Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Rīgā paredz šīs sezonas sīvākās motofrīstaila cīņas

EasyGet.lv, 21.10.2011. 17:55

Pirms FMX Latvijas Grand Prix ar nebijušu situāciju saskārušies motofrīstaila Pasaules čempionāta organizatori – uz sacensībām Rīgā neplānoti ir ieradušies vairāk sportistu kā iespējams pielaist sacensībām, kas nozīmē, ka sportistiem būs jācīnās ne tikai par iekļūšanu finālā, bet arī par pielaišanu sacensībām. Būtiska informācija FMX Latvijas Grand Prix skatītājiem – sakarā ar starptautisko tiešraižu korekcijām ir mainīts sacensību atklāšanas laiks – sacensības Arēnā Rīga sāksies pusstundu vēlāk – pulksten 16:30, informē FMX Latvijas Grand Prix preses sekretārs Ģirts Avotiņš.
Rīgā paredz šīs sezonas sīvākās motofrīstaila cīņas

Dienu pirms sacensībām Rīgā ir ieradušies visi FMX Latvijas Grand Prix dalībnieki, kā arī grupa spēcīgāko Krievijas sportistu, kuru ierašanās Rīgā iepriekš nebija plānota. Čempionāta organizatori un tiesneši, cenšoties rast iespēju Rīgā piedalīties spēcīgākajiem sportistiem, piektdienas un sestdienas treniņos plāno izvērtēt visu sportistu sniegumu tādējādi startam tiks pielaisti tikai spēcīgākie dalībnieki.

IFMXF projektu menedžeris Sorens Selmers, kurš koordinē Pasaules čempionāta dalībniekus pirms sacensībām atzina: "Rīgā ir gaidāma ļoti sīva cīņa, šeit ir ieradušies visi stiprākie čempionāta dalībnieki. Visi sportisti ir izmantojuši vasaras pārtraukumu čempionātā un ir sagatavojuši jaunus un neredzētus trikus. Ir skaidrs, ka pārsteigumi būs ne tikai skatītājiem, bet arī žūrijai. Prognozēju, ka gan divkārtējais pasaules čempions Remī Bizārs, gan 2010. gada čempions Libors Podmols Rīgā demonstrēs augstāko pilotāžu, jo abi vēlas revanšēties čempionāta jaunpienācējiem. Man ir liels prieks, ka šosezon čempionātā ir ieplūdušas jaunas asinis, piemēram, čīlietis Havjiers Vilegas, gan austrālietis Džošs Šīhans, kuri burtiski ir pielējuši eļļu ugunij un pacēluši motofrīstailu jaunā līmenī. Tajā pašā laikā nedrīkstam aizmirst par pārējiem dalībniekiem, jo arī tie ir nopietni gatavojušies un Latvijas Grand Prix rezultātus šobrīd nav iespējams paredzēt."

Īpaša uzmanība arī Rīgā tiek pievērsta austrālietim Džošam Šīhanam, kurš ne tikai X Games un Red Bull X-Fighters sacensībās visus pārsteidza ar divkāršo salto, bet arī ir uzstādījis jaunu motofrīstaila rekordu – uzvarējis sešās sacensībās pēc kārtas. Jautāts par pārsteigumiem, ko ir sagatavojis FMX Latvijas Grand Prix skatītājiem, Džošs Šīhans atklāj: "Diemžēl X Games sacensību laikā satraumēju plecu, ko sadziedēju līdz Red Bull X-Fighters posmam Sidnejā. Taču nedēļu pēc šīm aizraujošajām sacensībām atkal satraumēju to pašu plecu. Šobrīd man ir jābūt ļoti piesardzīgam, tāpēc būs ļoti grūti Rīgā cīnīties par uzvaru, jo šeit konkurence būs ļoti sīva. Esmu sagatavojis vairākas jaunas triku kombinācijas, taču no pašiem trakākajiem trikiem diemžēl nāksies atteikties."

Arī latviešu sportists Mārtiņš Aleksandrovičs ir nopietni gatavojies sacensībām Rīgā. Viņa motofrīstaila programma netiks vērtēta čempionāta ieskaitē, toties whip lēcienu sacensībās Mārtiņš piedalīsies kā pilntiesīgs dalībnieks.

Latvijas Grand Prix 2011. gada 22. oktobrī, pulksten 16:30 (arēna atvērta skatītājiem no pulksten 14:00) Arēnā Rīgā notiks, pateicoties Rīgas Domes, būvfirmas Arčers, ceļu būves firmas Binders, būvtehnikas nomas uzņēmumam Kurt Koenig, DPD Latvija un Red Bull atbalstam. Savukārt pēc sacensībām, ap pulksten 22:00 visi Latvijas GP dalībnieki tiksies klubā Mad House, kur notiks NIGHT of the JUMPs Official Afterparty.

Plašāku informāciju par FMX Latvijas Grand Prix iespējams atrast www.fmxlatvia.lv, kā arī www.nightofthejumps.com

Biļetes uz 2011. gada motofrīstaila Pasaules čempionāta Latvijas Grand Prix iespējams iegādāties Biļešu Serviss tirdzniecības vietās.

Foto: Mārtiņš Aleksandrovičs. Foto (c) Olivers Franke / IFMXF.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV