Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Noskaidrotas 20 skolas, kurās tiks īstenota pirmā Latvijas Ielu vingrotāju skolu tūre

Sanda Purviņa, 19.10.2011. 12:54

Izlozes kārtībā noskaidrotas divdesmit skolas, kurās ar Okartes atbalstu tiks īstenota Latvijas ielu vingrotāju tūre „Labākie ielu vingrotāji tavā skolā". Tūres ietvaros ielu vingrotājus būs iespēja satikt 15 dažādās Latvijas pilsētās, tostarp Auces, Barkavas, Ēdoles, Irlavas, Madonas, Mērsraga vidusskolā, Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolā un citur. Par savu simpātiju balvu Latvijas ielu vingrotāju sporta biedrība (LIVSB) atzina un papildus iespēju piešķīra Kocēnu pamatskolai.

Konkursa ietvaros kopumā tika saņemti 65 pieteikumi, tostarp 33 foto un 32 video ielūgumi no vairāk kā 50 dažādām skolām. Lielākajā daļā sagatavoto pieteikumu jaunieši jau demonstrēja savas sportiskās iemaņas, tostarp izpildot pietiekami sarežģītus vingrojumus. Izlozes rezultātā noskaidrotas 20 skolas, kuru audzēkņiem būs iespēja klātienē tikties ar labākajiem Latvijas ielu vingrotājiem. Tās ir: Auces vidusskola, Barkavas arodvidusskola, Daudzeses pamatskola, Ēdoles pamatskola, Iecavas vidusskola, Irlavas vidusskola, Friča Brīvzemnieka pamatskola, Jaunmuižas pamatskola, Madonas pilsētas 1.vidusskola, Mērsraga vidusskola, Priekules vidusskola, Rīgas 6.vidusskola, Rīgas 10.vidusskola, Rīgas Imantas vidusskola, Rīgas Valsts tehnikums, Ropažu vidusskola, Valmieras vakara maiņu vidusskola, Tukuma 1.pamatskola, Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātvidusskola, Zaļenieku pamatskola.

Papildus iespēju un simpātiju balvu par radošāko video ielūgumu iegūst Kocēnu pamatskola, tā kļūstot par 21.skolu tūres projektā.

„Novērtējam ikvienas skolas atsaucību un esam priecīgi gan par sportisko garu, kas valda skolās, gan jauniešu radošumu, veidojot pieteikumus! Kā liecina izlozes rezultāti mums, Latvijas ielu vingrotājiem, priekšā aktīvs laiks – savu viesošanos 21 Latvijas skolā 15 dažādās pilsētās paredzam īstenot laikā līdz 15.decembrim,"vērtē Māris Šlēziņš, LIVSB vadītājs. „Skolu tūre dos iespēju apciemot gan skolas, kurās līdz šim neesam viesojušies, gan novērtēt, kādus sportiskus sasniegumus demonstrēs jaunieši, ar kuriem jau bijusi iepriekšēja sadarbība, piemēram, Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātskola, kurā jau esam izveidojuši vingrošanas parku. Esam pārliecināti, ka ikvienas skolas apmeklējums izvērsīsies patīkamā sportiskā piedzīvojumā mums visiem!"

Paredzēts, ka skolu tūres ietvaros būs iespēja ne vien redzēt klātienē labāko ielu vingrotāju paraugdemonstrējumus, bet arī piedalīties pašiem, demonstrēt savus sasniegumus un pārrunāt sportisku un veselīgu dzīvesveidu. Līdzās paraugdemonstrējumiem paredzēti arī konkursi un uzdevumi skolēniem, kur labākajiem balvas no OKartes.

Ingmārs Pūķis, LMT viceprezidents: „Vērojot ielu vingrotāju komandu darbībā, iedvesmo tā degsme un prieks, ar kādu viņi īsteno ikvienu projektu! OKarte lepojas, ka var būt līdzās un īstenot arī šo, skolu jauniešiem tik svarīgo iespēju – satikt labākos ielu vingrotājus savās skolās visā Latvijā. Tas būs notikums, kas vienos vairāk nekā piecus tūkstošus jauniešus no Kurzemes līdz pat Latgalei."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV