīstaila Pasaules čempionātā, gan dažos Red Bull X-Fighters posmos. Ar tādu degsmi un tādiem panākumiem kā Džošam Šīhanam vēl nevienam nav izdevies debitēt šajās sacensībās – Šīhans izcīnīja uzvaras visos četros pasaules čempionāta posmos, kuros startēja, savukārt divos no trijiem Red Bull X-Fighters posmiem, kuros Šīhans piedalījās, viņš izcīnīja bronzas medaļas un trešajā, pārsteidzot visus ar diviem dubultajiem atpakaļsalto, izcīnīja uzvaru. Šosezon Džošs Šīhans debitēja arī X Games sacensībās, kur spēja izcīnīt bronzas medaļu.

Video ar dbulto atpakaļsalto Red Bull X-Fighters Sidnejas posmā Džoša Šīhana izpildījumā:

Motofrīstaila Pasaules čempionāta kopvērtējumā Džošs Šīhans šobrīd ar 80 punktiem ieņem sesto vietu, taču līdz sezonas noslēgumam, viņam ir iespēja cīnīties par čempiona titulu. Jāpiemin, ka Šīhana uzvaras gājiens nav balstīts tikai un vienīgi uz dubulto atpakaļsalto – viņš sacensībās prot tiesnešus pārsteigt arī ar tradicionālu triku izpildes kvalitāti, kā arī spēju apmest salto bez maz vai stāvot uz vietas.

Latvijas Grand Prix 2011. gada 22. oktobrī pulksten 16:00 Arēnā Rīgā notiks, pateicoties Rīgas Domes, būvfirmas Arčers, ceļu būves firmas Binders, būvtehnikas nomas uzņēmumam Kurt Koenig, DPD Latvija un Red Bull atbalstam.

Plašāku informāciju par FMX Latvijas Grand Prix iespējams atrast www.fmxlatvia.lv, kā arī www.nightofthejumps.com

Biļetes uz 2011 . gada motofrīstaila Pasaules čempionāta Latvijas Grand Prix iespējams iegādāties Biļešu Serviss tirdzniecības vietās.

Foto (c) Jörg Mitter/ Red Bull Content Pool

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV