Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Tuvojas gada nozīmīgākās komandu sacensības motokrosā

EasyGet.lv, 13.10.2011. 14:25

Jau šajās brīvdienās,16. oktobrī, Liepājā „Laumas" mototrasē pēdējo reizi šajā sezonā visiem sportistiem un skatītājiem būs iespēja vēl reizi tikties, lai pierādītu, kuri ir ātrākie un spēcīgie sportisti trasē, kā arī tieši kuri tad ir visizturīgākie un kaislīgākie atbalstītāji trases malā, informē biedrība "Adrenalin.lv".

Sacensībās netiks vērtēts katra braucēja individuālais sniegums, bet gan komandas cīnīsies savā starpā. Sacensības norisināsies pēc Nāciju kausa principiem - komandas sastāvēs no trīs braucējiem (MX2, MX1 un Open).

Pirmais finālbrauciens norisināsies MX2 un MX1 klasēm, otrais brauciens MX2 un Open klasēm, savukārt noslēdzošajā braucienā uz starta stāsies MX1 un Open klases sportisti. Paralēli šīm komandu sacensībām savā starpā sacentīsies arī mūsu jaunākie censoņi – 65cc un 85cc klašu sportisti, kuriem būs tā iespēja izcīnīt ceļojošos kausus; 65cc klasē - Kristera Serģa ceļojošais kauss un 85cc klasē - Elkšņu ceļojošais kauss.

Esam ļoti gandarīti par lielo interesi no Latvijā esošo motosporta komandām, kā arī individuāli startējošajiem sportistiem, kuri par godu šīm sacīkstēm uz vienu dienu ir gatavi kļūt par komandu un cīnīties par visaugstākajām vietām.

Dalību sacensībās apstiprinājuši gandrīz visi šī brīža TOP braucēji. Ļoti žēl, ka sacensībās traumas seku dēļ vēl nevar piedalīties Matīss Karro un Augusts Justs. Taču visi pārējie būs ierindā!

Šobrīd ir pieteikušās 26 komandas, kas Baltijas motokrosa vēsturē ir jauns rekords, kopš šāda tipa sacensības tiek rīkotas. Jau tagad ir skaidrs, ka visiem vietas pirmajā rindā pie starta barjeras nepietiks!

Ir pārliecība, ka cīņas trasē būs ļoti spraigas un interesantas, jo neviens sportists konkurentam nepiekāpsies ne par vienu vietu, it īpaši, ja katra iegūtā vai zaudētā pozīcija var dārgi maksāt komandai.

Uz šo brīdi par favorīti tiek uzskatīta komanda "MX Moduls", kura savam sastāvam bez Dāvja Ivanova un Gundara Gauša ir piesaistījusi arī pasaules čempionāta dalībnieku MX1 klasē Ivo Šteinbergu, kuram šī būs otrā reize sezonā, piedaloties kādās no Latvijas sacensībām. Pavisam noteikti atslābt viņiem neļaus Liepājas komanda "Motokurzeme" ar astoņkārtējo Latvijas Čempionu Dāvi Līvu un šī gada Junioru Pasaules čempionu Paulu Jonasu, kuriem šī ir mājas trase, un jauno, perspektīvo Gintu Filipsonu. Tāpat savu labāko sniegumu arī šajās sacensībās centīsies parādīt šīs sezonas „Battery Superkauss" komandu čempioni Motosports – Elkšņi RT, kuriem nāksies iztikt bez Augusta Justa, tomēr komandai ir piesaistīts talantīgais sportists no Cēsīm – Kārlis Sabulis, kurš kopā ar Robertu Justu un Fīlipu Kempeli darīs visu iespējamo, lai pacīnītos par uzvaru arī šajās sacensībās. Protams, savu vārdu vēlēsies teikt spēcīgais motoklubs no Ventspils – Rodeo MX Racing Team, kas šosezon izcīnīja Klubu čempiona titulu pieaugušo vērtējumā Latvijas čempionāta ietvaros. Ir zināms, ka Rodeo komandas sastāvā startēs Toms Macuks un Agris Ļitvinovs. Pēc sezonas neveiksmēm pilnā sastāvā ir atgriezušies arī MX Ādaži sportisti, un viņi šajās sacensībās noteikti ir gatavi cīnīties par vietu TOP 3. Komandu Liepājā pārstāvēs Leons Kozlovskis, Jānis Kārkliņš un Kristers Teko.

Klīst baumas, ka speciāli uz šīm sacensībām vēlmi piedalīties ir izrādījuši arī daži Kvadru klases braucēji, tomēr pagaidām vesela komanda no Kvadru klases sportistiem vēl nav pieteikta, bet divās komandās savu dalību ir apstiprinājuši Kvadru klases braucēji - Gints Lūsis (Motokurzeme Dream Team) un Kārlis Bole Jr. (MX Ādaži II komanda). Domājams, šeit ir lieki piebilst, kāda būs intriga OPEN klases braucienu laikā...

Aicinām uz šīs sezonas grandiozākajām cīņām motokrosa trasē visus līdzjutējus un atbalstītājus, kuriem šis sporta veids ir tuvs un pazīstams, kā arī tos, kas vēl nekad nav vērojuši motokrosu klātienē, jo šī varētu būt labākā iepazīšanās reize! Tiekamies 16. oktobrī plkst. 12.00 Laumas trasē, Liepājā

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV