Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīgā notiks Mārtiņa Aleksandroviča motofrīstaila programmas pirmizrāde

EasyGet.lv, 13.10.2011. 13:34

Arēnā Rīga 22. oktobrī norisināsies 2011. gada motofrīstaila Pasaules čempionāta Latvijas Grand Prix. Lai arī šoreiz Latvijas sportists Mārtiņš Aleksandrovičs startēs tikai Whip lēcienu sacensībās, informē Ģirts Avotiņš. Viņš ir nolēmis visus Latvijas posma apmeklētājus iepriecināt ar savu pirmo motofrīstaila triku programmu, kas tapusi, vairāk nekā divus mēnešu aktīvi trenējoties Spānijā.
Rīgā notiks Mārtiņa Aleksandroviča motofrīstaila programmas pirmizrāde

Jūlija vidū Latvijā pazīstamais motobraucējs Mārtiņš Aleksandrovičs pārdeva savu krosa motociklu un citu ātri realizējamu motokrosa ekipējumu, salika pašas nepieciešamākās mantas savā furgonā un devās uz Spānijas dienvidiem, lai pavisam nopietni pievērstos motofrīstailam, trenējoties kopā ar dažāda līmeņa motofrīstailistiem, tostarp arī Deniju Torresu.

"Spānijā jau esmu vairāk kā divus mēnešus. Katru dienu trenējos – mēdz būt tādas nedēļas, kad treniņiem tiek atvēlētas visas septiņas dienas. Mani uzmana mans treneris un treniņu biedrs Gabriels Villada. Katrs treniņš tiek filmēts, lai jebkuru triku un lēcienu būtu iespējams analizēt. Man ar jaunu triku apguvi iet daudz vieglāk kā citiem, jo vairāku gadu treniņi akrobātikā pie Igora Vihrova un Jevgeņija Saproņenko Rīgas Olimpiskajā sporta centrā ir atstājuši savu iespaidu. Mans ķermenis no treniņiem ir noguris kā nekad, jo katru dienu "spiežam uz limitiem" – šī ir trakākā lieta, ko esmu darījis savā dzīvē, vēl nekad man nav bijis tik ļoti bail. Taču esmu laimīgs, zinu ko gribu sasniegt un katru dienu izbaudu to, ko es daru," par treniņu procesu stāsta Mārtiņš Aleksandrovičs.

2010. gada motofrīstaila Pasaules čempionāta Latvijas Grand Prix laikā Mārtiņš Aleksandrovičs pirmo reizi Latvijas motofrīstaila faniem nodemonstrēja savu pirmo atpakaļsalto. Šogad Aleksandroviča paraugdemonstrējumi būs daudz iespaidīgāki. "Nopietni gatavojos Whip lēcienu sacensībām, jo gribu uzvarēt, taču gatavoju motofrīstaila triku programmu, kuru parādīšu Rīgā. Tajā būs desmit līdz divpadsmit dažādi triki, kuri neatkārtosies. Superman, Hartattack, Striper ir daži no tiem, kurus esmu iemācījies. Strādāju arī pie daudz, daudz trakākiem trikiem, taču vēl nezinu, vai būšu gatavs tos iekļaut Arēnā demonstrējamajā programmā, jo pirms parādīšanas gribu tos noslīpēt līdz ideālam. Protams būs arī lielais salto," atklāj Aleksandrovičs.

Pēc sacensībām Rīgā Mārtiņš Aleksandrovičs plāno atgriezties Spānijā, kur turpinās treniņus un centīsies nolikt eksāmenu, lai saņemtu motofrīstaila licenci. Jautāts par nākotnes plāniem, Mārtiņš atzīst: "Viss ir ļoti atkarīgs no tā, vai izdosies atrast finansiālu atbalstu iesāktā turpināšanai. Novembrī un decembrī ir paredzēti šovi Spānijā un Beļģijā, iespējams, ka janvāra beigās došos uz mēnesi ilgu tūri Ķīnā. Ja sakārtosies finanses, tad jau nākamgad varētu domāt arī par dalību Pasaules čempionātā, vismaz Rīgas posmā. Mans lielais plāns ir 2013. gadā piedalīties X Games sacensībās – esmu sācis gatavot vienu ļoti sarežģītu triku, ko neviens pasaulē vēl nekad nav veicis. Protams, viss ir atkarīgs no veiksmes, jo šis sporta veids ir tāds, ka no rīta un pa dienu nekad nevar zināt, kas būs vakarā."

Mārtiņa Aleksandroviča gaitām var sekot līdzi "Martinalex801" kanālā YouTube.

Latvijas Grand Prix 2011. gada 22. oktobrī, pulksten 16:00 Arēnā Rīgā notiks, pateicoties Rīgas Domes, būvfirmas Arčers, ceļu būves firmas Binders, būvtehnikas nomas uzņēmumam Kurt Koenig, DPD Latvija un Red Bull atbalstam.

Plašāku informāciju par FMX Latvijas Grand Prix iespējams atrast www.fmxlatvia.lv, kā arī www.nightofthejumps.com

Biļetes uz 2011. gada motofrīstaila Pasaules čempionāta Latvijas Grand Prix iespējams iegādāties Biļešu Serviss tirdzniecības vietās.

Foto: Mārtiņš Aleksandrovičs. Foto (c) Juan Que

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV