Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Aleksandrovičs: mērķis Rīgā uzvarēt - WHIP sacensībās

EasyGet.lv, 18.10.2011. 07:52

Ir atkal pagājis gads, un Rīgā atgriežas jau par tradīciju kļuvušās Pasaules čempionāta Motofrīstailā Latvijas Grand Prix sacensības (FMX Latvijas GP), kas pamatoti uzskatāmas par gada visekstrēmāko sporta notikumu mūsu valstī. 2011.gadā FMX Latvijas GP Arēnā „Rīga" notiks tikai vienu dienu – jau šo sestdien, 22. oktobrī, kad cīņā par Pasaules čempiona titulu redzēsim sportistus no Vācijas, Itālijas, Francijas, Čehijas, Spānijas, Austrālijas, Čīles, Krievijas un citām valstīm. Pasākumā piedalīsies arī mūsu pašu frīstailists Mārtiņš Aleksandrovičs, kurš pagājušā gadā Rīgā debitēja ar pirmo backflip Baltijā „Night of the Jump" ietvaros, informē LaMSF sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Kuļikovs.
Aleksandrovičs: mērķis Rīgā uzvarēt - WHIP sacensībās

„Pēdējos divus gadus esmu nopietni trenējies motofrīstailu. Šobrīd ļoti aktīvi un intensīvi trenējos Spānijā pie Dany Torres, Gabi Villada, Javi Polo, Pedro Moreno un gatavojos paraugdemonstrējumu sesijai šo sestdien Arēnā Rīga. Mans mērķis Rīgā – uzvarēt WHIP sacensībās," atzīst Mārtiņš Aleksandrovičs.

Sportists pasākumam sagatavojis vairākus Spānijā apgūtus trikus – Can Can, Nac Look Back, Supermen Grab, Switch Blade, Super Indy u.c. Pārsteigums būs atmuguriskais salto (backflip) 23 metru izpildījumā. Pirmo 23 metru flipu Mārtiņa izpildījumā uz zemes nosēdiena iespējams apskatīt viņa paša Youtube profilā MartinAlex801

Ļoti intriģējoša pirms Latvijas GP ir situācija 2011.gada FMX Pasaules čempionāta kopvērtējumā, jo pirmajās divās vietās esošajiem sportistiem (Hosē Miralles no Spānijas un Havjērs Villegas no Čīles) ir vienāds punktu skaits (100 punkti). Savukārt 3. vietā esošais 2009.gada Pasaules čempions Remī Bizouard atpaliek tikai 3 punktus. Taču par īstām līderu briesmām ir kļuvis austrālietis Josh Sheehan, kurš gan atpaliek no līderiem 20 punktus, taču ir spējis uzvarēt pēdējos 4 posmus. Savu vārdu noteikti teiks arī 2010.gada Pasaules čempions čehs Libors Podmols, kurš traumas dēļ bija spiests izlaist Šveices posmu un ar nesadziedētu traumu startēja Krievijas GP (Libora kopvērtējuma punktu summa pirms Latvijas GP ir 81 punkts). Vērā ņemams pretendents ir arī jaunais spānis Maikel Melero (pirms Latvijas GP kopvērtējumā 4. vieta ar 86 punktiem), vēl jo vairāk tāpēc, ka Maikel rezultāti progresē no posma uz posmu.

Detalizētāka informācija par pasākuma un biļešu tirdzniecību pieejama FMX Latvia mājas lapā www.fmxlatvia.lv

Foto: Mārtiņš Aleksandrovičs. Foto (c) Juan Que

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV