Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas sportiste iegūst piekto vietu 2011 IFBB Pasaules čempionātā bikini kategorijā

EasyGet.lv, 20.10.2011. 14:06

Otrdien mājup no Serbijas pilsētas Novi Sad atgriezās Latvijas izlase fitnesā, kas no 14. līdz 17. oktobrim piedalījās IFBB Pasaules čempionātā bodibildingā, fitnesā, bikini un bodifitnesā sievietēm un fitnesā vīriešiem, informē Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente Kristīne Vederņikova.
Latvijas sportiste iegūst piekto vietu 2011 IFBB Pasaules čempionātā bikini kategorijā

Latvijas izlasi pārstāvēja Kristīne Vederņikova - Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente, IFBB Starptautiskās kategorijas tiesnese un trenere, sportistes Irina Palaguta un Irina Karpjuka (abas - kategorija bikini). Sacensības ilga trīs dienas, sākot no pusfināliem līdz cīņai par iekļūšanu fināla sešiniekā.

Bikini sporta disciplīna IFBB Pasaules čempionātā tika pārstāvēta pirmo reizi, kur 38 meitenes no 20 Pasaules sporta lielvalstīm sacentās par labākās titulu divās auguma kategorijās. Bikini kategorijā līdz 163cm deviņpadsmitgadīgā sportiste no Rīgas, trenera Vladimira Belova audzēkne Irina Palaguta 15 sportistu konkurencē izcīnīja godpilno 5.vietu. Irinai kopsumma vērtējumā 22 punkti, tikai ar vienu punktu atpaliekot no ceturtās vietas. Pirmajā vietā Eiropas vicečempione, Krievijas pārstāve Oksana Markovetskaja (9 punkti), otrajā – Andrea Hertleina no Vācijas (12 punkti), trešajā vietā – Andra Voicu no Rumānijas (17 punkti). Otra Latvijas izlases pārstāve, Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvēja fitnesā – Irina Karpjuka, startēja bikini kategorijā virs 163cm un 23 sportistu vidū ierindojās 16. vietā. Mūsu meitenes izcēlās ar labu fizisko sagatavotības līmeni, graciozitāti, plastiskumu, krāšņiem peldkostīmiem un mākslu sevi prezentēt augsta ranga sacensībās.

IFBB Pasaules čempionāts pulcēja 150 sportistus no 38 valstīm. Komandu vērtējumā sacensībās uzvarēja Krievijas nacionālā izlase (četras zelta medaļas). Divas zelta medaļas Slovākijai, pa vienai – Ungārijai, Igaunijai, Horvātijai, Vācijai un Ukrainai.

Latvijas komandai Irinas Palagutas rezultāts ir vērā ņemams panākums Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas vēsturē, kas dod iespēju sekmīgi popularizēt sieviešu fitnesa un bikini sporta veidus gan valsts ietvaros, gan Eiropas un Pasaules līmeņa turnīros.

Nākamais starts Latvijas sieviešu komandai ieplānots 5. novembrī IFBB atklātajā Lietuvas čempionātā un 18. – 21. novembrī IFBB Pasaules kausā fitnesā un bodifitnesā Tallinā, Igaunija.

Foto:. Irina Palaguta finālā. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV