Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Pasaules karate čempionāta Malaizijā Bodrovs izcīna sudrabu

EasyGet.lv, 18.10.2011. 09:28

Septiņas dienas Latvijas Junioru un kadetu karate izlase aizvadīja Malaka pilsēta Malaizijā, kur notika 7. Pasaules čempionāts starp junioriem (16-17 gadi) un kadetiem(14-15 gadi), kā arī U21 Pasaules kauss 2011, informē Latvijas izlases galvenais treneris Maksims Ivančikovs.
Pasaules karate čempionāta Malaizijā Bodrovs izcīna sudrabu

Šogad Pasaules čempionātā vislielāka un prestižākajā karatē versija WKF (world Karate federation) piedalījas vairāk nekā 1400 sportisti no 85 valstīm. Katrā kategorijā drīkst piedalīties tikai viens pārstāvis no valsts un tikai nacionālās karatē federācijas. Latviju pārstāvēja Latvijas karatē federācija un pieci sportisti.

Nikolajs Bodrovs (Baltijas karate klubs) pirmais no Latvijas sportistiem sāka startu, kategorijā līdz 61 kg juniori. Pirmajā cīņa Latvijas sportists tikās ar Grieķijas pārstāvi un ar 2-1 uzvarēja, nakāmajā sacensību kārtā Nikolajs tikās ar Uzbeksitānas sportistu un grūta cīņa uzvarēja ar 2-0. Trešā cīņa bija pret irāni sacensību favorītu, kas divas cīņas uzvarēja ar lielu punktu pārsvaru, Nikolajam izdevās uzvarēt ar 1-0 un izvirzīties sacensību ceturdaļfinālā, kur viņš tikās ar Francijas pārstāvi un ar rezultātu 1-0 pieveica arī viņu. Sacensību pusfinālā Latvijas sportists cīnījās ar Turcijas pārstāvi, ļoti grūta cīņā ar rezultātu 1-1 sportisti aizvadīja arī papildcīņu, kur tiesneši atzina Latvijas sportista pārsvaru un atdeva uzvaru viņam. Rezultāta Nikolajs Bodrovs izvirzījās finalā, tas tikai otro reizi Latvijas vēsturē kādam no junioriem ir izdevies tikt WKF pasaules čempionātā finālā. Finālcīņa Latvijas sportistam pret Ungārijas sportistu bija sīva, un pēc papildlaika, kad rezultāts bija 1-1, tiesneši atzina Ungārijas sportista pārākumu. Nikolajs Bodrovs ieguva 2. vietu.

Nikolajs Bodrovs saka paldies saviem pirmajiem treneriem, bez kuriem šis rezultāts nebūtu iespējams: Aleksandram Kudravcevam, Aleksandram Nakoņečnijam un izlases galvenajam trenerim Maksimam Ivančikovam, kā ari vecākiem, kas atdeva visu iespējamo, lai sportists kādreiz sasniegtu Pasaules karatē virsotni.

Latvijas sportiste Viktorija Rezaeva (Baltijas karate klubs) aizvadīja 4 cīņas , kurās izdevās pieveikt Ķīnas un Maķedonijas sportistes, un piekāpties Sacensību favorītēm francūzietei un Japānas sportistēm. Rezultātā Viktorija ieguva 7. vietu.

Pārējie Latvijas sportisti cīņās par medaļām neiesaistijās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV